G4Media.ro

Ciolacu îl face pe Iohannis mincinos: Legea cu deschiderea piețelor este trimisă…

Ciolacu îl face pe Iohannis mincinos: Legea cu deschiderea piețelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile / Președintele susține că nu a primit actul normativ

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat luni pe președintele Klaus Iohannis că minte atunci când spune că legea privind redeschiderea piețelor nu a ajuns la promulgare, arătând că actul normativ a fost trimis la Palatul Cotroceni încă de pe 12 noiembrie.

”Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea piețelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele!!!”, a scris pe Facebook liderul social-democrat, atașând și un print-screen și un link cu fișa legii de pe site-ul Camerei Deputaților, de unde reiese că actul normativ a fost trimis la promulgare pe 12 noiembrie (fișa legii poate fi consultată aici).

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă se gândește să promulge legea pentru redeschiderea piețelor.

”Legea pentru redeschiderea piețelor nu a ajuns la mine. Dacă aveți, mai departe, alte întrebări…”, a răspuns Klaus Iohannis.

Pe 10 noiembrie, la doar câteva zile după ce guvernul a decis închiderea piețelor din spațiile închise, Camera Deputaţilor a adoptat un amendament al PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Amendamentul, iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir, a fost introdus în proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare, care a fost adoptat cu 173 voturi pentru, unul împotrivă şi 93 abţineri.

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, prevede textul adoptat.

La dezbaterile generale, deputatul PSD Daniel Suciu a spus că, prin amendamentul referitor la pieţe, PSD corectează măsura luată de guvernul PNL de a le închide.

„Guvernul PNL vine şi spune că închide pieţele, iar parlamentarii PNL astăzi au votat în comisie împotriva acestei decizii. Cred că este cel mai bun lucru pe care puteaţi să-l faceţi, pentru că o asemenea măsură este aberantă, o prostie şi pieţele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi prevenţie”, a spus Suciu.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a susţinut că PSD nu este interesat de sănătatea românilor, ci de a aduna mai multe voturi.

„Pieţele sunt închise unde sunt primari PSD. Foarte mulţi primari ai PSD, la comandă politică, au ţinut pieţele închise, deşi deasupra aveau doar un acoperiş. PSD politizează orice. (…) PSD nou este PSD vechi, acela căruia nu i-a păsat niciodată de români, mimează o anumită grijă faţă de românii de rând. (…) Este un joc politic de campanie ieftin, pesediştii speră să obţină voturi ieftin. Ce faceţi este bătaie de joc la adresa producătorului român. Pe cei de la PSD nu-i interesează sănătatea dumneavoastră, ci voturi”, a afirmat Roman.

Liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a susţinut că USR este împotriva închiderii pieţelor, dar amendamentul este neconstituţional.

„Măsura închiderii pieţelor este pripită. Pieţele şi vânzarea de hrană au rămas deschise în toate ţările. USR nu este de acord cu închiderea pieţelor, dar ce treabă au bâlciurile şi talciocurile cu vânzarea de hrană? Articolul spune că bâlciurile şi talciocurile nu pot fi închise niciodată. Această măsură este neconstituţională, este lipită la o lege pe alt subiect”, a spus Drulă.

Deputatul PMP Petru Movilă a spus, la rândul său, că toate activităţile economice trebuie tratate la fel.

„Suntem într-o situaţie ieşită din comun. Se încearcă legiferarea pentru sectoare economice. (…)PMP crede că trebuie să existe o singură regulă pentru toţi, fie că vorbim de mall-uri, de pieţe, de biserici, oboare, bâlciuri. Faptul că se încearcă legiferarea pe secvenţe de activitate este grav, activităţile economice trebuie tratate la fel. Autorităţile locale trebuie să reglementeze local acolo unde sunt situaţii”, a spus Movilă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Mult le pasa astora doi de noi…

 2. Nu intereseaza pe nimeni ce are de spus tractoristu’
  , nu-l mai promovati

 3. Ciolacu ?!… Care ciolacu ?
  Drulă ?!… Care drulă ?
  Redactia ?!.. Care ?…

 4. O țară de mincinoși cap-coadă! O țară care trăiește de 30 de ani numai în minciună, adică o țară de tot căcatul!

 5. Nici Robocap!

 6. O acțiune clară ca bună ziua de neîndeplinire voluntară a fișei postului, acoperită în batjocură cu o minciună sfruntată. În România normală nu mai există legi, nu mai există justiție, un singur om joacă tontoroiul peste un popor îngenunchiat și avid de totalitarism, o bună parte din popor fiind suferindă de sindromul Stockholm.

