G4Media.ro

Cine este deputatul Ibram Iusein, cel care a depus amendamentul la legile…

Sursa Foto: ordinea.ro

Cine este deputatul Ibram Iusein, cel care a depus amendamentul la legile justiție care permite judecătorilor să fie numiț procurori șefi

Deputatul Ibram Iusein, din partea minorităților naționale, cel care a depus un amendament la legile justiției care permite judecătorilor să fie numiți procurori șef, a terminat facultatea de drept la 47 de ani iar în 2015 Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe motiv că și-a angajat fiul consilier în timpul legislaturii 2008 – 2012.

Potrivit surselor G4Media.ro, Ibram Iusein este un apropiat al fostului minsitru al jusiției (PSD), Florin Iordache.

Potrivit Ziua de Constanța, în 1 iulie 2009, Ibram Iusein a încheiat și semnat un contract civil prin care și-a angajat fiul în funcția de consilier pe problemele minorităților în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut, în perioada angajării (iulie 2009 – decembrie 2012), venituri salariale în cuantum total de 73.868 lei.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, Ibram Iusein (născut în 1953), este licențiat în științe juridice, facultate terminată în 2000, deci la 47 de ani. Despre activitata profesională anteiroară nu menționează decât că între 1970 și 2007 a activat în ”transporturi”. Unele surse din PSD susțin că ar fi fost șofer. Este vicepreședinte al Uniunii Democrate Turce din România (UDTR) din 2008.

Context

PSD, PNL și UDMR au votat miercuri în Comisia Specială un amendament la legile justiției, care prevede că șefii parchetelor pot fi numiți dintre magistrații cu cel puțin 15 ani vechime. Astfel, se deschide posibilitatea ca nu doar procurori, ci și judecătorii să ajungă șefi la Parchete.

Amendamentul a fost depus de un deputat din partea minorităților naționale, Ibram Iusein, care nici măcar nu s-a prezentat pentru a-l susține, dar a fost rapid votat, fără dezbateri, de partidele din coaliție.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, pentru G4Media.ro, că nu susține amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef, votat miercuri în comisia specială de parlamentarii PSD, PNL și UDMR.

Legile justiției ar urma să fie votate săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților, urmând ca apoi să treacă de Senat, camera decizională înainte de a fi promulgate de președintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor G4Media.ro, coaliția și-a propus să treacă legile justiției cel târziu până în data de 10 octombrie.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Ibram Iusein este un 💩 tradator!

 2. cand PSDNLUDMR vor niste amendamente, la care sa nu fie arati cu degetul ca initiatori, pun un lache de asta, sa se „propuna”, si apoi le voteaza cu 2 maini, si apoi marca CIOLANU zic ca nu sunt de acord cu ea
  binenteles la creierul mic al votantilor de la PSDNLUDMR, chestiile astea merg ca unse

  • Asta e o alta capusa. Utilitatea lui e sa-i serveasca pe praduitorii fesenisti. Sa-l intrebe un jurnalist, ce alta contributie a avut impostorul asta in Parlament vreodata. Platim o sumedenie de neispraviti ca sa arda gazul in Parlament, de poporul roman s-a pronuntat prin referendum pt 300 de parlamentari. Ce fel de democrati sunt aia din parlamentul Romaniei, daca nu respecta vointa poporului?

 3. Toata lumea vorbeste despre un partid al unei minoritati care a fost la putere chiar mai mult decat ceausescu. Dar numeni nu si-a indreptat atentia la puterea altor minoritati intr-o zona atat de profitabila ca Dobrogea. Faceti un inventar.

 4. N-ați mai scăpat de obsesia PSD !!??
  Chiar nu vedeți cine ne-a adus în aceasta stare de sărăcie și slugărnicie,de vasalitate ??!!

  • Omule, te platesc eu de doua ori mai mult de cat te platesc aia de la PSD, doar sa te abții sa scrii toate aberațiile. Te pup!

 5. Mari netrebnici. Au unii nevoie de ei. Este exemplul clar pentru care nu trebuie respectat referendumul privind numărul parlamentarilor.
  Prostia suprema . Mai trebuie votat o data !

 6. O altă găselniță a USL-ului. Scot la înaintare alte etnii și naționalități pentru a propune legi sensibile și a scoate cartofii din foc cu mâna lor. Și, la o adică, să zică: Nu noi le-am propus, doar am fost de acord cu ele. Nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase. Mizerabile tertipuri, ce pot să zic.