G4Media.ro

Cine este noul șef al Corpului de Control al Guvernului: Daniel Dragoș…

Cine este noul șef al Corpului de Control al Guvernului: Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost acuzat de ”comportament neadecvat” de către o angajată pe când era secretar general al ANRE

Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost numit în funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban. Acesta îl va înlocui în această calitate pe Constantin Robu, numit de premierul Dăncilă în 2018 și eliberat luni din funcţie. Cele două decizii ale premierului au fost publicate luni în Monitorul Oficial.

Fost membru al Partidului Democrat, Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost secretar general al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Ziarul Libertatea a dezvăluit în august 2017 că Tănăsoiu ar fi fost reclamant de o angajată a ANR la Comisia de etică. Angajata ar fi fost logodnica lui Dan Plaveti, fost președinte al Autoritatății Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în perioada 2010-2012.

Potrivit sursei citate, ANRE a confirmat existența incidentului, însă afirmă că este vorba de ”reclamarea unui comportament neadecvat” și că de la înființarea ANRE până în prezent nu au existat cazuri de ”hărțuire sexuală/abuz sexual/viol”.

ANRE nu spune dacă a luat măsuri. Pe de altă parte, instituția a refuzat să spună și dacă s-a dispus vreo măsură în acest caz și argumentează că raportul comisiei care a investigat incidentul nu este public.

”Aspectele menţionate la punctele 1 şi 2 din solicitarea dumneavoastră au vizat reclamarea unui comportament neadecvat, care a făcut obiectul unei cercetări în cadrul Comisiei de etică, înfiinţată prin decizie a preşedintelului ANRE. Rezultatele cercetării au fost concretizate într-un raport, care a fost întocmit conform prevederilor art. 49 din Codul de conduită etică şi profesională a personalului şi membrilor Comitetului de reglementare din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Concluziile Comisiei de etică asupra aspectelor sesizate nu au caracterul unor informaţii de interes public”, potrivit ANRE.

Până să fie numit secretar general la ANRE în 2012, Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost director adjunct al Direcției Inspecție și Control General din cadrul primăriei Capitalei. În ianuarie 2008 a fost numit cu caracter temporar de fostul premier de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, în funcția de secretar general al Ministerului Transporturilor, până la data încetării suspendării din funcţie a titularului.

Potrivit declarației de avere pe 2018, soția sa este angajată a Companiei Naționale Aeroporturi București. În calitate de secretar general al ANRE, Daniel Dragoș Tănăsoiu a încasat un venit de 230.213 RON anual, adică aproape 20.000 de lei lunar.

Sursa Foto: Facebook/ Daniel Dragoș Tănăsoiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. F grav….Nici nu mai pot sa dorm din ac cauza….

 2. Impostorul asta vine de la PNL Sector 5, a activat 6 luni prin filiala aia si l-au si uns șef al Corpului de Control al Guvernului

 3. Eu am pierdut șirul liberalilor „competenti” care au inlocuit pesedistii la fel de competenti in a trăi bine ca veșnici bugetari de lux.
  Cu nevestele tot bugetare,cu copiii lor bugetari in functii calde, plătite bine, fără prea mare stres.
  Dar, ce nu inteleg este dacă liota penelista de pile si rude s-a alăturat liotei pesediste de pile si rude rezultând o liota uselista de pile si rude.:(((((.
  Sau poate asta o fi reforma administrației publice cu care se lăuda PNL ul si noi, fraierii de alegători, am inteles altceva.

 4. Dacă într-o țară ca România unde rar face cineva plângere scrisă împotriva unui șef sau a unui coleg, văd că unul a fost reclamat indiferent pe ce motiv, încep să-mi pun întrebări.

 5. un dobitoc ce facea glume proaste cu colegele la MT de fata cu jurnalistii cand il pusese Orban sef pentru privatizare in minister.

 6. Traiasca pepiniera de cadre penelista! Numai oameni competenti, de zici ca-s pesedisti.

 7. USR+ ramane singura solutie decenta la alegeri.
  Daca ne uitam la trapadusi care sunt acum numiti in functii de PNL vedem acelesi nume scandaloase.
  Se pare ca marii corupti au schimbat doar IBAN-ul din Bahamas unde vireaza procent din tain/parandarat.
  Rusine!