G4Media.ro

Cîmpeanu, despre testele pe bază de salivă: Fiecare cutie conţine câte un…

Foto: Ștefan Pălărie / Facebook

Cîmpeanu, despre testele pe bază de salivă: Fiecare cutie conţine câte un pliant de instrucţiuni, cât şi un certificat de conformitate / Afirmaţia cum că nu sunt conforme este falsă

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat că fiecare cutie din testele de salivă pentru testarea elevilor conţin un pliant de instrucţiuni şi un certificat de conformitate, iar afirmaţia că acestea nu sunt conforme este falsă.

Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că au fost primite 6,5 milioane de teste, unele fiind ambalate la cutii de 25, altele ambalate la cutii de 50.
„S-au primit 6,5 milioane de teste. În primul rând, cerinţele de performanţă şi de reglementare au fost elaborate de Agenţia Naţională a Medicamentului. În al doilea rând, licitaţia a fost organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate. În al treilea rând, contractele au fost semnate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar recepţia a fost făcută conform contractului semnat. Inspectoratele judeţene au primit ceea ce s-a achiziţionat, adică două tipuri de teste până acum. Unele ambalate la cutii de câte 25, altele ambalate la cutii de câte 50. Fiecare cutie conţine câte un pliant de instrucţiuni, cât şi un certificat de conformitate”, a transmis ministrul Educaţiei.

El a preciat că afirmaţia că testele respective nu sunt conforme este falsă.

„Afirmaţia cum că nu sunt conforme este falsă. Astfel de afirmaţii trebuie taxate, inclusiv penal, pentru că achiziţia făcută la nivel guvernamental s-a făcut cu deţinerea certificatului de conformitate”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că aşa se livrează testele în toată lumea.

„Aş vrea să vă spun că există deja Inspectorate Şcolare Judeţene, care au rezolvat problema, ambalând individual aceste teste. Vă mai spun ca am discutat la IGSU, iar doctorul Raed Arafat ne-a confirmat că aşa se livrează testele în toată lumea, atunci când este vorba de cantităţi mari, şi în Germania, şi în alte state europene. (…) Este o problemă, într-adevăr, este încă o complicaţie pentru personalul din învăţământ, dar sunt convins ca acest lucru se va rezolva, pentru că problema există, este mare, dar avantajul testării este mult mai mare. Profesorii din şcoli înţeleg foarte bine acest lucru”, a explicat ministrul Educaţiei.

Acesta a menţionat că fiecare test va fi însoţit de o copie a certificatului de conformitate.

„Există Inspectorate Judeţene care au acţionat şi pun seriile, este vorba şi de preţul de 3,7 lei, am fost informat, 100 de bucăţi, inclusiv mănuşi de unică folosinţă pentru manevrarea acestor teste. De asemenea, fiecare teste o să fie însoţit de o copie a instrucţiunilor şi o copie a certificatului de conformitate. Mai mult decât atât, apreciez foarte mult demersul colegilor din Inspectorate, care au distribuit deja materiale video pentru a facilita înţelegerea administrării acestor teste. Împreună cu Ministrul Sănătăţii, doctorul Rafila, am stabilit şi agreat că o să filmăm, şi la nivelul Ministerului Sănătăţii, un astfel de material video şi o să-l distribuim în toate şcolile din România pentru a ajunge la elevi, profesori şi părinţi”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă le va da asigurări părinţilor că acele teste o să ajungă ambalate individual şi cu instrucţiuni de folosire astfel încât să nu fie puse în pericol, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Categoric, da, în plus şi cu certificatul de conformitate, ca să nu mai auzim astfel de informaţii false, că nu sunt conforme. Ele sunt conforme. Instituţiile statului, în următoarea ordine: Agenţia Naţională a Medicamentului, Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, IGSU şi-au asumat această conformitate. (…) În Monitorul Oficial, Ministerul Sănătăţii a publicat instrucţiunile de utilizare ale acestor teste, în momentul în care a cunoscut tipul acestor teste, inclusiv faptul că nu sunt livrate individual”.

Senatorul USR Ştefan Pălărie atrage atenţia că testele de salivă care ajung în şcoli nu sunt ambalate individual şi sunt „fără instrucţiuni, fără prospect”. „Profesorii trebuie să găsească soluţii ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele şi alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”, a afirmat el.

sursa: News.ro, Foto: Ștefan Pălărie / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Ce tulpină detectează aceste teste?

  • Crezi că Arafat știe? Sau Câmpeanu? Contează că Nuțu și Botezatu să facă parale.

  • Botezatu face bani se seminte un sacou si o poseta noua. Botezatu e fatada , in spatele lui (sic!) e altcineva.

  • În spatele lui Botezatu se știe că e mereu un bărbat. Oare în spatele lui Nutu tot un bărbat e? S-o fi obișnuit de la facultate?

 2. Nimic nimic despre prețuri? Am luat 50 de teste de saliva saptamana trecuta cu 7,5 lei bucata- ăștia parca le-au achiziționat cu 9,5+tva 🤔

  • Pai da, dar ei au luat decat cateva milioane de teste… Haahahhahaha statul mafiot trebe uns si el, serviciile… Incompetenta, clanurile… Tot sistemul.mafiot trebe sase roteasca, trebe uns…

   Tara esuata… Vorba unuia!

 3. Conforme cu ce? Sigur, testele or fi conforme cu ce scrie pe prospectul lor, dar nu sunt conforme cu rigorile medicale. După un test din salivă nu poti obține certificat verde, cum obți după un test PCR. Sigura lor valoare este că dacă ieși pozițiv la test din salivă trebuie să te duci la un centru de testare și să îți faci un test adevărat.

  • Nu sunt teste medicale, nu au legătură cu medicina. De aia au pus administrarea in carca oricui vrea sa lucreze xu fluide corporale.

 4. Dupa cate am inteles de la unii care au facut aceste teste, pot fi fals negative sau fals pozitive.

 5. Am luat teste ambalate individual cu instrucțiuni cu tot la 9 Ron, alt jaf dat de mafia României educate de 7 ani , doar vorbe. Cu ce au greșit copii noștri că mârțoagă prezidenția vrea ministerul învățământului pentru el?

 6. Prima neconformitate, in acest caz, este Câmpeanu!
  A doua, tot Câmpeanu!
  A treia, este data de faptul ca acuratetea acestor tip de test este indoielnica, nefiind recunoscute…

  • Știi ceva dar nu chiar.Testele astea sunt omologate, deci recunoscute.Ceea ce spui tu a fost valabil pe loturile de la sf anului trecut.
   Nu sunt chiar pcr dar merg, le folosesc de câteva luni si sunt perfecte.