G4Media.ro

Ciolacu le-a mulțumit reprezentanților cultelor religioase pentru ajutorul dat în scandalul ”azilelor…

Sursa foto: europeanheritageawards.eu

Ciolacu le-a mulțumit reprezentanților cultelor religioase pentru ajutorul dat în scandalul ”azilelor groazei” și le-a promis sprijin pentru salarizarea personalului

Premierul Marcel Ciolacu le-a mulțumit reprezentanților cultelor religioase pentru ajutorul dat în scandalul ”azilelor groazei”, declanșat de anchetele de presă și sociale de la mai multe azile din Voluntari. El a promis sprijin pentru construcția și restaurarea de lăcașuri de cult, dar și pentru salarizare.

”Profit de acest moment pentru a evidenția încă un aspect, deosebit de important: cel al implicării sociale. Și aici aș vrea să vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră prompt, venit în urma apelului făcut în urmă cu câteva luni, atunci când ne confruntam cu ororile din azilele grozei”, a declarat luni Ciolacu la întâlnirea de la sediul guvernului cu reprezentanții cultelor religioase din România.

”Pentru viitor, vă spun sincer că îmi doresc ca, împreună, să identificăm soluții pentru a valorifica potențialul pe care cultele religioase îl au din acest punct de vedere. Dețineți capacități absolut necesare. În primul rând, o raportare morală, responsabilă, la actul profund uman de întrajutorare a aproapelui. Apoi, un personal dedicat care are acces nu doar în mediul instituțional, dar – mai ales – la domiciliul beneficiarilor – fie că vorbim de bătrâni, copii, mame vulnerabile, victime ale traficului de persoane ori persoane dependente de droguri. Sper ca, împreună, să construim nu doar cămine, ci – mai ales – să ajutăm aceste categorii de persoane vulnerabile prin programe și activități cu caracter social și medical, realizate de unitățile de cult, la nivel local”, a mai spus premierul.

El a vorbit și despre salarizarea personalului neclerical, spunând că ”nu îmi este străină situația privind salarizarea personalului neclerical, precum și solicitările de majorare la nivelul salariului minim pe economie. Vă asigur că, împreună cu colegii din Guvern, cu domnul președinte Nicolae Ciucă, analizăm această solicitare îndreptățită”.

”Guvernul pe care îl conduc va continua să sprijine construirea și renovarea lăcașurilor de cult, precum și activitățile educative și proiectele culturale ale tuturor cultelor din România”, a mai spus Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Despre institutiile alea nenumarate si inutile s-a mai auzit ceva? Au fost desfiintate, dupa cum prea bine ne aburea premierul? Sau si de acolo vin voturi pentru partid?

    • Alejkum selam! Noi pentru ce sa va multumim? Pentru masurile fiscale care speram sa fie intoarse la CCR?

  2. Alo domnu’ Ciolacu nu mai bine iti faci cum trebuie munca de sef de guvern al Romaniei si impiedici aparitia azilelor groazei si lasi fiecare cult sa-si faca treaba lui cum o vad ei necesara?

  3. De unde iei bani Ciolacule? De la mujici?