G4Media.ro

China se laudă că un medicament tradițional are efecte în tratarea bolnavilor…

China se laudă că un medicament tradițional are efecte în tratarea bolnavilor de COVID-19 și că acesta ar fi utilizat oficial și în România / Leacul chinezesc nu este autorizat ca medicament în România

UPDATE: Ministerul Sănătății a precizat, răspunzând unei întrebări G4Media.ro, că medicamentul nu este autorizat de Agenția Medicamentului din România, dar ar fi notificat ca supliment alimentar sub denumirea Agripavi la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare.

La o căutare pe Internet, Agripavi este disponibil în mai multe magazine online, fiind prezentat ca „un produs natural pentru stimularea capacitatii de autoaparare a organismului impotriva virusilor care produc diverse afectiuni respiratorii si a bacteriilor patogene cu virulenta ridicata”.

Știrea inițială: Un medicament tradițional chinezesc, Lian-Hua Qing-Wen, ar fi utilizat în mai multe țări, inclusiv în România, pentru tratarea pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19, potrivit unui comunicat oficial al Ambasadei Chinei la Manila.

Potrivit ambasadei, capsula Lian-Hua Qing-Wen este fabricată de unul dintre cei mai renumiți producători de medicamente tradiționale chinezești (TCM) din China, Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical Co. Ltd., medicamentul fiind înregistrat oficial ca TCM în Filipine.

„Capsula Lian-Hua Qing-Wen este un tratament anti-COVID-19 aprobat pentru cazuri ușoare și moderate în China și a fost, de asemenea, utilizat oficial în Hong Kong și Regiunea Administrativă Specială Macao a Chinei, Brazilia, Indonezia, Canada, Mozambic, România, Thailanda, Ecuador, Singapore și Laos”, a comunicat Ambasada Chinei în Filipine.

Totuși, acest leac chinezesc nu apare între medicamentele vândute pe piața din România și nici în protocolul de tratament aprobat de Ministerul Sănătății pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

G4Media.ro a cerut Ministerului Sănătății lămuriri despre comunicatul Ambasadei Chinei, iar atunci când ministerul va răspunde vom publica punctul de vedere al acestuia.

Sursa: Rador

Foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. am citit ceva despre caprifoi , cica au un studiu care elimina virusul in 4 zile.

  2. Oare cate astfel de medicamente nu sunt aduse si testate in secret prin anumite tari…? Ar trebui demarate investigatii. Oare si Romania este cobaiul unor companii farma care mituiesc pentru a avea acces la pacienti? Just an innocent question…

  3. Chinezoii ar trebui să aibă ciocu mai mic, că au infectat planeta iar piețele de animale insalubre și barbare de unde s-a format virusul, funcționează în continuare fără probleme.

  4. Eu nu iau „leacuri” chineze sau „vaccin” putinist. Numai remdesivir e testat cum trebuie, si deja am importat zeci de mii de doze.

  5. Beidou-3 îi dă suedeză lui Sputnik V…
    Ia dat-o în gură!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.