G4Media.ro

Ministrul Cîmpeanu șterge cu marker negru numele profesorilor universitari care i-au verificat…

Foto: captură live - Ministerul Educației - România / Facebook.com

Ministrul Cîmpeanu șterge cu marker negru numele profesorilor universitari care i-au verificat teza de doctorat de plagiat și publică documentul pe Facebook

Ministrul Educației a publicat duminică seara, pe Facebook, raportul făcut de comisia numită în august anul trecut de rectorul interimar al USAMV București, care a avut misiunea să-i verifice teza de doctorat, la cererea ministrului. În document, numele celor trei profesori universitari doctori care semnează raportul au fost acoperite cu marker negru, la fel și data primirii raportului. Reamintim că în conferința de presă de joi, la întrebarea Edupedu.ro, ministrul Cîmpeanu a spus că a primit raportul prin care USAMV susține că nu a plagiat în teza de doctorat în urmă cu aproape un an, dar că nu l-a făcut public fiindcă „nu cred că era momentul să mă laud cu un conținut laudativ”.

Comisia care i-a verificat teza ministrului este o comisie numită prin decizia rectorului interimar al USAMV, Răzvan Teodorescu, nu este comisia de etică a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, după cum reiese din document. Nu este precizat cine sunt verificatorii, dacă sunt de la aceeași facultate la care ministrul a susținut doctoratul sau nu.

Sorin Cimepanu si Razvan Teodorescu / Foto: captură USAMV.ro
Sorin Cimpeanu si Razvan Teodorescu / Foto: captură USAMV.ro

Comisia a fost numită pe 27 august 2021, iar raportul este semnat pe 17 septembrie același an. Cei trei profesori anonimi, care în prima parte a raportului sunt cu titulatura de „prof.univ.dr.”, iar la finalul raportului doar „prof.dr.”, au avut nevoie de 15 zile lucrătoare pentru organizare, analiză și deliberări în privința stabilirii dacă ministrul Educației, colegul lor de la USAMV București care este și rectorul instituției (suspendat pentru îndeplinirea mandatului de ministru) a plagiat sau nu în teza de doctorat.

Pe data de 30.08.2021 au fost solicitate documentele – teza de doctorat și dosarul doctorandului.

Pe 09.09.2021, comisia s-a reunit prima dată pentru analiza dosarului doctorandului, deși nu erau puse la îndoială elemente din acesta. Abia după acest moment fiecare dintre cei trei profesori a analizat independent teza colegului lor, Sorin Cîmpeanu. Iar în urma rapoartelor individuale a fost făcut și un raport comun, care poate fi citit mai jos. Tot acest demers de analiză, cercetare amănunțită și scriere a rapoartelor individuale, plus a celui comun, a durat circa 6 zile lucrătoare.

Ministrul publică și un text alături de cele 6 pagini ale raportului datat 17 septembrie 2021.

„Urmare a solicitării verbale, primită joi – 25 august 2022, în timpul unei conferințe de presa, când mi s-a cerut pentru prima oară in mod direct sa fac public rezultatul analizei propriei teze de doctorat, susținută in anul 2000, am decis să postez acest document primit în urmă cu aproape un an”, scrie Sorin Cîmpeanu.

După care acesta scrie că analiza a fost realizată de „specialiști în domeniu, dublată de verificarea prin intermediul celor mai utilizate softuri de detectare a similitudinilor (sistemantiplagiat și Turnitin)” și că “nu au fost constatate niciun fel de abateri de la normele de etică privind forma și conținutul tezei de doctorat”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

83 comentarii

 1. si cine a facut verificarea? e publica? s-o vedem si noi si sa vedem si componenta comisiei. daca sunt cei din facultatea la care a sustinut doctoratul, n-are sens sa ne pierdem vremea. ramane si intrebarea: de ce si-a trecut teza la secret si de ce nu e publica cum e normal sa fie orice teza de doctorat?

  • Foarte bun comentariul

  • E totuși nevoie de un pic de inteligență să îți dai seama când ai pierdut și trebuie să te oprești! USR-iștii nu posedă!

