G4Media.ro

Cinci candidaţi la funcţia de procuror european din partea României / Printre…

Cinci candidaţi la funcţia de procuror european din partea României / Printre ei, fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu

Fostul procuror-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror european din partea României, transmite Agerpres.

Potrivit unui anunţ publicat vineri pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, pentru funcţia de procuror european din partea României şi-au depus candidatura: Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach.

„Toţi candidaţii au fost selectaţi pentru susţinerea interviului în faţa comisiei de selecţie prezidate de ministrul Justiţiei, care va avea loc în data de 22 martie, începând cu ora 8,00, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti”, se menţionează în anunţ.

Selecţia candidaţilor din partea României pentru funcţia de procuror european a fost declanşată de MJ pe data de 22 februarie.

Conform MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

În urma susţinerii interviului, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul Justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Foto: Fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. S-au mai suplimentat posturi de procuror sef european.

    • „candidatura pentru funcţia de procuror european din partea României,”
      Parca ziceau ca vor si la noi sistemul de alegere a procurorilor similar cu cel de la UE. La UE se incepea cu o comisie independenta de specialisti si nu cu una politica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.