G4Media.ro

Cine face parte din Grupul tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase…

Cine face parte din Grupul tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase care a desființat dependența scenariului de funcționare a școlilor de rata de incidență / Lista participanților la ședința în care s-a luat decizia

UPDATE 2: Grupul de Comunicare Strategică a revenit, vineri seara, cu precizări privind membrii Grupului tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase care au participat la ședința în care s-a luat decizia de a menține școlile deschise indiferent de rata de infectare.

GCS a precizat că medicul Andrei Rogoz a fost consilier al fostului ministru al sănătății, iar „actualul ministru interimar al sănătății a delegat o altă persoană din cadrul Ministerului Sănătății care să participe la ședință, respectiv doamna doctor Magdalena Aurelia Ciobanu, director general al Direcției Generale Asistență Medicală”.

Participanții la ședință din cadrul grupului, potrivit noilor precizări:

Ministerul Sănătății – dr.Magdalena Ciobanu
INSP – dr.Radu Cucuiu , dr.Adriana Pistol
DSP București- dr.Oana Nicolescu
Matei Balș – dr.Claudiu Sbârcea , dr.Lucian Lerescu , dr.Catalin Apostolescu , dr. Gabriel Popescu
MAI -DSU – dr. Raed Arafat, dr. Bogdan Oprita
IGSU – Col. Cristian Radu
MAE – Mihai Dănilă
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
MAI – DGMO – Humă Ciprian
STS – Remi Manda
MApN – CNCAV Valeriu Gheorghiță
Transporturi – Adriana Kalapis
Compania Națională de Aeroporturi București – Cristian Alexe
IGPF – Liviu Bute

UPDATE: Medicul Andrei Rogoz a anunțat într-o postare pe Facebook că nu i s-a permis participarea la ședința respectivă a grupului tehnico-științific: „Nu am altă posibilitate de exprimare publică (și nici nu mă interesează să am), dar în legătură cu informațiile apărute în presă privind calitatea de membru al „Grupul Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României din cadrul CNSU” doresc să precizez că NU mi s-a permis participarea la ședința și implicit nici la votul în urma căruia s-a decis eliminarea pragului de 6:1000 drept criteriu pentru trecerea școlilor în online. Nu voi avea comentarii suplimentare și nici nu doresc să răspund la întrebări pe această temă. Mulțumesc.”

Știrea inițială: Grupul tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, care a desființat dependența scenariului de funcționare a școlilor de rata de incidență, este condus de Raed Arafat și are 28 de membri, dintre care doar 16 sunt medici.

Grupul funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Componența actuală a fost aprobată în ianuarie 2021 și modificată în august. Astfel, la poziția 2, din partea Ministerului Sănătății au intrat în grup dr. Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase și dr. Daniela Rajka, medic primar medicină de familie, potrivit informațiilor furnizate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Ia vedeti aici profesionistii…cei care ne au tinut in casa!!!!

  • Ajunge si 1 medic, care, daca e competent, poate da sfaturi utile comisiei. 16 medici, mai mult decat suficient intr-o comisie eminament politica.

  • Poti sa ii numesti pe cei competenti?

  • Ce spui tu e corect, important e sa se si tina cont de parerea acelui medic competent. Mie mi se pare ca „echipa castigatoare” are numai „iexperti” care le „stie ei” pe toate. Datul cu parerea e simplu, mai ales cand plateste prostimea, uneori cu viata.

   Ii vezi tu pe ei afectati? Ei incalca reguli. De ce? Ca sa citez un mare filosof: „pentru ca putem”. Diferenta dintre PNL si PSD scade cu fiecare zi ce trece.

  • ATUNCI CÂND FAMILIILE CELOR CE VOR MURI FĂRĂ SĂ AJUNGĂ SAU AJUNGÂND PREA TÂRZIU ÎN PAT ATI VOR CERE MILIOANE DE EURO DESPĂGUBIRI E BINE CĂ JUSTIȚIA ARE PE CINE SĂ ACUZE. Dacă le-a plăcut să avizeze hotărâri iresponsabile luate de politicieni să sperăm că domnilor specialiști le va place și la Poarta Albă iar doamnelor la Târșor.

