G4Media.ro

Ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat, motiv de promovare turistică în Suceava /…

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat, motiv de promovare turistică în Suceava / Ciorba a devenit marcă înregistrată și va putea fi degustată doar în comuna Ciocănești

Ciorba ciocăneșteană cu păstrăv afumat va putea fi degustată doar la punctele locale gastronomice și la pensiunile din comuna Ciocănești, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, informează Monitorul de Suceava.

El a precizat că ciorba ciocăneșteană, care este marcă înregistrată a comunei-muzeu Ciocănești, a fost promovată în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.

Oficialul precizează că această ciorbă, care este preparată cu păstrăv afumat, hribi, legume și smântână, având o rețetă asemănătoare cu cea a ciorbei rădăuțene, a fost prezentată prima dată la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”, atunci când a avut loc și lansarea, la Suceava, a noii Organizații Regionale de Management a Destinației Bucovina.

„După ciorba rădăuțeană, tochitura bucovineană și tocănița cu hribi, Bucovina ne face un nou cadou culinar, ciorba ciocăneșteană, o ciorbă făcută din păstrăv afumat, hribi și legume”, a mai spus Niculai Barbă.

El a declarat că Ciocănești, muzeul-sat din Bucovina și destinație rurală desemnată candidată la titlul ,,Best Tourism Village”, titlu acordat de către Organizația Mondială a Turismului, a fost promovat la Târgul de Turism al.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...