  • Nu e buni ăia de au verificat! Știm noi mai bine! De ce marcat cu negru și nu cu albastru? Așa ceva…..

  • @ Ionut & Cristina
   Va faceti ca nu pricepeti…

   Teza lui Campeanu este in continuare SECRETA; conform legii, ar trebui sa fie accesibila intr-o biblioteca publica…

   „Comisia care i-a verificat teza ministrului este o comisie numită prin decizia rectorului interimar al USAMV, Răzvan Teodorescu, nu este comisia de etică a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București”
   Adica nu doar ca nu a fost verificata de CNATDCU, dar nici macar de o comisie de etica a Universitatii. Adica, mai clar: e verificat de o comisie ad hoc care nu poate fi trasa la raspundere daca da o decizie eronata… Si atunci, ce valoare are decizia? Iti pui niste prieteni sa spuna ca nu ai plagiat… dar iti ascunzi lucrarea… Cata deontologie academica…

  • Zu , nu fii supărat!
   Ionuț și Cristina sunt idioții utili ai rețelelor de socializare. Și de e secetă și de plouă, fermele de troli îndeplinesc normele de postare la,,hectar”.

  • Licheaua bolșevică Tovarășul Doctor Docent Savant de Renume Mondial Cimpanu, umbla cu trucaje bolșevice 😂

  • Zu, dar dacă este un doctorat privind cercetări avansate într-un domeniu strategic, tot public ar trebui sa fie?

  • #gogu pintenogu
   Am râs cu lacrimi!
   In ultimii 20 ani, dacă nu mai mult, 90% din tezele de doctorat sunt povesti de adormit copiii. Zero valoare științifică, zero inovații.
   Dacă teza e clasificată și persoanele care au avut acces la ea trebuie să aibă autorizație de acces de minim același nivel cu lucrarea. La fel și instituția unde a fost înregistrată.
   Deci, să nu vorbim aiurea.
   Aaaaaaaa, ați vrut să faceți o glumă???
   V-a ieșit, am râs cu lacrimi!!!!!

  • Este grav ca ascunde date importante si publica partial documentul. Jumatate de adevar inseamna minciuna.
   Si ca, ministrul Educatiei fiind, incalca legea ascunzand lucrarea.
   Nu-mi dau seama ce era de plagiat intr-o lucrare despre irigarea culturilor cu ape provenitte de la fermele de pasari. Si nici nu inteleg cum poate fi acsta subiectul unei lucrari de doctorat.
   Era mai potrivit sa aplice metoda, sa obtina rezultate, sa
   o inregistreze ca inventie si, dupa atatia ani, sa devina larg practicata.
   Dar se pare ca a fost important doar titlul de „doctor”. Scopul a fost sa urce treptele, ajutat de politica. Si i-a reusit.
   Iar acum, ne fericeste cu o lege a Invatamantului!

  • CE BAZA LEGALA ARE SECRETIZAREA ?
   SOCIETATEA A PLATIT SA-L FACA DOCTOR CA SA-SI TINA LUCRAREA LA SECRET ?
   „dottore”…

  • Trebuie sa fie obligat de justitie sa-si publice teza.
   Sa vada toata lumea ca a fost plagiata, ca nu contine absolut nimic original, absolut nimic valoros, ca singura justificare a secretizarii este ascunderea plagiatului si nulitatii absolute,
   sa afle toata lumea ca este un impostor, ca a comis abuz in serviciu blocand investigarea tezelor ( a sa si a lui Ciuca), ca trebuie sa fie demis si arestat.

 2. Cred ca se verifica singur domnul ministru. Nu are nrvoie de ajutoare.

 3. Miine va aparea o „analiza” asematoare, chiar plagiata, pentru „doctoratu'” ciucoiului.
  Case closed!

 4. Am mai zis și m-ați înjurat! Trebuie mai multă atenție! Nu trebuie să ne facem de râs în campanii care sunt rateuri! Mai am avut și aia cu Ghinea și Rafila. Nu realizați cât rău fac și că prostii de genu afectează șansa de a scăpa țara de PSD și PNL!