 2. Nu, nu am inteles exact, despre ce grup este vorba??? Aaa ,Grupul stiintifico -fantastic, aha ,acum m am prins!!

 3. SI DIN MEDICII DIN LISTA, CATI AU COMPETENTE SI CERTIFIXARE STIINTIFICA IN ACEST DOMENIU ATAT DE SENSIBIL SI IMPORTANT PENTRU GESTIONAREA ADECVATA A CRIZEI DETERMINATE DE COVID??
  CATI DINTRE EI STIU SA RASPUNDE REPEDE CAM CE DIENSIUNI ARE UN VIRUS??
  O MARE BATAIE DE JOC.
  INSEAMNA TOTUSI CA EI , CU NUME SI PRENUME, VOR RASPUNDE INCLUSIV PENAL DACA HOTARARILE LUATE NU VOR FI BUNE.
  MACAR ACUM SE STIE CINE ISI ASUMA RESPONSABILITATEA.
  A SE NOTA!!!
  A NU UITA ACEASTA LISTA!!!

 4. SPP si STS ce fac mai exact in grupul stiintifico-wow-super-tehnic?

 5. Pare o postare a lui George Simion.Te muti la AUR?Plătesc mai bine?

 6. Să se facă publice și salariile pe care le încasează…… De fapt TOȚI angajații care încasează bani de la stat (agenții, companii etc) să aibă declarații de avere ! Să vedeți surprize surprize……

 7. 😂Ăștia primesc bani”( salariu, spor)” pentru toate comitetele și „comițiile” din? care fac parte?

 8. Recunosc ca am doare penale pe achizitii de aparatura ATI. Atunci eram la inceput. Acum sunt expert.

 9. Citu Penalul, Adică a susține drepturile și libertățile constituționale e un lucru rău? Tocmai de aia detest așa numitele partide progresiste.

 10. Câmpeanu: „Sincer sa fiu când am stabilit în august că 6 la mie e incidenta la care se închid școlile nu credeam că vom mai atinge 6 la mie”. Ăștia sunt specialiștii care stabilesc regulile pentru gestionarea pandemiei. Măcar Bolsonaro a fost consecvent in abordarea pandemiei,ăștia nu știu pe ce lume trăiesc.

 11. Andrei Rogoz susține pe Facebook că nu i s-a permis accesul la ședința in care s-a hotărât pastrarea școlilor cu prezență fizică până la colaps total si nu i s-a permis să voteze.
  Cred că s-au întrunit doar Arafat cu Pistoala si cu sepepeu plus seteseu plus NIcoleasca desepista mincinoasă de la Bucuresti. 🙁

 12. OK, m-am lamurit, o gasca de incompetenti in materie de probleme de pandemie (tovarasi de la paza si protectie, aeroport, frontiera, transporturi, etc…), care ridica mana la comanda. Chiar si asa, fiind un grup de SUPORT, opinia dumnealor are caracter consultativ si nu decizional.
  Cine decide, de fapt, probleme majore privind sanatatea copiilor nostri?
  Mai exact, cine a decis infiintarea/desfiintarea pragului de 6/1000, si pe baza caror studii stiintifice?…sa nu-mi spuneti ca SPP-ul, frontieristii, STS-ul, infrastructuristii, etc, etc…au habar ce inseamna macar termenii de baza din acest domeniu „tehnico-stiintific” !!!
  Mai am o umila intrebare: tovarasii astia iau si bani prin apartenenta la acest Grup select?… ca doar n-o sa-si bata joc de tara pe gratis!!

  • Ăștia au votat ce li s-a ordonat.
   E absolut clar că deciziile nu au nicio treabă cu gestionarea pandemiei ci cu interesele delicventului care conduce guvernul.

 13. Cum își dilueaza politicienii responsabilitatea pentru decizii. Se ascund după nu stiu ce comisie cu nume parcă inventat de Caragiale. Domnilor din PNL, ne este o silă de voi, ca de Peeseedeee. E valabil si pentru marele nimeni de la Cotroceni.

 14. Inconștienții din acest grup, vor da socoteală pentru fiecare elev infectat si pentru fiecare profesor infectat
  Iar dacă vreun elev sau profesor moare de covid, menbrii acestui grup horror sa faca puscarie.