G4Media.ro

China raportează un caz local de coronavirus, după trei zile în care…

China raportează un caz local de coronavirus, după trei zile în care nu a avut nicio infectare nouă din sursă internă

China a anunţat duminică 46 de noi cazuri de coronavirus, între care unul cu contagiune pe teritoriul naţional, după trei zile consecutiv fără un caz ”local”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Ţara de unde a pornit în decembrie pandemia are astăzi printre priorităţile sale să prevină ca boala (Covid-19) să revină pe teritoriul său din străinătate.

Cazul local a fost înregistrat în provincia Guangdong (sud) şi a fost legat de un caz ”importat” din străinătate, potrivit autorităţilor sanitare locale.

China a anunţat că 314 din cazurile sale au fost contractate dintr-o altă ţară.

Orice persoană care intră în China este supusă unei carantine de 14 zile, indiferent de ţara de unde vine.

În provincia Hubei şi la Wuhan, puncte de pornire a epidemiei, revenirea la o viaţă cotidiană normală se face pas cu pas. Duminică nu s-a înregistrat niciun nou caz de infectare cu noul coronavirus în această regiune.

Sursa foto: Captura Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Eu cred ca si Romania poate face acelasi lucru. Pana la urma, statistic 80% din cazuri sunt forme usoare care pot continua sa mearga la lucru. 5% se pot trata singuri la domiciliu cu antiinflamatoare/ antipiretice, 5% vor muri linistiti de batranete in patul lor, 10% vor ajunge la spital cu diagnostic de penumonie sau gripa dar vor fi internati esalonat.
    Deci orice tara poate sa suporte o infectare pe scara larga mai ales daca poate sa si ascunda ce se intampla in tara. (ironic)

  2. La cum merg lucrurile la noi probabil ajungem involuntar si la asta