G4Media.ro

Ciolacu promite un nou stadion la Slatina / ”Evident că la Slatina…

Sursa foto: BZB.ro

Ciolacu promite un nou stadion la Slatina / ”Evident că la Slatina este nevoie de un stadion nou” / ”Trebuie să recunoaştem, Slatina sau Buzăul nu au anvergura Constanţei, Timişoarei în acest domeniu”

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat duminică la Slatina că „foarte curând” va fi promovată o hotărâre de guvern privind construcţia un nou stadion în municipiu, în prezent proiectul fiind în lucru la Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării, transmite Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă proiectul a fost blocat la solicitarea PNL până după alegerile locale, premierul a arătat că au avut prioritate proiectele ce au vizat stadioane în oraşe mai mari, cu puternice şcoli de fotbal.

„Lăsaţi-mă să vă fac o surpriză – şi nu dumneavoastră, ci slătinenilor şi colegilor mei (…) Erau Piteştiul, Constanţa şi cu Timişoara care au venit toate trei în acelaşi calup şi au fost la indicatori înainte prevăzuţi şi prinşi şi acum urmează primăriile reşedinţă, municipiile reşedinţă de judeţ care nu au aceeaşi anvergură ca şi… Ăsta este adevărul, că trebuie să recunoaştem, Slatina sau Buzăul nu au anvergura Constanţei, Timişoarei în acest domeniu. (…) Dar, cu adevărat, trebuie să ai şi priorităţi. Nu trebuie să iei decizii, ştiu că pentru dumneavoastră e ceva personal, eu sunt prim-ministru şi am un membru al Guvernului aici şi noi trebuie să abordăm, având totuşi nişte priorităţi demonstrate. Am demonstrat, să fim corecţi, nu pot, acum au fost prioritare Constanţa. Piteştiul şi cu Timişoara. Urmează Slatina”, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu a punctat că nu trebuie căutaţi vinovaţi în privinţa proiectului referitor la stadion şi a făcut referire la disputele dintre liderii locali ai PNL şi PSD.

„Haideţi să nu căutăm vinovaţi. (…) Evident că la Slatina este nevoie de un stadion nou. Cu adevărat, acest lucru va aduce şi obligaţii şi din partea primarului, şi din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, pentru că vor trebui să aibă şi o echipă de fotbal mai bună. Eu ce vă spun cu certitudine – el este în acest moment în lucru, la CNI şi la Ministerul Dezvoltării, şi hotărârea de guvern va fi promovată cât mai repede. Îmi pare rău şi cred că reacţia domnului preşedinte este după acele filmuleţe pe Tiktok ale concurentului domnului primar – nu va câştiga legile în acest mod. Prea mult, timp de 30 de ani, întotdeauna, şi eu, şi dumneavoastră, şi toţi românii am fost împinşi de a vota din ură, de a vota contra cuiva. Eu cred că după 30 şi de ani de la Revoluţie este cazul să intrăm într-o normalitate. Cine fură, să ducă la puşcărie. Cine face nereguli, oamenii să nu-l mai voteze. Am fost în două locuri până acum şi o să mai mergem. Slatina arată un oraş şi aşezat, şi curat, şi ordonat, un oraş care se dezvoltă. (…). Restul, cu cine a blocat, cum a blocat, nu aşa se câştigă. Eu vă spun, din funcţia de prim-ministru pe care vremelnic o ocup: se va promova curând hotărârea de guvern pentru un nou stadion, foarte curând”, a conchis Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a susţinut vineri că o hotărâre de guvern vizând proiectul Stadionului Municipal 1 Mai Slatina ar fi fost blocată la solicitarea candidatului PNL la primărie, Mario De Mezzo.

În luna martie, Consiliul Local Slatina a aprobat planul de amplasament şi indicatorii pentru un nou stadion în municipiu, în acelaşi Complex 1 Mai în care se află şi actualul stadion, ce urmează a fi demolat. Noul stadion va avea 10.000 de locuri şi valoarea proiectului este de 400 milioane lei. Proiectul ar urma să fie realizat prin Compania Naţională de Investiţii.

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost prezent duminică în judeţul Olt, unde a avut întâlniri cu fermieri şi producători locali la Piaţa Producătorilor Olteni, a vizitat baza de agrement „Dumitru Dobrescu” din Slatina, ce va fi inaugurată la finalul săptămânii viitoare, şi a avut întâlniri cu alegătorii în localităţi din zona de sud a judeţului Olt.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Nu sunt dinamovist dar asa… ca fapt divers.. media suporterilor la csm slatina în liga a 2-a: 500. Acum o săptămână Dinamo a strâns +30.000 pe stadionul național. Știu meci important, dar media suporterilor dinamovisti în deplasare e mult mai mare decât cea a slatinenilor acasă.

  2. Târziu Ciolacu,dacă acest stadion exista acum 30 de ani ,nu mai divorțam de fosta nevasta care era din Slatina și la proces a spus că ea alerga după turci pe Centură Bucureștiului pentru că în copilărie a vrut să facă atletism ,dar nu a avut stadion in localitate.