G4Media.ro

Ciolacu, refuzat de Germania: Berlinul nu va trimite militari în România, anunță…

Sursa foto: Bundeswehr / Anne Weinrich

Ciolacu, refuzat de Germania: Berlinul nu va trimite militari în România, anunță un purtător de cuvânt al ministerului Apărării

Guvernul german a respins miercuri cererea premierului Marcel Ciolacu de a staţiona trupe pe teritoriul României, scrie agenţia DPA, citată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat că Germania consideră că „nu este obligată” să trimită o brigadă a Bundeswehr-ului în România, întrucât menţine o cooperare militară cu Lituania în cadrul NATO, în timp ce Franţa cooperează cu România.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a promis săptămâna trecută Lituaniei că 4.000 de soldaţi germani vor fi staţionaţi în această ţară.

Premierul român Marcel Ciolacu a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă comune la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz, că vrea trupe germane în România pentru a ajuta la securizarea flancului estic al NATO.

Marcel Ciolacu a fost întrebat la conferinţa de presă la ce se aşteaptă în privinţa consolidării flancului estic al NATO în contextul Summitului de la Vilnius şi după ce Germania a promis că 4.000 de soldaţi vor fi plasaţi în Lituania.

„Eu sper ca pe teritoriul României, cât de curând, să avem militari germani permanenţi. Este evident că va fi un conflict de lungă durată. Mai mult, cu toţii ne-am fi aşteptat, poate, să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toţii ştim că nu se putea acest lucru. Datele care sunt publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operaţii, în acest moment, arată cu totul altfel. Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente şi sper ca, împreună cu domnul cancelar, să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens şi în acest demers”, a spus Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Oricum era o idee din vidul capului Ciolacian.

  2. Nu cred ca Ministerul Apararii decide unde se trimit trupe.

  3. Hodronc-tronc si Ciolacu, marele strateg. Vai de steluta noastra!