G4Media.ro

Cine minte: Tăriceanu sau Lazăr? Ce spune hotărârea de guvern adoptată de…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Cine minte: Tăriceanu sau Lazăr? Ce spune hotărârea de guvern adoptată de fostul premier despre protocoale

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat pe Augustin Lazăr de minciună în comunicatul de presă în care Parchetul General susținea HG-ul adoptat în 2005 îl obliga în planul de acțiune la încheierea unor protocoale cu SRI, SIE și CSAT. La o simplă consultare a Hotărârii de Guvern 231 din 2005, adoptată când Tăriceanu era premier, se poate vedea că planul de acțiune prevăzut în anexa doi a hotărârii prevede clar ”protocoale semnate de instituțiile implicate”, iar la responsabili este nominalizat între alții Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Hotărârea de guvern 231 din 2005 prevede la articolul 2 următoarele:

”Se aprobă Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005-2007, prevăzut în anexa nr. 2”.

Anexa numărul 2 prevede la rândul ei, la rubrica ”Indicatori de evaluare a stadiului realizării măsurii” următorul indicator: ”Protocoale semnate de instituţiile implicate”. La categoria responsabili figurează următoarele instituții: ”CSAT, SRI, SIE, structurile de informații departamentele MFP, MJ, MAI, ONPCSB, PNA si PICCJ”.

Vezi mai jos în fotocopie după document (HG 231 din 2005 poate fi consultat aici)

 

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Augustin Lazăr, vineri seară, într-o postare pe Facebook, că a mințit în comunicatul de presă de azi al Parchetului General pentru a-și salva pielea.

Tăriceanu se referă la un comunicat în care Parchetul General arăta că Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), adoptat în anul 2005 printr-o hotărâre de Guvern, stabilea “fără echivoc” încheierea unor protocoale între parchete şi ministere cu SRI, SIE şi CSAT, iar Planul de acțiune a fost aprobat printr-o hotărâre de Guvern semnată de fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu.

”Strategia (Anticorupție – n.red.) enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Nu este prima dată când Călin Popescu Tăriceanu minte atunci când îi acuză pe alții de minciună.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat recent că este falsă informația făcută publică de vicepreședintele USR, Cristian Ghinea, despre posibila excludere a partidului pe care îl conduce din familia europeană la care este afiliat.

În realitate, un purtător de cuvânt al ALDE european a confirmat pe data de 19 octombrie pentru G4Media.ro că acest subiect se va discuta în curând.

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat în exclusivitate pentru G4Media.ro că, la Consiliul partidului care va avea loc pe 9 noiembrie la Madrid, va fi dezbătută calitatea de membru a formațiunii conduse de Călin popescu Tăriceanu.
”Calitatea de membru a ALDE RO va fi dezbătută în cadrul Consiliului Partidului ALDE european la reuniunea care va avea loc pe 9 noiembrie 2018 la Madrid”, a declarat de Schaetzen pentru G4Media.ro.

(Sursa Foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. un decrepit dus de nas de un hot care i-a promis luna de pe cer !

 2. ”Principiul statului de drept, pe baza căruia este consacrată supremaţia legii, toţi cetăţenii fiind egali în faţa acesteia. Acesta are la bază respectarea drepturilor omului şi presupune separaţia puterilor în stat.”. Acest principiu a stat la baza protocoalelor strict secrete și a planurilor comune de cooperare dintre SRI și justiție ?!?

