G4Media.ro

Cine este noul șef al Portului Constanța: Fără studii în domeniul maritim…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cine este noul șef al Portului Constanța: Fără studii în domeniul maritim sau portuar, cu soția cadru militar în SRI/ Licențiat în științe agronomice, cu o colecție pestriță de diplome, Mihai Teodorescu a trecut și prin Primăria București, Metrorex sau RATB/ Ce avere are

Mihai Teodorescu a devenit, vineri, directorul general al Portului Constanța, după ce Florin Vizan și-a dat demisia intempestiv în ședința Consiliului de Administrație. Teodorescu are 38 de ani și în momentul preluării conducerii Portului era directorul executiv al instituției.

Soția lui Mihai Teodorescu este cadru militar la UM0472 București, care aparține de SRI, conform declarației de avere din 2023, iar Teodorescu a deținut mai multe funcții în instituții publice: director executiv în Primăria București, în Consiliul de Administrație Metrorex, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Eco Igienizare București, șef birou controlori la RATB și a deținut mai multe funcții de management în mediul privat.

Este licențiat în Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. A absolvit masterul de management agroturistic și alimentație publică la aceeași universitate. A făcut o ”inițiere în activitate consulară la centrul de instruire al MAE” și e absolvent în administrația europeană, specializarea Diplomație în administrația publică la Institutul Național de Administrație.

Are o diplomă de formator de la Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene și mai are o diplomă de management în Transportul Public de la INSTRA, în managementul negocierii, de la Agenția Națională a Funcționarilor Publice, de auditor intern în sectorul public, master în management financiar bancar și master în drept intern și internațional în afaceri.

Conform declarației de avere din 2023, Teodorescu are un teren de 1000 de mp în Ilfov, un apartament de 47 mp în București și o casă de locuit în Ilfov de 150 mp, toate moștenite. De asemenea, în garaj are un Audi din 2018 și un Hyundai din 2019 primit moștenire.

A mai moștenit bunuri în valoare de 27.000 de euro. În conturi are aproximativ 157.000 de lei și 5000 de euro și a acordat un împrumut de 15.500 de euro. Are un credit scadent în 2025, de 68.000 lei. A trecut în declarația de avere venituri de 87.608 lei de la Primăria București, 77.791 lei de la Portul Constanța (CN APMC) și 36.300 de la Metrorex.

Soția sa a câștigat de la SRI 64.323 lei. Declarația de avere integrală, aici.

Context

Directorul Portului Constanța, Florin Vizan, a demisionat vineri din funcție, și a declarat pentru G4Media că motivele sale au fost de ordin personal, dar că va rămâne în companie. Demisia a avut loc în ziua în care premierul Marcel Ciolacu a venit în Constanța și a vizitat Șantierul Naval Constanța. Florin Vizan era considerat un apropiat al familiei Laura Vicol – Vladimir Ciorbă.

Ministerul Transporturilor a transmis că a luat act:

 • ”Directorul General al Portului Constanța, Florin Vizan, și-a prezentat astăzi demisia din funcție. Consiliul de Administrație a luat act de această demisie și a mai decis înlocuirea sa cu Mihai Teodorescu, Director Executiv al APM Constanța. În cadrul ședinței de astăzi Consiliul de Administrație a mai luat decizia revocării din funcție a Directorului Financiar, Șerban Daniela și înlocuirea cu Maria Mergiu, care ocupa funcția de Șef al Departament Financiar Contabil”.

De profesie economist și licențiat în Drept, directorul general al Portului Constanța, Florin Vizan, a fost numit în funcție de Consiliul de Administrație al Portului în august 2022, susținut de PSD, și nici el nu are experiență în domeniul maritim.

Consiliul de Administrație organizează concursul pentru selectarea directorului general, cu un mandat de 4 ani. De jure, CA este cel care stabilește cine câștigă concursul, dar de facto directorul portului nu este numit fără acordul și susținerea ministrului Transporturilor, au explicat surse care cunosc procedurile pentru G4Media.

Vizan ajuns la conducerea Portului Constanța din funcția de șef la regia de Drumuri și Poduri Constanța și, de-a lungul timpului, a făcut parte din consiliile de administrație ale Petromin și Oil Terminal. Și-a început cariera de contabil la Uniunea Județeană a Cooperativelor de Consum, al cărei director comercial a ajuns ulterior. A fost director în mai multe societăți, fără legătură cu domeniul maritim.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. șef birou controlori la RATB ! Tare. Hei, mai e cineva calificat prin Romania sau ati plecat toti afara ? Si din aia care ies in strada e vreunul mai educat pe acolo ?

