G4Media.ro

Ciolacu: Prețurile vor scădea semnificativ la alimentele de bază / Scăderea nu…

Sursa foto: Pixabay

Ciolacu: Prețurile vor scădea semnificativ la alimentele de bază / Scăderea nu va pune presiune pe producătorii români / Lista produselor vizate

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că prețurile vor scădea „semnificativ” la alimentele de bază și a susținut că această scădere nu va pune presiune pe producătorii români.

Premierul a precizat că retailerii au transmis o primă listă cu produsele vizate. „Avem condițiile ca în perioada următoare să finalizăm un act normativ sau un acord”, a adăugat acesta.

Marcel Ciolacu a menționat că este vorba despre „o scădere semnificativă a prețului” la alimentele de bază, respectiv pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete.

„Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români”, a subliniat premierul Ciolacu.

Retailerii au trebuit să trimită, joi, până la ora 10.00, lista cu alimentele la care pot reduce prețul și cu cât, conform unor surse PSD consultate de Economedia. Potrivit acestora, a fost nevoie și de o consultare între retaileri, pentru că sunt tipuri diferite de business. Mărcile premium vor fi excluse de la reducerea de preț, fiind incluse doar mărcile de brand și mărcile proprii, conform surselor.

Moul ministru al Agriculturii Florin Barbu a declarat, marți, la Antena 3, că Guvernul și marile rețele comerciale vor selecta anumite alimente de bază pentru care va fi redus adaosul comercial din opt coduri CAEN de produse, iar adaosul se va reduce pe tot lanțul între procesator și marile rețele comerciale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nepoatele, cunoștințele, sinecuriștii în general, care lucrează in domeniul energiei, domeniul monopol de stat, au avut salariile generoase, profitul record, au creat inflație.
    Oamenii care au băgat banii lor intr-o afacere in România intr-un magazin alimentar, într-o unitate de producție, vine Ciolacu si le spune cât să pună adaos!
    Gândire horror comunistă! 🤮🤮🤮

  2. Da sigur o sa fie niste mega reduceri de preturi. In loc de 2,99 o sa fie 2,89 produsul. Cum a fost si la lapte. Apropo, ce se intampla in lantul alimentar al laptelui? Cum ajunge laptele sa coste 8-9 Ron in magazin daca de la poarta fermierului pleaca cu 1,5 – 2 Ron?

    • În plus, chestia aia care trece drept lapte nu are nici o legătură cu ce ar trebui să fie laptele. Pe lângă faptul că prețul e 4x, mai e și îndoit 50%

    • Laptele costa in jur de 16 lei..la 1.7l, acum in Hypermarket il gasesti la 13 lei.
      E o micsorare a pretului pana la urma.

      Referitor la remarca „poarta fermierului” sunt niste costuri logistice…
      Transportul cu temperatura controlata…pregatirea marfii…depozitarea la temperatura controlata…utilaje, oameni…etc..e mai complex.
      Sau fermierul sa isi faca singur distributia catre retaileri…poate iese mai ieftin cine stie.

  3. Intre procesatori si retelele comerciale nu este nici o za, daramite un lant. Acestia cumpara direct de la procestor si evita orice lant sau o za tocmai ca sa obtina preturi de achizitie cat mai bune. Prin urmare se urmareste reducerea marjei comerciantilor. Nu stiu cum vor reusi sa ii convinga pe comercianti, dar ceea ce trebuie sa intelegem este ca daca acest lucru se va intampla vor creste marjele la celalalate produse. De aceea pana la urma tot acolo o sa ajungem. Mutam banii dintr-un buzunar in altul, dar la final tot atatia bani.

  4. Dar vacanta in Dubai pe cand e planificata, domnule Ciolacu? Sau anul asta preferati Hawaii?

  5. Genial; urmarea va fi ca alimentele de baza se vor gasi mult mai greu si se va face specula.
    Nu e Ciolacu nici primul si nici ultimul care sa ia astfel de masuri aparent logice si care ar putea ajuta omul de rand. Insa de fiecare data cand asa ceva s-a facut a urmat penurie si specula vezi Turcia, Ungaria si mai nou Franta.