G4Media.ro

Cioloș îi cere președintelui Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice…

Cioloș îi cere președintelui Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice responsabile și să prezinte de urgență un calendar prin care să fie declanșate alegeri anticipate

Liderul PLUS Dacian Cioloș îi cere președintelui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice responsabile și să prezinte de urgență un calendar prin care să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Declarația lui Dacian Cioloș:

După aproape trei ani și trei guverne haotice, incompetente și iresponsabile, PSD a pierdut puterea și s-a prăbușit, astăzi, în Parlament. Târziu, după ce au făcut praf legile justiției, finanțele țării, după ce au mințit și au furat.

Parlamentarii care au votat azi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trebuie să meargă până la capăt și să redea puterea cetățenilor cât mai repede.

O nouă majoritate trebuie să devină legitimată, cât mai repede, prin votul cetățenilor României.

Îi cerem președintelui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice responsabile din România și să prezinte de urgență un calendar prin care, respectând Constituția, să fie declanșate alegeri anticipate parlamentare după dizolvarea actualului legislativ.

Trecerea moțiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente.

Partidele care au votat azi moțiunea de cenzură au obligația morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru și să revină în fața cetățenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă.

Alianța USR PLUS are deja pregătite soluții de guvernare responsabilă, măsuri imediate care să vindece România după trauma PSD și are oamenii capabili care să le pună imediat în aplicare.

Este nevoie de o nouă majoritate în Parlament și de un guvern responsabil care să se apuce de reconstruirea țării, de reformele constituționale necesare și de redarea încrederii că guvernanții trebuie să lucreze pentru oameni, nu pentru găști de partid.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Este corect ce spune Ciolos(bine ca nu a spus BARNA) acum nimeni nu poate zice nu se doresc anticipate .

  2. Am trăit să o vedem și pe asta, înlăturarea de la guvernare a acestui simulacru de partid. După cum am mai spus, nu credeam că va trece moțiunea, bravo celor ce au votat-o, felicitări parlamentarilor bolnavi care s-au prezentat, deși situația lor este una delicată. Și eu sunt de părere că trebuie organizate alegeri anticipate, singura șansă de a obține legitimarea și de a dobândi o majoritate legitimă, capabilă și îndreptățită să implementeze reformele necesare în toate domeniile de activitate. Logic, nu se poate în acest moment, dar până după alegerile prezidențiale, să fie instalat un guvern interimar, cu obiective precise, iar mai apoi, întoarcerea la popor. În momentul de față, să fim corecți, nu se poate forma o majoritate care să instituie un plan de măsuri necesar a fi aplicat ulterior. Îl auzeam dăunăzi pe un respectabil gazetar spunând că PNL și USR trebuie să facă o majoritate și să guverneze, întrebat de un coleg de breaslă, cu cine cu ponta, tăriceanu, el a spus că nu, treaba lor cum. Păi atunci?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.