 7. La municipiul Hunedoara unde este primar PSD, piața acoperita este deschisa, iar aSpitalu municipal, care e drept, este de elita, are 350 de paturi libere. dar nu permite sa fie folositepentru bolnavii de covid din județ. Domnule Ciolacu nu ați respectat nici o hotărâre a guvernului și a președintelui pe care le-ați contestat într-un fel sau altul. Și atunci, ce pretenții aveți sa dați prim ministrul și sa accedeti la guvernare! Deci cine emincinossi cu tupeu nemărginit?

 8. La municipiul Hunedoara unde este primar PSD, piața acoperita este deschisa, iar aSpitalu municipal, care e drept, este de elita, are 350 de paturi libere. dar nu permite sa fie folositepentru bolnavii de covid din județ. Domnule Ciolacu nu ați respectat nici o hotărâre a guvernului și a președintelui pe care le-ați contestat într-un fel sau altul. Și atunci, ce pretenții aveți sa dați prim ministrul și sa accedeti la guvernare! Deci cine e mincinos și cu tupeu nemărginit!

 9. Johannis a MINTIT!
  PSD a publicat scrisoarea catre Johannis din 12 Noiembrie actul normativ a ajuns la Cotroceni pe 12 noiembrie, contrar celor afirmate de Klaus Iohannis, iar PSD prezintă documentul care o dovedeşte.
  De altfel, prima dintre cele 2 Legi transmite la Cotroceni pe data de 12 noiembrie cu aceeasi Scrisoare a fost deja promulgata, astfel că preşedintele nu poate susţine că a doua lege, menţionată pe adresa de la Camera Deputaţilor, nu a ajuns la el.
  Gasiti scrisoarea pe internet!

 10. Johannis a MINTIT!
  PSD a publicat scrisoarea catre Johannis din 12 Noiembrie prin care Actul normativ a ajuns la Cotroceni pe 12 noiembrie, contrar celor afirmate de Klaus Iohannis, iar PSD prezintă documentul care o dovedeşte.
  De altfel, prima dintre cele 2 Legi transmite la Cotroceni pe data de 12 noiembrie cu aceeasi Scrisoare a fost deja promulgata, astfel că preşedintele nu poate susţine că a doua lege, menţionată pe adresa de la Camera Deputaţilor, nu a ajuns la el.
  Gasiti scrisoarea pe internet!

  • Legea este in contestare la CCR , Iohannis nu are nici o treaba cu ea pina nu se rezolva contestarea , deci este pusa automat la pastrare pentru momentul in care indeplineste conditiile de promulgare .Nu mai bateti cimpii .

  • @albina: Lasa minciunile, Johannis a declarat ca NU a primit Legea la promulgare, Johannis NU a spus ca nu a putut sa o promulge pentru ca e Contestata la CCR!
   Guvernul a contestat-o pe ascuns Vineri, abia ieri Orban a facut public acest lucru, desi Vineri a dat interviu la AGERPRES iar Duminica seara la Romania TV, totusi el nu a spus un cuvintel!!
   De ce NU spui CAND a Contestat Guvernul Legea la CCR si cand a PRIMIT Johannis Legea la promulgare, ti-e jena?!
   Vezi ca Johannis TACE dupa ce PSD a prezentat Documentul care arata ca Parlamentul i-a trimis Legea la promulgare inca din 12 Noiembrie!
   Johannis MINTE precum Dragnea, rusine!!!
   PNL=PSD=aceeasi mizerie!!

 11. Lili chiar am început să te stimez .Doi boi au fost descoperiți că sunt boi cu dovezi incontestabile .Sper ca electoratul să sancționeze pe cei doi boi cu ștampila .Cum să ajungi în astfel de situație din scaunul de președinte al României ? Minciuna a devenit politică de stat la ciuma galbenă.Împăratul Nichts este gol ,gol de idei dar plin de minciună

  • Mint TOTI!!
   Fara excepie, de 30 de ANI si asta e GRAV pentru NOI, pentru Romania!
   Pe ei ii doare undeva, adica nu-i doare ca nu le pasa!

  • sunteti varza habar nu aveti ce vorbiti

 12. Ciolacu are dreptate, mai bine hoț ca Năstase, Hrebenciuc si Dragnea decât mincinos ca Iohannis.

 13. Mă doare-n cur de parcursurile legislative ale unei legi sau a alteia pentru că în fond tot politicieni și conducători mincinoși avem! Ce folos avem dacă o lege promulgată de „ditamai” Președintele, constituțională, este nesocotita de un guvern prin ougele?!