  • Plagiați și furați orice, pană și nickname-uri.
   Asta v-a învățat Lenin, Stalin și Iliescu !

 5. Asta-i ticalosie de aia nesimtita, penelisto-pesedista (cele doua partide ale impostorului numit de Iohannis, Ciuca si Ciolacu ministrul Educatiei): Tampeanu a secretizat si doctoratul plagiat, si componenta comisiei care cica i-a „analizat” porcaria de lucrare.

 6. Iar ne-am luat-o ! Când să spunem și noi:”gata, dom’ general e ultimul, de acum înainte s-au învățat minte, mai ales că rușinea e atât de mare să-i vezi pe toți cum își dau coate și cum recită in cor:”Plagiatoru’ e după colț/Fugiți, că vă fură tot!”…,acu’ na belea, însuși Ministrul Învățământului aplică metoda brevetată de coana Leana, aceea de a acoperi cu pixul numele celor care s-au prefăcut că-i verifică lucrarea de ochii lumii….Curat ghinion..!

 7. Astia sunt in stare sa distruga tot invatamantul numai sa isi acopere plagiatele.

 8. Cu cat ne luati mai mult de pr0sti cu atat pierdeti mai mult, orice om cu bun simt va da jet la urmatoarele alegeri. Nici 20% nu mai luati. Va bucurati la niste hartii care nu au valoare, doar va arata hotia!

  • PSD va lua peste 30%, PNL peste 20%, pentru că sunteți o nație de hoți și analfabeți.

  • DESPRE CE „ALEGERI” VORBIM ?
   EXISTA DOAR PARTIDUL !
   SI ORICUM NU E DUPA CE SE VOTEAZA CI DUPA CE SE NUMARA. CINE NUMARA? PARTIDUL

 9. … este atît de valoroasă, că impostorul a trecut-o la „Strict Secret”. Că de-aia și comisia de verificare a compusă din agenți secretați, pardon, secreți.
  Dl ministru nu face decît să-și dovedească pe zi ce trece inadecvarea!

 10. va dati seama cat penibil e omul asta? cu farsa asta de referat, practic s-a autodenutat. nu stiu cum poate sa mai apara sub titulatura de ministru

 11. Comisia a fost numită, pe ce criterii și de cine? Ce responsabilități aveau acei profesori numiți, sau verificau așa colegial și gratis. Ce specialitate au profesorii numiți să analizeze teza? Dacă verificarea este numai cu soft-ul atunci nu este relevant rezultatul, altele sunt sursele (cele care nu sunt digitalizate) ce nu pot fi detectate. Dacă verif. a fost doar cu soft-ul de ce ați mai format comisie, era suficient doar secretara.

 12. Reamintesc respectuos redactiei ca exista o legislatie specifica ref. la datele personale (GDPR), iar numele si prenumele sunt PRIMELE si cele mai importante date personale ale oricui. Deci, daca aceste persoane au solicitat sa NU le fie facute publice numele, prin produse media ca acesta, atunci este imperativ necesar ca acest lucru sa se aplice, indiferent despre cine este vorba.

  Ca atare, titlul este tendentios…

  • Nu se aplica GDPR în cazul asta cum nu se aplica GDPR în cazul anchetelor de orice fel. Numele procurorilor sau judecătorilor sunt publice. La fel numele specialiștilor din comisiile de ancheta în orice domeniu. Doar adresele și cnp-urile sunt ascunse în cazul lor.
   Armata de troli PSD PNL AUR este extrem de mare și bine finanțată.

  • Cîmpeanu își ascunde teza pentru că e plagiată.