 2. Ce mi-e PCR, ce mi-e USL2.0?

 3. Trăiască frăția veșnică dintre Secu și PSD-PNL!

 4. Încă un cadru de nădejde, din cei care duc la faliment instituțiile statului, pentru a se retrage după câțiva ani putred de bogați.

 5. Dacă soția lucrează în sri înseamnă că e suficient de pregătit pentru orice post.

 6. Un clan pleacă, altul se instalează la furat. Nimic deosebit sub conducerea uslistă

 7. Kiolaniada
  Bravo bajeti!
  In sengen cu noi. Asa oameni competenti vrem peste tot
  La ce va asteptati de la un premier cu licenta luata dupa 8 ani??La unviersitatea ECOLOGICA
  Hai cu psd pe primu’ loc
  Hai la presedintie domnu’ kiolaku

 8. Se vede din avion că e om de sistem!

 9. Inca unul care a reusit sa faca 2 mastere in timp ce avea slujba full-time .. Si pe vremea comunistilor erau performeri de astia ..

 10. hopa lelelelele a lelele, hopa lelelelele a lelele. tara cu manele. excelent!!!

 11. Din cele scrise în articol nu știe nimic din transport maritim și logistica. Este acolo pentru bani și ceva beneficii. Asta face PSD și PNL, pun în funcții indivizi fără cele minime elementare cunoștințe.

 12. Frunte ingusta, maxilare si ceafa groase.
  Cred ca asta spune tot.

 13. Haaaaa discutăm despre băieţi, păi atuncea haideţi să discutăm.
  ……………..
  Oare nu a observat nimeni cât de isterici sunt să convingă cu comasarea toate slugile sectoriste, oare nu se întreabă nimeni de ce?
  Păi răspunsul este simplu, speranţa lor este că cred vor fi luaţi în barca celor de dreapta dacă se va nasoli rău de tot pentru ei, eroarea lor este că nu vor mai fi luaţi în seamă nici de cei de dreapta şi nici de cei de stânga.

  După ce i-au p/r/o/s/t/i/t pe ăia de dreapta acuma vor să îi p/r/o/s/t/e/a/s/c/ă şi pe ăia de stânga doar să îşi salveze pielea, mai haios este că dupaia iarăşi vor să îi p/r/o/s/t/e/a/s/c/ă pe ăia de dreapta ca la final să îi p/r/o/s/t/e/a/s/c/ă iarăşi pe ăia de stânga, de sărmanii căcăcărişti Ciucă şi Ciolacu nu înţeleg deşi le-am explicat de ce tot cad liderii de partid care pierd alegerile(păi cad măi fraţilor că a doua oară ca să îi mai fraierească pe aceiaşi nu mai merge şi trebuie o nouă tură de fraieri pe care să îi p/r/o/s/t/e/a/s/c/ă tura următoare).

  Dilemă clară: cine credeţi că va pierde la alegeri ca să fie schimbaţi cu încă o tură?

  Dilemă secundară: pe USR i-au fraierit odată aşa că cum credeţi că îi vor mai fraieri încă odată că de pus mâna pe partid şi să le schimbe conducerea au încercat dar nu le-au reuşit?

  Dilemă haioasă: dacă pe ăia de dreapta nu vor mai putea să îi p/r/o/s/t/e/a/s/c/ă, iar pe ăia de stânga îi vor îngropa să îi pregătească pentru următoarea tură, de apoi vor rămâne pe dreapta exilaţi iar pe stânga fără tură până îi pregătesc, mai rămâne să ne întrebăm „oare ei cu cine vor mai guverna?”.

  Sfat prietenesc: rămâneţi mai bine acolo unde sunteţi că până să apucaţi să pregătiţi încă o tură de stânga ăia de dreapta vă halesc cu tot cu figuraţii şi pe restul care aţi mai rămas, de o să cădeţi intre luntrii şi nimeni nu o să vă mai arunce colacul de salvare(bum sfat, prea inteligenţi să îl ascultaţi🙂).

 14. Puteau foarte bine sa puna un fotbalist sau muzician de manele, mergea si chelner sau hair-stylist.

 15. Macar de era frumos 🙁