G4Media.ro

Ciolacu, despre nevoie de „reaşezare a sistemului medical”: Problema medicilor, de a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, despre nevoie de „reaşezare a sistemului medical”: Problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile medicale, o să facă parte dintr-un program naţional astfel încât atractivitatea să fie pentru fiecare zonă din țară

Preşedintele PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, după ce a vizitat Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, că este nevoie de „o reaşezare a sistemului” medical pentru a rezolva problema lipsei medicilor, transmite Agerpres.

„Am pornit acest amplu program de dezvoltare, împreună cu Ministerul Sănătăţi şi din fonduri europene, şi bugetul de stat, şi din împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii, aproape trei miliarde şi jumătate de euro în toată ţara. (…) Cred că problema care este şi la Râmnic este şi la Buzău, şi nu numai, în multe locuri din ţară, problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile, o să facă parte dintr-un program naţional astfel încât atractivitatea să fie pentru fiecare zonă în parte. Trebuie o reaşezare a sistemului. Am ajuns la un efort bugetar de peste un miliard de euro pe lună pentru întreg sistemul de sănătate şi cu regret spun că încă sunt ştiri că nu există medicamente, încă sunt ştiri că nu sunt medici pe toate secţiile. Dar, odată cu dezvoltarea infrastructurii, automat revine şi atractivitatea”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Premierul l-a felicitat pe primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Valentin Cîrjan, pentru eforturile pe care le face în a atrage medici şi a-i determina să rămână în spital.

„Eu ştiu eforturile pe care le faci tu, ştiu că achiţi chiria medicilor care se instalează, ai primă de instalare, achiţi transportul. Deci, niciun guvern nu poate să pună nimic în aplicare fără un parteneriat cu autorităţile locale. Nu pot decât să te felicit, Sorin, şi, ca până acum, ai toată susţinerea întregii echipe, fiindcă cred că aici se vede diferenţa, când lucrează o echipă împreună şi trage în aceeaşi direcţie. Îl felicit şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Neagu, pentru implicarea directă pe care a avut-o în toată această perioadă la Râmnic”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, împreună cu vicepreşedintele PSD Mihai Tudose, a efectuat o vizită la mai multe obiective din judeţul Buzău, la Râmnicu Sărat, Vadu Paşii, Zărneşti şi Glodeanu Sărat. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Problema se poate rezolva făcând autostrăzi, să poată ajunge din Râmnicu Sărat pacienții la un oraș mare. Nu au sens spitale în sate și orașele, nu există și nu vor exista medici dispuși să meargă acolo. Orașele mici ale României și satele vor dispărea, a avut grijă Psd-ul să depop. u.leze țara, în 25 de ani vor fi 15 milioane în România.

  2. Daca au plecat 6 milioane din 21 .Mai suntem 15