  • Legislație specifică…, GDPR…Acum îmi dau seama, dl. ministru e curat ca lacrima, dar lumea rea, adică noi, ii vrem răul, așa cum am făcut cu Daddy, cu Bombonel sau chiar și cu Ceașcă, la urma urmei…

 13. Între ridicol ( prim ministrul plagiatorre / dottore Ciuca ) și penibil ( un președinte cu multi scheleti in dulap dulap , iohannis).
  Același iohannis care lovea in dragnea și veorica (corect dealtfel) ,dar ignorant și ignorând omul său cu plagiatul cât casa poporului .
  Până și dottore ponta este invidios de zbaterile lui Ciuca de asi acoperi ticăloșia .
  Dle Ciuca ! Poți sfârși mandatul și viața fără că cineva sa -ti recunoască fapta mârșavă . Dar pata rămâne și o vei purta indiferent unde vei fi ! De asta nu vei scăpa . Nici de zâmbetele ironice ale prietenilor și adversarilor. O pedeapsa mai mare nici că se poate .

 14. Într-o țară normală, ministrul și-ar fi dat demisia. dar pentru că e România și voi înghițiți orice, Cîmpeanu își bate joc de voi. Nu vă duce capul să votați USR.

  • Chiar daca si-au dat cu stangul in dreptul (au si ei acoperitii lor sau si retarzi), tot cu USR votez. Go on, Drula!

 15. Invățământul e varză, iar baba se scarpină la plagiat.
  Oricum Romania educată s-a terminat pe la mijlocul primului mandat.
  Deci se pot organiza din nou alegeri pentru echipa câștigătoare.
  De data asta a zis șefu’ că e voie doar 3 luni in loc de 4.

 16. Comentariile, ma scuzati, fara noima..
  Ani de zile, s-au completat Doctorate, ignorînd esenta unei astfel de lucrari. Moda, snobims, materialism, falosenie. Anormalul era normal.
  Acum ne-am trezit ca se fura.
  Atunci. nu.

 17. 91% din romani sunt schiopi la minte. O sa putreziti cu PSD-ul. Va va nimici soarta.

 18. E clar tu popândaua, ați votat PSD 30%, PNL 25%. Asta meritați tu la tine.

 19. USR e mort, oricum ati da-o.

 20. USR e m0rt, oricum ati da-o.

 21. Nu uitati ca procentele alea sunt doar 30% din 30% … 70% din tara nu mai da doi bani si asta-i un semnal de alarma care nu trezeste pe nimeni.

 22. Repet, ca sunt sigur ca n-a auzit cine trebuie : Daca nu votez electronic in 2024, nu votez deloc. (nu ca as avea ce) Am pretentii de la STS. Am vazut ca se poate … Doar haideti odata.

 23. Ai ‘Securitatea’ cu 3 skill tree-uri diferite …

 24. Poate sa cada Imperiul !

 25. Nu uitati spray-ul cu piper !

 26. Si vedeti ce sNR au microfoanele !

 27. In 2024 o sa aveti chip-uri de ‘3’ nanometrii in buzunar. Nu exista scuza !

  (bine, de la anul dar nu toti)

 28. Vedeti c-a aparut ‘Deno’ , ‘node.js’ scris in Rust … Cine stie … Nu stiu, nu-s de-aici.

 29. Ma rog, e engine-ul, confund cu altceva, am uitat cum se numea … tot Rust.

 30. N-o sa uit vreodata ce mi-a zis profa de info : ‘… aici nu suntem la Vianu…’ Restul e istorie !

 31. pastebin.com/pkKXuxtr

 32. Nu pot sa constientizez ce-i in neregula cu comentariul asta :

  Oricum, pana se dezmeticeste U E, fura nestingheriti. DNA ancheteaza Posta Romana in loc de Tarom sau CFR(chiar sunt extrem de curios cu care ar fi trebuit sa inceapa..).

  V-am facut socoteala in al thread : 1233 RON / luna x 12 luni x 33 ani x 20 000 000 romani. Furati si estimez ca vorbim de-o Suma mai mare.

  Practic, banii de bartai Universal Basic Income-ul. Si cand te gandesti pe ce dobanzi iau astia cateva miliarde … O Economie Sanatoasa ar permite 2 trilioane esalonate pe 33 de ani, daca s-ar trage ca in Japonia.

