G4Media.ro

Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, semnal pentru piețele financiare: Suntem pregătiţi…

Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, semnal pentru piețele financiare: Suntem pregătiţi cu noi măsuri de stimulare, dacă va fi necesar

Stimulentele monetare ale Băncii Centrale Europene au ajutat la stabilizarea economiei, afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar instituţia este pregătită să adopte noi măsuri dacă va fi necesar, a anunțat preşedinta BCE, Christine Lagarde, potrivit Agerpres.

Este un semnal așteptat de piețele financiare, dată fiind incertitudinea de pe scena globală produsă de pandemia de coronavirus și impactul acesteia asupra economiilor naționale.

„Criza de sănătate publică va continua să afecteze activitatea economică şi reprezintă un risc semnificativ la adresa perspectivelor economice”, le-a spus Lagarde membrilor Comitetului economic şi monetar din Parlamentul European.

„BCE continuă să fie pregătită să-şi ajusteze toate instrumentele, după caz. Programul de achiziţii de titluri de stat (PEPP), în valoare de 1.350 miliarde de euro, a avut un impact major în stabilizarea pieţelor şi a economiei, în contextul şocului provocat de efectele pandemiei”, a explicat şeful BCE.

Totuşi, a adăugat oficialul, inflaţia continuă să se îndepărteze de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%. Rata anuală a inflaţiei în zona euro a coborât în teritoriu negativ în august 2020, pentru prima dată după luna mai 2016, o consecinţă a diminuării cererii din cauza pandemiei.

De asemenea, a apreciat Christine Lagarde, dezacordurile în cadrul Consiliului guvernatorilor BCE sunt normale şi benefice. În ultima perioadă au sporit divergenţele în rândul „gardienilor euro” privind modul în care BCE sprijină economia în perioada pandemiei.

„Nu sunt foarte îngrijorată de faptul că oamenii pot avea uşoare diferenţe de opinie şi de viziune. Sunt pentru consens, dar îl poţi obţine numai dacă opiniile sunt puţin diferite în rândul membrilor”, a explicat preşedintele Băncii Centrale Europene.

Oficialul a adăugat: „Nu încurajez dezacordurile masive, dar cred că opiniile diferite şi discuţiile sunt benefice în rândul membrilor Consiliului guvernatorilor BCE”.

Foto: Christine Lagarde / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Yay! More Quantitative Easing! (QE = counterfeiting currency into existence)

 2. Dobanda este deja nivelul grav la care s-a imprumutat Romania. Deutche Bank are 1.3 trilioane de dolari jegosi(literalmente) din tot spectrul de crime si uitati cum se spala banii … Fel si fel de fonduri. (Am blocat in router „digi24.ro” dupa ce-am vazut ca la ei stirea n-a existat absolut deloc). Daca pui in balanta, datoriile nu se vor plati vreodata. Mereu vine Criza, smecherii fac ‘cash out’, prostii ‘bail out’. Practic,saracii platesc la infinit pt. speculatiile nebune ale altora. Si problema e neurologica, oamenii aia nu se vor opri pana nu fac vreun atac. Adevarata Pandemie nu este pomenita si aceea se numeste : Dopamina. Vreau armate de psihiatrii sa analizeze fenomenul social din doar ultimii 15 ani si sa dea maselor raspunsul. E cineva din toata clasa politica in stare sa dezvolte subiectul c-o finalitate ?

 3. Dobanda este deja nivelul grav la care s-a imprumutat Romania. Deutsche Bank are 1.3 trilioane de dolari jegosi(literalmente) din tot spectrul de crime si uitati cum se spala banii … Fel si fel de fonduri. (Am blocat in router „digi24.ro” dupa ce-am vazut ca la ei stirea n-a existat absolut deloc). Daca pui in balanta, datoriile nu se vor plati vreodata. Mereu vine Criza, smecherii fac ‘cash out’, prostii ‘bail out’. Practic,saracii platesc la infinit pt. speculatiile nebune ale altora. Si problema e neurologica, oamenii aia nu se vor opri pana nu fac vreun atac. Adevarata Pandemie nu este pomenita si aceea se numeste : Dopamina. Vreau armate de psihiatrii sa analizeze fenomenul social din doar ultimii 15 ani si sa dea maselor raspunsul. E cineva din toata clasa politica in stare sa dezvolte subiectul c-o finalitate ?

 4. Dobanda este deja nivelul grav la care s-a imprumutat Romania. Deutsche Bank are 1.3 trilioane de dolari jegosi(literalmente) din tot spectrul de crime si uitati cum se spala banii … Fel si fel de fonduri.
  (Am blocat in router „digi24.ro” dupa ce-am vazut ca la ei stirea n-a existat absolut deloc).

  Daca pui in balanta, datoriile nu se vor plati vreodata.

  Mereu vine Criza, smecherii fac ‘cash out’, fraierii ‘bail out’.

  Practic,saracii platesc la infinit pt. speculatiile nebune ale altora.

  Problema e neurologica, oamenii aia nu se vor opri pana nu fac vreun atac.

  Adevarata Pandemie nu este pomenita si aceea se numeste : Dopamina.

  Vreau armate de psihiatrii sa analizeze fenomenul social din doar ultimii 15 ani si sa dea maselor raspunsul. E cineva din toata clasa politica in stare sa dezvolte subiectul c-o finalitate ?

 5. mi-ar placea ca aceasta condamnata penal definitiv sa fie bos la sectorul 1, sa fie frantuzeala completa

 6. Au distorsionat piata cu stimulentele lor date doar unora.
  Nu mai gasesti laptop sub 2500 lei la noi, de cand au dat deduceri. Sa le fi dat pentru toate firmele nu doar la unele cu munca de acasa.