G4Media.ro

Ciolacu: Eu, Marcel Ciolacu, primul ministru al României, nu o să accept…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu: Eu, Marcel Ciolacu, primul ministru al României, nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată și decisă în totalitate într-o coaliție politică / Momentan, avem o competiție de scris cărți. Nu particip la ea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că el nu va accepta ca activitatea Guvernului să fie coordonată și decisă în totalitate într o coaliție politică, precizând că „politica fiscală într-un stat normal o face ministrul Finanțelor împreună cu Guvernul”.

Ciolacu a răspuns întrebărilor legate de nemulțumirile liberalilor în privința majorării salariului minim de la 1 iunie.

Premierul a spus că ăn coaliție s-a decis în 15 decembrie ca salariul minim brut să crească la 3.300 lei de la 1 ianuarie și la 3.700 lei de la 1 iunie.

„Nu-mi aduc aminte să fi fost altă decizie. (…) Eu am respectat această decizie”, a subliniat liderul PSD.

Ciolacu a spus totuși că nu este de acord ca activitatea Guvernului să fie decisă în totalitate de o coaliție politică.

„Politica fiscală într-un stat normal o face ministrul Finanțelor împreună cu Guvernul. Dar, eu, Marcel Ciolacu, primul ministru al României, nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată și decisă în totalitate într-o coaliție politică, pentru că ne întoarcem la experiența coaliției PNL-USR”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu s-a exprimat și în favoarea reglementării adaosului comercial la produsele românești, față de care liberalii s-ar opune, potrivit unor surse politice.

„În momentul în care anumite adaosuri sunt mai mici pentru produsele din import și mai mari pentru produsele autohtone și producătorii autohtoni trebuie să se închidă pentru că nu mai sunt competitivi, dar nu din cauza prețurilor de producție, ci a celor de la raft, atunci statul trebuie să intervină”, a afirmat premierul.

Întrebat pe de altă parte, dacă s-a decis în privința candidaturii la prezidențiale, Marcel Ciolacu a replicat:

„În data de 10 (iunie, n.red.) împreună cu colegii mei din PSD o să vă spun decizia privind candidaturile. Până atunci, avem o competiție momentan de scris cărți, nu particip la ea.”

Amintim că liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că în iunie își lansează cartea “Un ostaș în slujba țării”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. El nici nu citeste carti … daramite sa scrie. Pentru el cititul si scrisul doare
    este pixul greu …
    Un comunist adevarat

  2. Domnu’ Marcel, nu ești primul ministru al României – au fost și vor mai fi și alții în această funcție. Ești (din nefericire) prim ministrul României. Nu, nu încerca să scrii vreo carte, propun să începi să citești una.