G4Media.ro

Cine e ”Pisicu”, afaceristul oltean care pică mereu în picioare, aflat acum…

Cine e ”Pisicu”, afaceristul oltean care pică mereu în picioare, aflat acum în epicentrul scandalului de corupție în care a fost inculpat deja Ion Ghizdeanu, fostul șef al Comisiei de Prognoză

Mircea Ungureanu, zis ”Pisicu”, este un afacerist din județul Olt apropiat de Darius Vâlcov. El a câștigat prin firma SC Old & New Construct SRL șase din cele opt contracte atribuite în județul Olt unor primării prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, iar polițiștii au ridicat documente săptămâna trecută de la aceste primării.

În același dosar, Ion Ghizdeanu, fost președinte (timp de aproape 20 de ani) al Comisiei Naționale pentru Prognoză, a fost inculpat de procurorii bucureșteni. Aceștia îl acuză pe Ghizdeanu că ar fi falsificat lista de proiecte finanțate de stat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, ”pușculița pentru baroni” inventată de Dragnea și Vâlcov.

Omul PSD. Mircea Ungureanu este cunoscut în județul Olt pentru relațiile cu PSD. Firmele sale au primit zeci de contracte în ultimii șapte ani de la municipalitățile ”roșii” din județ. Surse politicie au declarat pentru GMedia.ro că el a ajuns în cercul lui Darius Vâlcov prin intermediul lui Adrian Iordache, fost șef de cabinet al președintelui ANAF și omul care le-a adus la București pe Adriana Cotel (ajunsă șefa Agenției Medicamentului) și Mihaela Triculescu (șefa ANAF).

Porecla ”Pisicu” i-a fost atribuită afaceristului Mircea Ungureanu grație capacității sale de a scăpa de problemele cu legea.

Dosare penale tărăgănate. Astfel, în iunie 2016, Ungureanu a fost reținut și apoi arestat preventiv de procurorii olteni într-un dosar în care era suspectat de complicitate la abuz în serviciu. Dosarul avea legătură cu un contract pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă a comunei Verguleasa din Olt, obținut de firma Roxana Miranliv, controlată de Ungureanu. Trei ani mai târziu, el a scăpat de probleme, dosarul fiind clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, după cum scrie Concret în Olt.

În 2017, Ungureanu a devenit suspect într-un nou dosar penal, fiind acuzat de evaziune fiscală. Și acest dosar e tărăgănat, fiind declinat între diverse parchete, după cum scrie publicația citată.

Zeci de contracte cu statul. Mircea Ungureanu administrează acum firma SC Old & New Construct SRL. Firma a primit 54 de contracte cu bani de la stat în valoare totală de 164 de milioane de lei, potrivit portalului Confidas. Cele mai mari contracte au fost pentru construirea sistemului de canalizare din comuna Podari (Olt) – 20 de milioane de lei, amenajarea unui parc în Slatina (14 milioane de lei) și canalizare în comuna Verguleasa (12 milioane de lei).

În trecut a mai deținut o firmă denumită Roxana Miranliv SRL, pe care a băgat-o în faliment. Aceasta a avut, în 2013, contracte publice în valoare de peste 15 milioane de lei, însemnând 90-100% din cifra de afaceri, potrivit portalului Confidas. Toate contractele, de construcții, au fost obținute în județul Olt, cel mai bănos fiind cel pentru asfaltarea unui drum comunal (peste 6 milioane de lei).

Foto: Mircea Ungureanu/ sursa foto: tintaonline.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. L-am sunat pe dn. Avocat Lucian Bolcas ( Buc. ) si i-am spus ca , dn. Av. Șofranca Dumitru din Comanesti , stie cu cine putea fi skimbat Ceausescu !

  • Toata luma stie ca unul care intra in politica intra pentru cistigul lui personal prin politica capata relati si cu relati asa zise afaceri de la cosilierul local de la sat ,pina la presedinde toti vor bani multi de la stat

 2. Sper ca mai sant locuri in Rahova???

 3. Cam asa sunt toti ‘marii afaceristi’ ai Romaniei.

 4. Stați ! Nu ne spuneți, să ghicim ! Pisicu nu e nimeni altul decât Iacubov, sau Patriciu, Vanghelie sau Nicolae, Dragnea sau Ghiță, Vântu sau Vâlcov , Cocoș sau Vanghelie. Adică pușcăriaș sau fugar.
  Am ghicit !?

 5. Pesedistii ăștia sunt cei care răcnesc din toti rărunchii ca se „privatizeaza” sistemul de sănătate?!?
  Adică acum, nu vor mai putea suge toti banii din sănătate prin intermediul spitalelelor de stat ( prin mafia medicală care le controlează din interior), trebuie să se reinventeze-sa își faca spitale și cabinete medicale, astfel încât sa nu „împartă” banii cu altii din afara sistemului mafiot?!? ?!?
  Vai, dar cum de au ăștia afaceri cu statul si banii nu raman in sistemul de stat? Dar de ce statul nu își poate face singur aceste lucrări??? De ce statul a privatizat lucrările de infrastructură, de ce nu le poate face singur?? Oare pt ca lucrarile de infrastructură se pot face doar pe hârtie și mafioții își pot face firme fără număr, sa obtina zeci de contracte de sute de milioane, chiar dacă nu au niciun angajat? In sistemul de sănătate e greu, operațiile nu se pot face doar pe hârtie și nu pe sfert, să dureze ani ( cum durează acum un proiect de infrastructură). Pt operații chiar trebuie să fii o instituție serioasă, să facă lucrurile repede și bine!
  Trebuie luate la verificat toate contractele cu statul și vazut dacă au fost implementate, în cât timp și daca sunt conforme. Va fi jale…

 6. Multi comentatori idioți aici. De ce le pare rau celor de la PNL de -și pus sa-l aresteze pe Ghizdeanu? Voiau să împartă ei banii primarilor PNL?

  • Apoi nici cu tine nu mi-i rușine, bre Gigi Stan..
   Idioți,idioți, dar pe lângă tine sunt parfum.

 7. Ce e la olt s-a vazut in cazul caracal. Mafie cat cuprinde. Si nimic nu s-a schimbat. Se intareste pe zi ce trece.
  Organele statului, pline de privilegiati si cumularzi, pensionati la 40 de ani cu pensii uriase, le tin tucalul infractorilor.