G4Media.ro

Cinci mari universități românești vor să stabilească programe de studiu comune, de…

Cinci mari universități românești vor să stabilească programe de studiu comune, de la licență la doctorat, mai ales în domenii “hot topic” și clasice. Decizia Consorțiului Universitaria

Cele cinci mari universități românești care formează Consorțiul Universitaria intenționează să desfășoare pe viitor programe academice comune, “inclusiv cu dublă diplomă și/sau cu utilizarea sistemului de microcredite”, dar și să folosească în comun resurse precum bazele de practică pe care le dețin, anunță Consorțiul. Programele comune ar putea viza atât domeniile “hot topic”, cât și cele clasice, care sunt esențiale, dar au puțini studenți, după cum a explicat pentru edupedu.ro Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai.

Consorțiul Universitaria, ce reunește Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, a luat decizia în cadrul unei reuniuni online la nivelul conducerilor extinse, reuniune desfășurată pe 14 mai.

Luni, consorțiul a anunțat că, “pentru întărirea cooperării universitare, dar și pentru diversificarea ofertei academice, corelată cu dinamica pieței muncii, universitățile membre ale Consorțiului au decis organizarea în comun a unor programe academice, inclusiv cu dublă diplomă și/sau utilizarea sistemului de microcredite, precum și utilizarea împreună a bazelor de practică pe care le acestea le dețin”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ahhhhhh…. Nu se poate așa ceva!!! Unde sunt locașurile de adâncă știință si pompe (de orice fel) cum ar fi Universitatea Valahia, sau Spiru Haret, sau 1 Decembrie, ubi sunt acestea ????? Iarăși daraveli de clopotniță stimabililor ????? Ia băgați urgent la cozonacul cercetățiunii mioritice și pe cei amintiți, altfel e discriminațiune pe față…. Am zis.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.