G4Media.ro

Ciolacu, mesaj pentru UDMR-iști să includă un român pe lista lor, la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, mesaj pentru UDMR-iști să includă un român pe lista lor, la alegerile parlamentare, și va adăuga și PSD-ul un UDMR-ist pe listă: Acesta ar fi un gest de normalitate care arată că toți suntem români

Premier și președinte al PSD, Marcel Ciolacu a fost prezent, sâmbătă, în Harghita, la ședința organizației județene de partid, de unde a lansat o serie de declarații politice, printre care și o recomandare pentru președintele UDMR. Știut fiind faptul că în județul Harghita comunitatea maghiară este majoritară, Ciolacu le-a transmis reprezentanților UDMR să atragă pe lista lor, pentru alegerile parlamentare de anul acesta, și un membru de la partidele românești, iar la schimb, PSD va include pe lista proprie un membru UDMR.

Comentariul lui Ciolacu a venit în contextul în care a explicat că nu va accepta legi care sa aducă favoruri unor membri ai comunităților etnice din România.

„Nu accept niciodată exagerările. Nu voi accepta niciodată ca România să aibă legi care favorizează anumiți etnici. Cu toții suntem egali, ar trebui să ne respectăm. În cazul în care nu ne respectăm, trebuie să prevaleze ordinea juridică, pentru că așa funcționează democrația, nu există anarhie”, a spus premierul citat de Agerpres.

El a adăugat că subiectul autonomiei regionale apare de obicei în discursurile politice din timpul campaniilor electorale.

„Atât tu cât și eu vrem să ne creștem copiii într-o țară normală. Acest lucru ne cere în primul rând să ne comportăm normal. Să punem capăt prostiei despre autonomia Ținutului Secuiesc. Nu a fost niciodată și nu va fi niciodată. (…) Aceste teme și animozități apar în timpul alegerilor, aceasta este metoda liderilor politici de a mobiliza electoratul. Dar acele vremuri au trecut”, a spus premierul.

El i-a lansat un mesaj președintelui UDMR, Kelemen Hunor. „Cred că îl pot provoca pe președintele Kelemen, mai ales că este din județul Harghita, să adauge un reprezentant al partidelor românești pe listele UDMR și promit că voi adăuga și eu un reprezentant al UDMR pe lista PSD. Acesta va fi un gest de normalitate, care arată că toți suntem români”, a comentat Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. cum se zice in maghiara uff aaa ooo.? kurtos limitat la gaura?

  2. Ideea nu e deloc rea. Inspiră stabilitate. Merită încercat și cu USR, poate și cu AUR!

    • Interesant care ar fi „ideea” covrigarului. Aceea ca UDMR este un partid separatist subventionat din strainatate sau aceea ca etnia maghiara se numeste mai nou UDMR (ceea ce ar incalca Constitutie UDMR fiind declarat partid politic deschis oricarui cetatean indiferent de etnie)

  3. Inseamna ca UDMR incalca Constitutia (cacofonie impusa de situatia de fapt) Romaniei fiind un partid etnic Ciflangul recunoaste in fapt ca in UDMR nu exista Romani si ca UDMR a devenit etnie in sine identica cu cea maghiara (puneti un Roman si noi punem un UDMR-ist

  4. Partidul unic se consolidează. Deschide ușile flamanzilor la furt generalizat.

  5. Și de ce ma rog ar trebui sa învețe ceva lb maghiara? Nu e limba oficială, nu au de ce sa o faca.Nicăieri pe planeta asta nu vei mai vedea oameni care locuiesc de generații întregi într-o țară pe care o considera a lor dar care refuza sa învețe limba oficială, asa cum vezi la noi în Harghita și Covasna .

  6. au nevoie de un traseist de profesie 🤣 pt a depasi pragul de 5%