G4Media.ro

Ciolacu: Inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere…

Foto: Antifrauda ANAF / sursa ANAF

Ciolacu: Inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o tâmpenie / Boloş afirma recent că inspectorii ANAF vor fi înarmaţi pentru a putea face faţă provocărilor din timpul misiunilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o tâmpenie, aceştia putând cere suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul pentru acţiunile de control, relateză Agerpres.

Şeful Guvernului a fost întrebat, la România Tv, dacă angajaţii ANAF vor purta „pistol la cingătoare”.

„E o prostie. Este o prostie şi rămâne o prostie. Am discutat şi astăzi în şedinţa de Guvern, dacă te duci într-un control undeva ceri suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul de Interne”, a răspuns premierul Ciolacu.

El a afirmat că există o prevedere legislativă legată de dotarea cu arme de când s-a înfiinţat ANAF, dar „astăzi s-a descoperit această tâmpenie”.

„Cineva de la ANAF şi-a dorit să aibă pistol. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suportul de la Jandarmerie şi de la MAI. În ce tragi, după camioane?! Eşti John Wayne?”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, luni, că inspectorii ANAF vor fi înarmaţi pentru a putea face faţă provocărilor din timpul misiunilor.

Acesta a explicat în ce context ar avea nevoie un inspector antifraudă să poarte armă. „În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea… Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă „, a declarat Boloş.

Ministrul Boloş a precizat că decizia privind militarizarea Direcţiei Antifraudă Fiscală este una care va fi implementată în timp şi nu de îndată, întrebat dacă inspectorii antifraudă fiscală ştiu să folosească o armă.

„Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul MAI, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate”, a mai declarat Marcel Boloş.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Noi credem că ăştia nu înţeleg de ce au cerut pistoale, nici nu ne aşteptăm să o facă.
  Păi măi oameni voi vreţi şi stat mafiot dar şi stat să adune banii de la mafioţi. Păi cum vreţi măi fraţilor să adune banii, cu vorba bună?😜
  Azi mâine vă cer şi tancuri şi sisteme de apărare anti mafiote.

 2. Și așa ,structurile statului sunt supermilitarizate vezi jandarmeria .Pe cine vreți să mai oprimați?pe cei 12 milioane rămași în țară?

 3. Am uitat să vă spunem că în scurt timp ANAF se va transforma în vânători de recompense şi singurul mod în care vor mai putea aduna bani la buget este cu metoda „BANII SAU VIAŢA!”, asfel nu au nici o şansă să mai adune bani la buget cu atâţia protejaţi politici care sunt scutiţi de la taxe.
  Acuma serios măi oameni buni cum credeţi că veţi mai aduna vreun ban la stat când justiţia aţi facu-o ca să ajute politicenii corupţi cunoscuţi în metode de fraudare nemaichipuite pe planetă(chiar şi cu terenuri de fotfal în pantă mai) şi cu toată industria noastră pe consum prietenă cu politicul care îi scuteşte de orice control sau adunat bani?….De unde mai adunaţi bani măi că deja taxaţi săracul ăla care munceşte cu 60% din salariu şi la cum merge treaba în 2025 veţi trece peste 100%, de o să ajungă ăla care munceşte să se împrumute ca să muncească pentru voi măi?…..De unde bani măi că nici băncile nu o să vă mai dea împrumut dacă le-aţi luat deja toţi banii angajaţilor şi veţi rămâne şi fără singura sursă de venit care să mai vină la stat ca să vă daţi măcar înapoi dobânzile?

  De unde mai vedeţi voi bani măi dacă toată lumea fură banul public în cârdăşie cu toată lumea de te mai miri că au ajuns ANAF să ceară pistoale şi medicii pază că au ajuns să fie consideraţi c/r/i/m/i/n/a/l/i, ce să mai spunem de învăţători sau alte clase sociale care sunt înjuraţi de toţi analfabeţii şi infractorii de i-aţi făcut o paria de toţi proştii vă îngână şi care vă ţine pe toţi specialiştii ăştia în vândut ţoale care aţi avut succes pe banii lui tacsu furaţi tot de la stat, cu afaceri aranjate pe pile şi locaţii primite pe nimica de au ajuns să creadă că au succes şi sunt buni de politică pentru că sunt inteligenţi şi nu că sunt hoţi ordinari care au încălcat toate regulile fără ruşine şi au avut totul dat de-a gata şi nu au muncit o zi la viaţa lor să facă o afacere de la zero luptând cu tot statul ăsta corupt şi birocratic făcut ca să poată reuşi numai ei şi să nu lase să reuşească nimeni altcineva de bună credinţă.

 4. Hotărâți-vă băi înainte să luați o decizie. Altfel sunteți coaliția hăis-cea.

  • le arunca de test, nu te-ai obisnuit?

  • Până se hotărăsc ei vor afla că nu vor avea bani de adunat la buget pentru că au prea mulţi prieteni care i-au scutit de taxe, controalee şi asfel de îndeletniciri care se face în famiglie, de au mai rămas să mulgă doar de la angajatul ăla pe care îl taxează deja cu 60% din salariu(să vedeţi în 2025 cum vor sări la 100%).

 5. Intelectualu’ Marcel a văzut ultima oară un film acum vreo 30 de ani. Că de atunci nu a mai apărut John Wayne, pe care îl amintește el în legătură cu înarmarea controlorilor de evazioniști.

 6. O sa ajungem ca in „Morometii”, o sa umble anaf prin casele oamenilor sa le ia lucrurile si daca oamenii nu sunt de acord, o sa le puna agentii pistolul la tampla.