  • Statul de drept e ala in care conducătorii fur de sting banii cetățenilor fara sa fie depistați, judecați și puși să plătească??? Pe cetatenii obișnuiți cine îi apără in statul de drept?
   DNA s-a înființat pt că la noi, in România, corupția era endemică, generalizată – de la conducători până la simplul funcționar de la ghișeu (era o vreme in care șpagă la polițist sau la unul de la primărie era by default…).
   Toate instituțiile statului ar fi trebuit să colaboreze până la eradicarea ei pt a putea intra in UE și în spațiul Schengen.
   Instituții ale statului precum Fiscul, SRIul, poliția, DNAul ar trebui sa fie conlucreze f bine pentru a urmări faptele celor care au pe mână miliarde de euro și le cheltuie fara a se vedea nimic în urma lor (nu cea personală, ci în realizările pentru comunitate)
   La noi in tara nu te întreabă nimic fiscul daca ai averi neamsurate nejustificate din salariul de bugetar…

 3. Deci minte cine n-are ceva minte, am inteles

 4. Eroarea noastra este ca nu mediatizam suficient aceste minciuni !

 5. Acuzatia fara a prezenta dovada incriminatoare tot minciuna se numeste.

  • da te doare mana sa cauti ? a fost si este persoana publica, domnul motocicleanu, puteai verifica cu ajutorul prietenului tau cel mai bun GOOGLE, lista OUG-urilor si sa te convingi singur cine a dat cu subsemnatul acolo in 2005. Da asa-i romanu’ daca nu i se aduce la botul calului, nu e bun si nu e adevarat. D-aia suntem unde suntem.

 6. Asadar inca o muie termonucleara pentru senilul balonat si apendicele sau, starpitura buboasa.
  Si ce daca? Vor nega, vor spune ca nu e negru, e alb, ca nu ei, ca altii, vor sustine orice aberatie pentru ca scopul trebuie atins: voiculescu are nevoie de revizuire, muistii psd-alge au nevoie de amnistie si gratiere, sobolanimea rosie, kktii de la Monaco, adamestii, popovicii trebuie sa scapa de dosare, acum, schnell, schnell, schnell!
  Distrugerea psd, prioritate nationala.

  • @Tri,
   Vezi ce rau e cand devine omul „neputincios” ? Cum ne afecteaza si pe noi astilalti care inca putem (putem ? :)) )

   „Neputinciosul” are timp liber din belsug si nu are cu ce sa si-l umple in mod interesant, (daca nu cumva il paste puscaria !), asa ca se apuca de politica „inalta”, vrea sa fie Presedinte de Republica ! :)))

   PS. Tot americanii sunt de vina si pt asta ca nu au inventat o viagra fara efecte secundare, d-aia de care poti sa iei fara grija (ca-si face efectul si dupa ce te-ai dus) !!! :)))))

 7. Daca „ALDE” e denumire inregistrata atunci speram că nu vor mai avea dreptul la ea, Tăriceanu și pleava lacomă dinapoia lui.

 8. Duriceanu nu e prost destul pana nu e si fudul…
  A semnat ca primaru’ si acu ne vinde gogosi cu statu’ paralel….

  • Nu cred ca a semnat tocmai ca primarul pentru ca premierul participa la sedintele CSAT si are un fel de drept de veto. Daca nu voia ca strategia respectiva sa fie adoptata, putea bloca initiativa inca de atunci, nu mai zic de HG. Sunt mai mult ca sigur ca nu stia toate detaliile tehnice ale HG-ului pe care l-a semnat, dar stia deja la momentul respectiv sau trebuia sa stie ca asta va obliga SRI-ul sa asiste activ magistratii sa investigheze cazuri de coruptie, ca vor fi folositi impotriva politicienilor. Si prin faptul ca actul oficial final vine de la guvern si nu de la parlament il face cat se poate de direct responsabil de protocoale printre altele.

   Deci problema este ca minte ca ultima jigodie umana, nu ca nu stia ce semneaza.

   Ca sa nu mai vorbim ca daca erau probleme obiective cu protocoalele individuale, le-ar fi atacat in justitie ca sa demonstreze ca sunt ilegale. Le e frica sa faca asta pentru ca asta ar confirma ca sunt perfect legale si folosite legitim, complet acoperiti juridic.

