G4Media.ro

Chirii modeste pentru noul stadion din Sibiu: naționala poate juca aici dacă…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Chirii modeste pentru noul stadion din Sibiu: naționala poate juca aici dacă plătește 20 de mii de lei / Pentru un meci de liga 2, chiria e de 12.000 de lei / O cameră single la stadion costă 80 de lei pe noapte

Primăria Sibiu a anunțat tarifele propuse pentru închirierea noului stadion din oraș, o investiție de 37 de milioane de euro, achitată din bugetul local.

Conform unui proiect de hotărâre prețul cel mai mare pentru închirierea stadionului este cerut celor care vor să joace aici meciuri internaționale, din Cupa României sau din Liga 1: 20 de mii de lei. Prețul este per eveniment și nu se solicită bani în plus pentru cele desfășurate în nocturnă, de exemplu.

Pentru partide din Liga 2, prețul solicitat este de 12.000 de lei, iar pentru cele din ligile 3 și 4 prețul cerut este de 6.000 de lei.

Stadionul poate fi utilizat și pentru evenimente culturale – 25.000 de lei, sau doar pentru utilizarea pistei de atletism – 5 lei pe oră / persoană.

Loja VIP poate fi și ea închiriată pentru diferite evenimente, în afara evenimentelor sportive sau culturale, prețul fiind de 1.200 de lei pe oră.

Camerele din cadrul stadionului, destinate sportivilor, pot fi închiriate cu 80 de lei cele single sau 100 de lei, cele duble. Taxa de parcare este de 10 lei pe oră, se precizează în proiectul de hotărâre.

În comparație, cele mai noi stadioane construite în țară au prețuri mult mai ridicate.

De exemplu, Arena Națională poate fi închiriată cu 13.000 de euro per eveniment, bani la care se adaugă alte taxe pentru sistemul de operare al stadionului.

Arena Giulești poate fi închiriată cu 10 mii de euro pentru fiecare meci de fotbal, indiferent de competiție, iar Stadionul Ion Oblemenco din Craiova are un preț de închiriere de 37 de mii de lei pentru meciurile echipei naționale și de 74 de mii de lei pentru cele din competițiile internaționale – Europa League, Conference League sau Champions League.

Doar arena din Târgu Jiu este mai ieftină pentru închiriere decât cea din Sibiu, aici se cere pentru jucarea unei partide de fotbal 10 mii de lei, la care se adaugă 2.000 de lei pentru folosirea nocturnei. Pe de altă parte, la Târgu Jiu echipa locală nu plătește chirie pentru a juca aici, având încheiat un contract de comodat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. la ce fotbal avem, cred ca e mai degraba pentru nunti/botezuri poate ceva parastase decat pt meciuri. deci mi se par preturi ok. apropos,cat se mai da la o nunta?