G4Media.ro

Cinci lapsusuri în două săptămâni: erorile lui Biden se înmulţesc și sănătatea…

Sursa foto: Official White House Photo by Hannah Foslien

Cinci lapsusuri în două săptămâni: erorile lui Biden se înmulţesc și sănătatea lui este din nou pusă sub semnul întrebării – presă

Starea de sănătate a președintelui Statelor Unite, Joe Biden, este din nou pusă sub semnul întrebării, după ce joi a fost dezorientat câteva momente în timpul summitului G7. Însăși Giorgia Meloni, gazda întâlnirii care se desfășoară în sudul Italiei, s-a dus discret după el și l-a îndrumat către restul liderilor pentru a-l asculta pe unul dintre parașutiști după demonstrația pe care tocmai o prezentaseră, potrivit ABC, citată de Rador Radio România.

După cum arată imaginile, odată ce parașutistul ajunge la pământ și acaparează atenția liderilor, Biden se îndepărtează puțin de restul liderilor mondiali pentru a saluta alt parașutist, care își strângea echipamentul, și îi face un semn cu degetele mari în sus în semn că a făcut o treabă bună.

Acest videoclip a creat controverse pentru că în acel moment se pare că Biden s-a rătăcit, ceea ce s-ar putea adăuga la încă unul dintre derapajele pe care liderul democrat le acumulează în luna iunie și care au adus din nou în centrul atenţiei sănătatea și abilitățile sale cognitive. Și în ciuda faptului că anturajul președintelui insistă că puterile sale sunt intacte, imaginea pe care o proiectează în cadrul evenimentelor publice nu pare să urmeze aceeași linie.

După cum a publicat ABC în urmă cu doar o săptămână, președintele american se mișcă încet și rigid, pare slab și uneori chiar deprimat. În plus, el vorbește cu voce joasă și are derapaje verbale, precum cel care l-a avut loc în timpul unui discurs la summitul G7.

Biden are în prezent 81 de ani și în 2020, când era pe punctul de a împlini 78 de ani, a devenit cea mai în vârstă persoană care a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite. Ceea ce înseamnă că, dacă va câștiga din nou în noiembrie 2024, al doilea mandat al său ar putea fi prelungit până la 86 de ani.

De la sosirea sa la Casa Albă, au existat multe referiri la starea lui de sănătate și, în consecință, dacă este calificat să conducă Guvernul SUA. Greșelile din Italia, deși o subliniază din nou, nu au fost singurele remarcate la președinte luna aceasta.

La aniversarea a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, un videoclip arată dificultățile lui Biden în a se așeza pe scaunul alocat și în alte imagini se poate vedea cum președintele uită că l-a salutat pe Chuck Schumer, liderul majorității Senatului Statelor Unite, și așteaptă din nou să-i strângă mâna.

Alte imagini cu Biden s-au răspândit ca un incendiu lunea trecută, când președintele SUA a fost arătat „înghețat” în timp ce oamenii din jurul lui dansau în timpul unui concert la Casa Albă.

Biden a rămas nemișcat aproximativ 20 de secunde, până când Philonise Floyd, fratele lui George Floyd, al cărui omor a stârnit numeroase revolte în Statele Unite în 2020, l-a observat și a pus un braț în jurul lui, împărtășind câteva cuvinte cu liderul democrat în timp ce râdea, văzut în imaginile canalului de televiziune Fox News.

Anul trecut, tot în iunie, președintele american a suferit o cădere gravă în timpul ceremoniei de absolvire a Academiei Forțelor Aeriene.

Deși Casei Albe nu-i place să vorbească despre starea de sănătate a lui Joe Biden și încearcă să evite acest lucru pe cât posibil, cu acea ocazie purtătorii de cuvânt ai președinției nord-americane au fost nevoiți să clarifice că liderul democrat este bine, iar căderea s-ar fi datorat unui sac de nisip prost aşezat pe scenă.

Cu toate acestea, iunie nu pare a fi o lună bună pentru Biden. În aceeaşi perioadă a anului, dar în 2022, a mai avut o cădere când a încercat să coboare de pe bicicletă în timpul unei plimbări de dimineață cu soția sa Jill în Rehoboth Beach, un oraș de lângă mare în care își petrece în mod normal weekendurile vara.

Președintele s-a oprit să vorbească cu jurnaliștii și cu alții care îl așteptau, dar a scos greșit piciorul și a căzut pe o parte. „Sunt bine”, a spus atunci Biden, după ce s-a ridicat rapid.

Sursa: ABC / Rador Radio România / Traducerea: Rodezia Costea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Intelege cineva.. De ce democratii au insistat sa mearga tot cu asta inainte? Se asteapta sa se duce… Si sa vina fortat Kamala la putere? Chiar nu mai aveau un om mai tanar, mai placut prin tot acel partid???

  2. Exact! Asta e trendul la americani. Democratii nu l-au gasit decat pe senilul de Biden,iar republicanii decat pe temb.elul de Trump. Dar sa nu uitam ca exceptand diferentele democratice ,americanii si rusii au cam acelasi nivel de cultura,iar daca le gadili orgoliul cu tampe.nii patriotarde si unii si altii sunt usor de manevrat.

  3. Eu am avut zece lapsusuri. Unul era ca nu imi mai aduceam aminte cum il cheama pe Trump.

  4. Interesant ca media ii gaseste cusur in toate nimicurile lui Biden, dar nu scoate in evidenta acelasi lucru la Trump care la fiecare ocazie vorbeste aiurea, haotic si face legaturi halucinante fara un fir coeziv, asta pe langa faptul ca e clar ca e un habarnist in mai orice subiect si mai are si afinitati rasiste, xenofobe si fasciste.

    • Asta cam așa este. Situația ca între ciocan și nicovală a alegătorului american, se datorează celor doi pretendenți din care unul este din ce în ce mai senil, dar celălat este o potențială catastrofă, de natura unui tun de galeră scăpat.