G4Media.ro

Ciolacu: Dacă partenerii de coaliţie se retrag de la guvernare, îmi voi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu: Dacă partenerii de coaliţie se retrag de la guvernare, îmi voi depune mandatul preşedintelui Iohannis / Dar este exclus un astfel de scenariu

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, miercuri, că în cazul în care PNL se va retrage de la guvernare, el îşi va depune mandatul de şef al Guvernului preşedintelui Klaus Iohannis, însă a adăugat că exclude acest scenariu, în baza discuţiilor pe care le-a avut cu liderul liberal, Nicolae Ciucă, transmite Agerpres.

Ciolacu a fost întrebat la Roma, unde se află în vizită de lucru, cum comentează faptul că unii liberali au propus ieşirea de la guvernare şi dacă este dispus să conducă un guvern minoritar.

„Este exclus acest lucru. Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie inclusiv cu preşedintele României că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate având un scor electoral de 20% şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a spus Ciolacu.

Acesta a precizat că din discuţiile pe care le-a avut până acum cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este exclus acest scenariu.

„Din discuţiile mele cu preşedintele Ciucă, şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu”, a afirmat premierul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Acești mari „stabilizatori” ai nației, la o adică, își ia fiecare jucăria lui și pleacă.
    Halal stabilitate fraților!

  2. Niciodată nu am înțeles declarația asta!