G4Media.ro

Cioloș, despre Alianța USR / PLUS: 2020 va fi anul în care…

Cioloș, despre Alianța USR / PLUS: 2020 va fi anul în care vom dovedi dacă suntem capabili să creştem / Au fost momente şi ezitări dacă să continuăm în alianţă sau să mergem separat

Liderul PLUS, eurodeputatul Dacian Cioloş, afirmă că 2019 ”a fost un an cu partidul de construit pe teren, dar şi cu două campanii electorale de organizat”, în care a fost construită şi Alianţa cu USR şi în care au fost şi momente şi ezitări dacă să fie continuată această formulă sau să se meargă separat, iar 2020 va fi un an care va cere „mai multă înţelepciune şi maturitate”.

„În 2019: Am intrat în noul an cu un nou partid care să fie un instrument al acestei schimbări asumate. S-au adunat în jurul acestui proiect peste 17.000 de oameni în ţară şi în diaspora şi mult mai mulţi susţinători care ne-au dat un credit de încredere. A fost un an cu partidul de construit pe teren, dar şi cu două campanii electorale de organizat. Trebuie să recunoaştem, însă, şi cu un guvern PSD care ne-a ţinut uniţi şi cu ochii-n patru. Am construit Alianţa cu USR şi am început să învăţăm să lucrăm împreună. S-au adunat în această Alianţă oameni determinaţi să se implice, veniţi din mediul antreprenorial, din societatea civilă, oameni cu multă personalitate şi mulţi cu convingerea că ştiu ce e mai bine de făcut şi că părerea lor trebuie luată în seamă. Am luat contact direct, în stradă, cu oamenii din toată ţara şi din diaspora. Le-am ascultat păsurile şi părerile despre ce trebuie făcut cu România. Am început să învăţăm din victorii, dar şi din dezamăgiri că niciunul dintre noi nu este „buricul pământului” şi că trebuie să învăţăm să ne ascultăm şi să ne auzim unii pe ceilalţi. Am construit un nou grup politic în Parlamentul European care a devenit al treilea ca mărime, indispensabil formării oricărei majorităţi decizionale. Am început să contăm la Bruxelles şi să fim ascultaţi atunci când avem ce spune. Mi-am asumat preşedinţia grupului politic nou format, convins fiind că şi acolo, la fel ca acasă, trebuie să şi facem, nu doar să aşteptăm să se facă. Pentru prima dată, un român a fost ales pe o astfel de poziţie de influenţă politică”, afirmă Cioloş, într-un mesaj de Anul Nou postat marţi seara pe pagina sa de Facebook.

El arată că după „momentele şi ezitările” dacă să fie continuată alianţa sau PLUS şi USR să meargă mai departe separat, s-a hotărât să se continue împreună „pentru că e mult mai uşor să dezbini decât să construieşti încredere”.

„Am petrecut perioada de după europarlamentarele din 26 mai construind partidul în teritoriu: sute de comunităţi locale, filiale judeţene peste tot în ţară, în Bucureşti şi în diaspora.Am intrat în campania prezidenţială într-un tandem care nu a fost valorificat la potenţialul său maxim. Am tras învăţăminte pentru creşterea încrederii în echipa Alianţei. Au fost momente şi ezitări dacă să continuăm în alianţă sau să mergem separat. Am hotărât să continuăm împreună, pentru că e mult mai uşor să dezbini decât să construieşti încredere. România are nevoie de încredere, căci din dezbinare s-a hrănit prea mult politica românească”, spune preşedintele PLUS.

Dacian Cioloş mai spune că în anul următor Alianţa USR-PLUS va putea împlini multe dintre lucrurile sperate.

„În 2020: Vom putea împlini multe dintre lucrurile pe care le-am sperat, pe care le-am crezut imposibile, dar care ne-au adus împreună pentru a visa la ele şi a le materializa. 2020 va fi un an care ne va cere multă înţelepciune şi maturitate, ne va cere capacitate de a distinge între ceea ce credem că e bun pentru că ne alimentează orgoliul şi ceea ce trebuie făcut pentru că cetăţenii români ne-au creditat cu încredere. 2020 va fi anul în care vom dovedi dacă suntem capabili să creştem, materializând încrederea celorlalţi mai degrabă decât urmând propriile aspiraţii de preamărire. Îmi doresc să merit şi să merităm încrederea celor care sunt decişi să arate că noi, ca neam şi ca societate, putem face alegerile asumate care să ne ducă spre mai bine”, concluzionează liderul PLUS în finalul mesajului său de Anul Nou.

Barna: Drumul e şi mai lung şi mai greu decât am anticipat

Și liderul USR, Dan Barna, a scris pe Facebook, în cursul zilei de marți, că 2020 va fi un an în care se limpezesc apele şi decizia este din nou acolo unde contează cel mai mult – la cetăţeni, prin vot.

„La mulţi ani, România! 2019 a fost un an tare complicat. În ianuarie, era deja a treia iarnă în stradă la proteste şi PSD domina încă totul, astfel că cei mai pesimişti dintre noi nu vedeau încă drumul de ieşire din zona întunecată în care ţara era târâtă sub regimul lui Liviu Dragnea. În decembrie avem un guvern nou şi perspectivele unor alegeri care să ne reaşeze pe drumul dezvoltării. USR cu al său doar 9% în Parlament nu numai că a rezistat, dar a şi luptat cu înverşunare pentru revenirea României la parcursul ei firesc, cel european. (…) Nu am dat înapoi, nu am ezitat. (…) Sigur, am îndrăznit să sperăm mai mult. Uneori n-am luat poate cele mai bune decizii. Dar în toată activitatea noastră am fost ghidaţi de bunăcredinţă şi îndrăzneală. Suntem încrezători că, la 30 de ani de la Revoluţie, România are nevoie, mai mult decât oricând, de o alternativă politică reală la partidele vechi. O alternativă construită în egală măsură pe competenţă şi onestitate. Şi, de ce nu, entuziasm şi speranţă. Ea există chiar dacă drumul e şi mai lung şi mai greu decât am anticipat„, a scris Dan Barna.

Sursa: Inquam Photos / Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Un an cu bucurie si ginduri bune tuturor . Unirea face puterea asa ca formati un nou partid din cele doua .

 2. UNITI-Va intr-un singur partid de centru dreapta ,sprijiniti cit puteti de mult PNL si presedentele tarii. Ddoar asa puteti merge mai departe ca o noua forta politica . La multi ani tuturor oriunde va aflati .

 3. Daca se destrama USR+PLUS, ce speranta mai e pentru Romania? Stagnarea PNLista?

  Hai la multi ani, poate va vine mintea la cap (Barna are nevoie mai multa).

 4. Continuati impreuna, ne-am pus multe sperante in voi ! Aveti o responsabilitate uriasa.

 5. Lumea isi pune speranta in Milidge si Doig. Ce gluma proasta a ajuns tara asta

 6. Născuți talent și morți speranțe… Când te bate și Veorica…

 7. Jalnic. O alianță care și-a ratat momentul și mesaje separate și necoordonate, chiar în noaptea în care intrăm în 2020.

 8. Ciolos si Plus au distrus Usr.
  Asta e si scopul, Ciolos sa devina președinte alianta Usrplus.
  Ciolos este omul Psd ului.

 9. În 2020 se anunta o guvernare Psd+Usrplus+Pro România.
  Fără Pnl,Pnl,Udmr,ALde

 10. Pnl e deja in cădere liberă .
  În iunie la locale iau maxim 28%.
  Usr Plus maxim 18%.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.