G4Media.ro

UPDATE Șapte răniți într-un atac cu mașină la Tel Aviv

Captura Twitter

UPDATE Șapte răniți într-un atac cu mașină la Tel Aviv

Șapte persoane au fost rănite într-un atac în Tel Aviv, dintre care trei sunt în stare gravă, anunță poliția israeliană în cea mai recentă actualizare a situației, relatează BBC.

Ofițerii au confirmat că suspectul conducea un vehicul care se deplasa de la sud la nord pe strada Pinchas Rosen din Tel Aviv, când „a intrat în pietonii care se aflau în centrul comercial și a continuat să iasă din vehicul pentru a înjunghia civili cu un obiect ascuțit”.

Victimele au fost transportate la spitalele Beilinson și Ichilov, potrivit oficialilor medicali, iar serviciile de urgență se află în prezent la fața locului.

Reuters relatează că presupusul atacator este un palestinian din Cisiordania.

Știrea inițială

Cinci persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat în ele în Tel Aviv, au anunțat poliția și medicii, în timp ce armata israeliană a continuat o operațiune majoră în Cisiordania ocupată, potrivit agenției AFP.

Poliția a declarat că a primit informații despre „o mașină care a atacat mai mulți civili” în nordul Tel Avivului și a adăugat că a „neutralizat atacatorul”.

Medicii au declarat că cinci persoane rănite au fost evacuate la spitale.

 

După ce lovit oamenii, teroristul a coborât din vehicul și ar fi reușit să înjunghie una dintre victime în gât. Un civil aflat la fața locului l-a împușcat.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a lăudat atacul, afirmând:  „Atacul eroic din Tel Aviv este primul răspuns la crimele ocupației împotriva poporului nostru din Jenin. Ocupația va plăti prețul pentru crimele sale împotriva orașului Jenin. Îi lăudăm pe eroii poporului nostru și pe luptătorii din Jenin.”

Comandantul districtului Tel Aviv al poliției israeliene a declarat că atacatorul era un rezident din Cisiordania și a acționat singur, potrivit unei evaluări inițiale a poliției. Se pare că atacatorul a intrat în Israel cu un permis medical.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...