G4Media.ro

Cine-l poate schimba pe Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. Grupul puciștilor…

Cine-l poate schimba pe Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. Grupul puciștilor strânge deja semnături în partid – surse

Un deputat liberal a anunțat că va propune partidului său demararea acțiunii de revocarea a președintelui PSD, Liviu Dragnea, de la șefia Camerei Deputaților, însă potrivit Regulamentului, doar liderul grupului parlamentar care l-a propus poate să facă propunerea de revocare. Președinte al grupului parlamentar PSD de la Cameră este în prezent Vasile Daniel Suciu (38 de ani), provenit de la Bistrița.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, Suciu s-ar fi aflat mai bine de o oră în această dimineață în biroul lui Liviu Dragnea de la Cameră. Alte surse din partid au declarat că puciștii au început deja strângerea de semnături pentru suspendarea liderului PSD de la Cameră.

Daniel Suciu trece drept un apropiat al secretarului general al PSD, Marian Neacșu, cu care a împărțit multă vreme același birou la Camera Deputaților. Considerat influent printre baroni, Neacșu a semnat scrisoarea puciștilor, poziționându-se împotriva lui Liviu Dragnea.

Alte surse susțin că Suciu ar fi controlat în prezent de Dragnea. În acest caz, schimbarea președintelui Camerei devine aproape imposibilă.

Referitor la un eventual demers al grupului parlamentar de schimbare din funcție, Dragnea a spus duminică seară la Antena 3: ”Nu cred. Nu cred că vor depăși acea linie roșie. Sper să nu se întâmple, dar o să vedem cu toții asta. Nici mie nu-mi place de toți din partid. Ce să nu voteze, legea pensiilor? Codurile Penale? Asta o să vedem.”

Dacă liderul grupului formulează totuși cererea de revocare, ea mai trebuie pusă pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei. Aici sunt 13 membri, cu tot cu Dragnea, din care poate conta sigur doar pe cinci dintre ei.

Pe de altă parte, Victor Ponta tocmai a anunțat luni la prânz că deputații Pro-România vor depune în Camera Deputaților un amendament la regulament, astfel încât schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei să poată fi realizată la cererea a jumătate plus unul dintre deputați – adică o procedură mai simplă decât cea în vigoare.

”Facem o propunere ca la Regulament să nu mai fie doar grupul PSD, ci o treime din Deputați. Această propunere trebuie să meargă la Comisia de Regulament, unde e domnul Mocioalcă, apoi vine la Plen. Aici vom discuta cu toți parlamentarii și din opoziție și din PSD. Imediat după ce se modifică regulamentul, trebuie să vină o altă candidatură. După ce domnul Dragnea pierde această poziție din care împarte funcții, apoi poți să mergi spre partid. Eu le-am spus, nu încercați la partid că acolo Dragnea are susținere. Cei care s-au răzgândit au primit funcții și avantaje”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

El a mai spus că la Camera Deputaților există o majoritate anti-Dragnea. Ponta susține că dintre deputații PSD mai e nevoie de încă 10 – 15 care să voteze și că ”este foarte posibil acest lucru”.

Ce prevede regulamentul

Art. 26
Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Art. 27
(1) Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor se depune la Biroul permanent, care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 26, şi introduce în proiectul ordinii de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor propunerea de revocare. În cadrul dezbaterii asupra propunerii de revocare vor lua cuvântul liderul de grup care a cerut revocarea şi, la cerere, câte un reprezentant al celorlalte grupuri parlamentare şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

(2) Preşedintele Camerei Deputaţilor căruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce şedinţa Biroului permanent sau cea a plenului în care se discută revocarea sa. El va fi înlocuit prin votul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de unul dintre vicepreşedinţi.
(3) Dacă propunerea de revocare este aprobată de plenul Camerei Deputaţilor, se organizează alegerea unui nou preşedinte, în conformitate cu prevederile art. 22.

(Sursa Foto: Inquamphotos/ Autor: George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Nu-l poate schimba nimeni! „Puciul” de săptamâna trecută a fost doar un pretext, bine regizat, pentru a întări autoritatea liderului suprem și pentru a legitima asaltul final asupra statului de drept.

 2. 38 de ani si PSD-ist ? Pe asta-l cumpara cu un abonament la pacanele, la care eventual adauga o sedinta de masaj erotic. La maseuze nu are insa niciun sens sa mearga impreuna, nici cea mai priceputa maseuza din lume nu-l mai ”trezeste” pe Boss in…simtiri…!

 3. Cu cat liberalii, usristii si celelalte grupulete din opozitie se smiorcaie mai tare, cu atat isi arata neputinta in fata colosului politic care este PSD.

  • @ Morjan,
   Ai rabdare doar sa-i arate Vaselina ”coloşenia”, atunci sa vezi smiorcaiala pe Dragnea-boss…!

 4. Singura chestie importantă ar fi legată de verticalitatea și demnitatea politicienilor români.
  ”Noroc” cu moștenirea fanariotă care combinată cu ciubucăreala turcească dau ca rezultantă ”demnitatea” politicienilor români, după cum s-a văzut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.