G4Media.ro

Ciolacu susține că Petrișor Peiu ”s-a retras”. Peiu, apropiat de partidul extremist…

Ciolacu susține că Petrișor Peiu ”s-a retras”. Peiu, apropiat de partidul extremist AUR, fusese nominalizat de secretarul general al Guvernului în conducerea Transgaz

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat luni că Petrișor Peiu, nominalizat vineri de Marian Neacșu (PSD), secretarul general al guvernului, în funcția de membru al Consiliului de Administrație al companiei strategice Transgaz, ”s-a retras”. După ce ziariștii aflați la Parlament au insistat pe această temă, Ciolacu a spus: ”dacă s-a retras, cum mai poate fi propunere?”.

Transgaz are monopolul marilor conducte de gaze din România.

Transgaz a anunțat vineri seară pe bursă, după închiderea ședinței de tranzacționare, că a primit din partea statului propuneri de candidați pentru funcțiile de administratori provizorii în Consiliul de Administrație. În anunțul oficial, compania a postat propunerea făcută de Marian Neacșu pentru numirea lui Petrișor Peiu și Orosz Csaba în Consiliul de Administrație al Transgaz. SGG este acționarul majoritar al Transgaz, cu 58,5% din acțiuni, și controlează practic compania.

Petrișor Peiu s-a remarcat în ultimii ani cu atacuri furibunde la adresa Transgaz, pe măsură ce compania și-a extins rețeaua de conducte astfel încât România să poată importa gaze naturale și din alte surse decât Rusia.

În 15 februarie, Petrișor Peiu a participat ca invitat principal, alături de Eugen Orlando Teodorovici, la o dezbatere organizată de partidul extremist AUR pe teme de energie. Peiu a stat la prezidiul dezbaterii alături de copreședinții AUR de la acel moment, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Eugen Orlando Teodorovici. Petrișor Peiu este un invitat frecvent în emisiuni cu liderul AUR George Simion.

În 23 februarie, co-președintele AUR, George Simion, a declarat la Realitatea TV, că ”îi va vizita acasă” pe politicienii despre care Petrișor Peiu, un analist economic care propovăduiește naționalismul economic, a susținut că și-ar fi angajat soțiile în Consiliile de Administrație de la Transgaz și Petrom.

În 2016, Petrișor Peiu a scris pe contul său de Facebook un mesaj puternic de solidaritate cu George Simion: ”Și eu sunt George Simion pentru că fiecare politician dintre cei care controlează statul Republica Moldova este de fapt un Vladimir Voronin!”

Petrișor Peiu este un analist economic care propovăduiește naționalismul economic. El este profesor la Universitatea Politehnica din București, a fost consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, președinte al Sidex Galați și administrator al unor companii precum Romtelecom, Omniasig și Electroputere, iar în prezent este consultant în afaceri.

Petrișor Peiu a lansat în trecut mai multe atacuri la adresa companiei Transgaz. De exemplu, în anul 2018, el acuza Transgaz de „secretomanie” și că ascunde relația cu o firmă care sprijină regimul lui Viktor Orban din Ungaria. Transgaz i-a răspuns, ulterior, că respinge acuzaţiile că ar face un joc în favoarea Ungariei. (Foto: Captură Realitatea TV)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ce pacat, mare pacat, era cel mai bun!🪲

  2. Printre cei mai priceputi oameni pe care i-am gasit in presa asta gaunoasa. Si ma refer la dl Peiu. In general il citesc pe Spotmedia, nu stiu daca mai scrie si pentru alte publicatii. Legatura cu AUR, nu i-o cunosc. Ca a participat la o conferinta de presa a AUR, nu pot considera asta il transforma automat intr-un lepros. Bine, daca ai apucaturi de comisar sovietic, precum vad ca este obiceiul aici, pe G4 media, da, il poti considera un indezirabil. Altfel, cele mai argumentate articole. Cu cifre, cu trimiteri la sursele primare de date (care in cvasi0majoritatea lor sunt surse de informare cat se pot de oficiale). Ceva la care „jurnalistii” de la G4media nu pot decat sa viseze. Repede se mai arunca cu laturi. Jalnice caractere aici, pe G4media. N-am dovezi, dar senzatia clara este ca discutam de o redactie de „vanduti”. Cu siguranta nu reprezinta interese romanesti. Poate ale ambasadei SUA…

  3. Prieteni înainte de a polemiza care pe care.Lucrurile sunt clare,tipul este deștept, dar citiți cu atenție cv-ul lui și veți afla cu surprindere că s-a aflat la vârf atunci când s-au tras marile tunuri în Romănia,BCR ,PETROM-OMV,SIDEX GALATI etc.Fiind consilierul lui ADRIEN NĂSTASE și Radu Vasile,este clar că a participat la multe nenorociri. Este unul din cei care ar trebui să facă ciocul mic.Nu ții teorii când tu însuți ești dubios.

  4. G4, te simți bine?!

  5. Gheorghe B Georghe: n-ai putea tu sa le faci ceva pe furis lui Peiu, lui Nastase si lui Radu Vasile care a murit. N-am suportat niciodata oamenii meschini. Intotdeauna trebuie sa spuna/faca ceva rau.

  6. Probabil ca,eventual,deranja punerea lui la transgaz!?!,nu???