 33. Cat de aberant poate fi site-ul asta. Cenzureaza tot ce-i relevant. In schimb, lasa ‘pacientii’ nestingheriti.

  ‘Pastebin’ e un site unde puteti scrie cand nu va este permis … (nu asta-i scopul lui initial dar lasam IT-ul la o parte)

 34. Altfel spus : Cand esti Doctor… Dottore !!

 35. Mai luati lectii de la Maestru ca sunteti toti puii lui ! Ar trebui sa-i pupati mana, ca v-a facut oameni.

 36. Sunt vioi, baietii . ” A GUEST
  AUG 28TH, 2022
  3
  NEVER ” Multumesc pt. atentie !

 37. Bagati si la cap si aveti grija cu pestele !


 38. Trimiti Comentarii …
  A GUEST
  AUG 28TH, 2022
  6
  NEVER ”

  Nu implementeaza Facebook-ul ce au baietii astia … Un simplu contor …

  Retineti : Fara vot electronic in 2024, NU VOTEZ !

  M-a scarbit odata o PSD-ista si de atunci nu-mi mai trebuie. Prea multa frustrare.

 39. Si cam asa se intampla cand iti sunt furati aprox. 300 euro / luna, timp de-o viata. De caciula ! Toate caciulile !

 40. P.S. si v-am lasat in Plata Domnului : Poate ne face si noua vreun Minister Socoteala !

  Dupa mine, 2 trilioane $ minim. Dar acum, luati la puricat fiecare detaliu in parte … Lasati Posta Romana, incepeti cu CFR-ul, Tarom si dupa …

 41. De ce sunt isterice spiralele?

 42. Am semnat petitia

  edupedu.ro/o-petitie-pentru-demiterea-ministrului-educatiei-si-retragerea-proiectelor-legii-educatiei-a-strans-1000-de-semnaturi-intr-o-ora-de-la-lansare/

 43. Nu va mai dati datele personale in tara s e c u r i s t i l o r.

 44. Intrebati-va de ce ‘G4Media’, Bastionul Jurnalismului Romanesc Independent, cenzureaza atat si in special, astfel de cuvinte, ca cel de mai sus … Dezonoram pe cineva onorabil ? Sau dezonoram pe cineva dezonorabil ?

  Cand esti bartai hotul nu mai ai dreptul la Demnitate. Asta nu inseamna nimic mai mult, ca ar avea altii dreptul sa te umileasca, e complicat … Zici ca vorbesc de legi facute de Predoiu.

 45. Anisoara ce-a facut, s-a lepadat de PSD ? Era singura care mai avea creier in partidul ala.

 46. Asta chiar ne ia de fraieri? Scrie clar,comisia lui peste prajit a verificat daca lucrarea are legatura cu titlul,nicidecum daca-i plagiata.

 47. ca sa vezi cata corectitudine si cata transparenta marca PSDNLUDMR

 48. Marea problema a acestor impostori cu plagiate este ca desi poate ei si-ar dori sa se dea la fund cumva nu mai pot din cauza celor care i-au impins in fata. In special Academia Virtuala de Demagogi de la GRIFCO.

 49. Tâmpeanu trebuia să-și dea și nota 2 pe document dacă tot l-a corectat.

 50. Observ, cu disperare, că câmpeanu nu și-a publicat teza de doctorat, concluziile și le poate băga în fund, ați picat pe fentă, fraierilor

 51. #FARAPENALIINFUNCTIIPUBLICE

 52. Bine, in Romania plagiatul nu-i inca un act Penal …

 53. Poate, intr-un Univers Paralel, se ocupa USR de asta …

 54. *Univers Paralel in care Statul Paralel nu e Paralel ! 😀

 55. **A se citi ‘paralel’ la figurat sau cum poftiti. Nimeni n-o sa sesizeze …

 56. Uite așa se descoperă pe unde face gaina pișu , cu trudă și pricepere . Domnilor, știința e știință, terminați cu doctoratele , pardon răutățile!