 9. Cine minte? Păi e foarte clar Lazăr minte și … G4 minte. Tăriceanu spune adevărul.

  De ce și pentru cine mint Lazăr și G4? Păi au niște obiective comune și altele specifice fiecăruia. Pe scurt, pentru fiecare:

  Lazăr minte și fiindcă așa îi e obiceiul de procuror comunist și ca să-și mai spele păcatele în fața celor care îl sprijină dar … sunt cam săraci cu duhul, logica, în general lipsiți de capacitatea de a gândi mai mult decât e necesar pentru învățarea unor lozinci și debitarea lor ulterioară.

  Pentru cei care mai au un bob de inteligența este limpede că baletul lui Lăzărică de la „inginerii care, Doamne Dumnezeule, nu sunt prevăzute de legea penală!” până la încercarea de a abate atenția, după ce a fost prins cu ocaua mică – adică cu minciuna, că si alții au făcut la fel, arată că avem de-a face cu un farsor ratat, dacă nu chiar penal.

  De G4, nu m-aș lega prea tare. Să zicem că scrie pentru media de întelegere a celor care trec pe aici. Totuși, nu le face cinste manipularea, cu atât mai mult cu cât este „subțire” încât nu poate ține decât la cei cu profilul pe care l-am dat mai înainte susținătorilor lui Lăzărică.

  Iată manipularea: citat din Tăriceanu „Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016”

  Și … zice G4: „Nu este prima dată când Călin Popescu Tăriceanu minte …”, bazându-se pe faptul că cei mai mulți din publicul țintă nu sunt în stare să înțeleagă ceea ce citesc, ci doar să preia lozincile din titlu. „Dovada” lui G4, fiind o preluare trunchiată din HG231, nici măcar aceea nefiind incriminatorie pentru un om cu scaun la cap.

  Asta fiindcă, în HG ni se spune nimic de protocoale secrete. Căci, cuvântul protocol și utilizarea de protocoale în general nu reprezintă nimic rău în sine, atâta timp cât nu adaugă la lege, nu încalcă legi și cât timp nu conduc la încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

  G4 era sigură că cei mai mulți din cititorii săi vor înghiți gălușca nemestecată și nici măcar nu vor verifica la sursă, în HG unde se poate vedea clar că obiectul protocoalelor (nesecrete și care mai mult trebuiau prezentate organismelor europene) era:

  „4.5 Sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazuri de crimă organizată sau corupţie de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată”

  Nu insist mai mult, procurorul era pe primul plan, el controla, nu era controlat, lui i se dădea socoteală, nu el dădea socoteală SRI sau altui „serviciu”.

  • Bey, „profun” tu chiar ești idiot? Te chinui sa explici ce? Cui? Adică tu încă mai crezi un individ ca Tăriceanu de onestitate? El care are mereu alta varianta vis a vis de problemele tarii asteia? La el economia duduie, nu exista inflație, nici măcar benzina nu s a scumpit, totul e ok, totul e roz în tara asta exceptând „victimele” făcute de DNA. Du te ba și împușcă te cu Tăriceanu și Dragnea

  • Nu stia ca sunt secrete cand el era Vicepresedintele CSAT ?…Cunostea fiecare punct si virgula din ele darmite ca erau clasate….Alta minciuna a lui Tariceanu…Mai aveti multe tampenii de astea?

  • Dacă Băsescu și Iohannis spun că nu știau de protocoalele secrete, eu ce să fac, să-l cred pe Fane de la sculărie care pretinde că Tăriceanu era mai informat decât cei doi.

   hi, hi, hi! Știi că ai haz, neicușorule!? D’ăla … involuntar, însă.
   ¯\_(ツ)_/¯

  • Daca Basescu sau/si Tariceanu iti spunea ca sunt Regina Angliei sau ca locuiesc pe Marte ii credeai? Inseamna ca ai un IQ < 0

  • Da, vita, protocoalele nu trebuiau sa fie secrete! Trebuia sa fie trimis unul cu o toba in Piata Victoriei si sa zbiere:”Lume, lume….incepand de azi hotii si coruptii, mafiotii si violatorii vor fi urmariti tehnic de SRI. Fiecare dintre acestia se pot aseza la coada, toti urmand a fi informati pe baza de tsbel cu semnatura cand, cum si une va aveal loc urmarirea informativa!
   Esti patrtic!

