G4Media.ro

Ciolacu, despre ideea scoaterii partidului extremist AUR în afara legii: Deputatul Muraru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, despre ideea scoaterii partidului extremist AUR în afara legii: Deputatul Muraru a spus o mare tâmpenie. Se folosește de un statut pe care-l are vremelnic. Nu e departe de politicienii AUR

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu s-a sfiit să-l critice aspru pe liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, care a lansat miercuri ideea ca partidul extremist AUR să fie scos în afara legii. În emisiune la România TV, Ciolacu a apreciat că ideea lansată de Muraru este „o mare tâmpenie”, și că liberalul (care este fratele ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru), are „un comportament nu departe de cel al politicienilor AUR”. Liderul PSD a mers mai departe, afirmând că Alexandru Muraru „se folosește de un statut pe care-l are vremelnic și de relația cu fratele său”.

„Ce a spus Muraru e o mare tâmpenie. Este părerea mea personală și o voi susține în partid dacă va fi nevoie”, a adăugat Ciolacu.

El a explicat că nu e adeptul eliminării partidelor, pentru că fiecare are dreptul la o opinie, dar că soluția o constituie comunicarea. De asemenea, a mai precizat că poate simpatizanții AUR n-au avut ocazia să se convingă de manipularea AUR.„Poate este și o mare greșeală a noastră și mi-o asum, că n-am apucat să comunicăm mai mult ce însemnă această lege…”, a comentat liderul PSD.

Reamintim că după manifestația agresivă de miercuri a unor reprezentanți AUR, Alexandru Muraru (care este și consilierul premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism) a transmis că formațiunea condusă de George Simion „este un partid neofascist, de sorginte legionară”:

 • ”Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune foarte probabilă. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă violențe zilnice pe scară largă și probabil crime. Acest partid extremist, prin acțiunile iresponsabile, prin instigarea la violență și vandalism, a confiscat democrația și a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generațiile următoare. Sloganele și simbolurile folosite de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României, la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, sunt insultătoare pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora”, a transmis Alexandru Muraru.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Ciolacu, din nou in apararea extremistilor. PSD + AUR = LOVE

 2. E clar, penalul vrea sa intre cu ei la guvernare. Credeam ca mai rău ca ungurii nu se poate, uite ca mereu se poate..

 3. existenta AUR e vitala pentru PSDNL, ei l-au creat, ei i-au pus la dispozitie televiziunile, ei i-au protejat mitingurile in pandemie, cu amenzi minuscule date de ochii lumii… pentru ca, in comparatie cu aurolacii, maflotii PSDNL par civilizati, frecventabili, pro-europeni, mai cinstiti, adica tot ce nu sunt in realitate… Dar mai ales ii ajuta luand din voturile USR, adevarata opozitie

  • Ati esentializat. Trebuie repetat, distribuit.

  • @ Lapsus Calami
   „Care-i logica?!!!”
   E simplu de vazut: AUR nu se opune legilor facute de PSD, in majoritatea cazurilor le si voteaza. Doar declarativ se opune. AUR nu e partid de opozitie. De aceea si este promovat de televiziunile de casa ale PSD, nu e sanctionat de Jandarmerie pentru mitinguri ilegale sau scandal public, etc.
   PSD are nevoie de AUR, de pilda, pentru alegerile prezidentiale: ultima data cand am avut un presedinte propus de PSD a fost atunci cand, in turul 2, Iliescu a candidat contra lui Vadim Tudor. Astazi, Simion e noul Vadim Tudor. Promovat din toate puterile, doar-doar va intra in turul 2…

 4. In Romania se poate orice cand toate institutiile sunt controlate de sistem.Poate nici nu se vor mai tine alegeri la anul si asta pentru stabilitate si rezilienta. Cat despre democratie au cam tras apa. In media de toate felurile numai subiecte secundare. Deciziile importante si arbitrare mascate in fum. Se va alege praful de de.ocratia orivinala romaneasca si totul pentru ca s-a ales varianta unica. Romaniei i-ar merge mult mai bine daca ar avea loc de intors, sansele pentru asa ceva scad si cu fiecare zi ce trece scadenta va veni si adevarul trist si rece ne va coplesi pe toti.

 5. In momentul de fata, Ciolacu are toate cartile in mana. Isi permite sa fie voda, cum vrea el.