G4Media.ro

Cine e Nicolae Hurduc, propus interimar la Educație: actualul ministru al Cercetării…

Cine e Nicolae Hurduc, propus interimar la Educație: actualul ministru al Cercetării care nu crede în evoluționism, dar căruia i se pare credibil că oamenii ar veni din viitor

Profesorul universitar de chimie Nicolae Hurduc (63 de ani) este noua propunere de ministru interimar la Educație, înaintată astăzi de premierul Viorica Dăncilă președintelui Klaus Iohannis. Cunoscut pentru controversatele sale declarații conform cărora oamenii vin din viitor, Hurduc nu s-a făcut remarcat prin nicio inițiativă în anul de când a preluat funcția de ministru al Cercetării. 

  • Amintim că Ministerul Educației se află într-o situație fără precedent: nu are ministru, nici măcar pe poziția de interimar, de pe 18 septembrie, când a expirat interimatul deținut de Daniel Breaz. Cel mai vizibil efect al vidului de la Educație este amânarea în premieră a examenului de rezidențiat 2019, pentru că nu există niciun oficial la Ministerul Educației cu drept de semnătură a ordinului care stabilește organizarea rezidențiatului.

Nicolae Hurduc este din 26 octombrie 2018 ministru al Cercetării în Guvernul Dăncilă. Comunitatea cercetătorilor români, reunită în asociația Ad Astra, a reacționat extrem de dur la declarațiile ministrului Cercetării, care a pus la îndoială evoluția speciilor și a vorbit despre posibilele călătorii în timp.

La scurt timp după ce a fost acceptat în funcția de ministru, Ad Astra a sancționat, într-un comunicat de presă, ”aberațiile” și ”fanteziile pseudoștiințifice” care ”riscă să compromită imaginea comunităţii ştiinţifice româneşti pe care o reprezintă” și i-a cerut lui Nicolae Hurduc să retracteze afirmațiile.

Decan al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), Hurduc este și membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), fiind unul dintre cei trei reprezentanți ai României de acolo. Născut la 28 mai 1956, în Iaşi, Nicolae Hurduc este doctor în Chimie al Universităţii Tehnice „Ghe. Asachi“ din Iaşi.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Păi el însuși este dovada involuționismului, nu evoluționismului. Iar de călătorit în timp… Păi el e din evul mediu și uite-l colea în 2019, deci se poate.