  • Tariceanu se face ca intelegea ,,Protocoale NE-SECRETE cu SRI”. Adica SRI sa trimita in diverse actiuni proprii agenti in colaborare cu procurorii, iar in ziarul de dimineata toti spionii straini care se afla in Romania sa afle informatiile cu privire la mobilizarea personalului SRI in diverese actiuni.
   E clar ca si tu, si Tariceanu ,,sunteti cazuti in freza”.
   Afla de la mine ca SRI nu vrea sa se afle in Presa de Nivelul de Mobilizare a proprilor agenti in diverse actiuni, pentru ca pune in pericol activitatea lor si in alte actiuni fara legatura cu procurorii si dosarele anti-coruptie. Deci, pe cat posibil SRI doreste ca orice Protocol sa fie cat mai secret. In caz contrar SRI poate refuza colaborarea.

  • opaaa, brigada noua de postaci, astia cred ca au liceul terminat. Text formatat cum trebuie, citatele cu italic… Se ingroasa treaba baieti ? 🙂

  • Băi Horică, până una alta, Tăriceanu are certificat de bună creștere dat chiar de DNA.

   Dacă ai avea măcar puțintică minte sau onestitate, ți-ai da seama că dacă nu au găsit nimic în 5 (cinci!!!) ani de supraveghere non stop, înseamnă că nu au avut ce să găsească.

   Nu încetez să mă mir de câți nostalgici ai securității și procuraturii komuniste continuă să bântuie în societatea noastră.

 10. Doar punand on balanta onestitatea celor doi est e o manipulare !

 11. Nea’ Modelu’, DEMISIA, tată!
  Decât atât! DEMISIA, obraz gros care ești!!!

 12. TARICEANU a semnat si a aprobat protocoalele secrete in functia sa de Vicepresedinte CSAT. Aceste protocoale nu se puteau incheia si secretiza fara avizul CSAT. Cat mai minti derbedeule? Nu ti-e rusine?

  • Dacă îți place să pleci după fentă, nu-i trebuie prea mult lui Lăzărică să facă mișto de tine. Ți-a băgat asta cu Tăriceanu ca să uiți ca și alți berbeci cum se mai minuna el că pot exista inginerii de-astea secrete.

   Nu ai văzut niciun înscris în care Tăriceanu să ceară protocoale secrete, ca să nu mai zic vreo semnătură de-a lui pe așa ceva, dar îți place să fabulezi. Și … mai ești și obraznic.

   Nu-i nicio rușine să recunoști că te-ai înșelat. Să persiști însă ca berbecu’, încercând să dai capete-n gură celor care sunt mai informați (sau doar mai de bună credință) decât tine, nu-ți face cinste.

 13. Vine demisia după această minciună dovedită ? Nu cred, Tăriceanu are obrazul gros și se va strădui să ne convingă că, de fapt, el a spus adevărul. Demisia politruc nenorocit !

 14. Intrebarea din titlul articolului este, desigur, una retorica.

 15. Tariceanu are dreptate… augustinus minte ca un drac nenorocit ?

 16. Bey Profun te dai deștept da ești praf.. Uiți ca Tăriceanu are proces pt mărturie mincinoasa? Asta e certificatu de buna creștere?

 17. BALONIMEA SA ESTE CEL MAI NOCIV SI SINISTRU POLTICIAN AL romaniei, VIITOARE INTERLOPIA.

 18. TERICEANE, MATALE CU CE SERVICII SERVESTI ? CA DOAR NU AJUNGEAI BOGAT SI BALONAT SI PRESEDINTE DE SENAT CU x-SPE NEVESTE CA ERAI „FRUMOS” SI „DESTEPT” ?