G4Media.ro

China protestează în privința sancţiunilor anunţate de Washington și îi amenință, de…

China protestează în privința sancţiunilor anunţate de Washington și îi amenință, de asemenea, pe americani

China l-a convocat miercuri pe ambasadorul SUA pentru a-și exprima dezacordul în privința sancțiunilor pe care Washingtonul le-a anunțat la adresa sa, relatează AFP.  Ministerul chinez al Afacerilor Externe a avertizat că va impune de asemenea sancțiuni unor entități americane.

Reamintim că „Legea securității naționale”, adoptată  recent de Congresul Naţional al Poporului – organul legislativ din China, a stârnit reacții vehemente din partea SUA, UE și a Marii Britanii.

Această lege are precădere faţă de legislaţia internă din Hong Kong în privinţa acţiunilor apreciate drept ameninţări la adresa securităţii naţionale şi acţiuni de subminare a puterii de stat în teritoriul semiautonom Hong Kong.

Preşedintele american Donald Trump a semnat marţi o lege ce va impune sancţiuni persoanelor şi entităţilor chineze implicate în acţiunile Beijingului de „eliminare a autonomiei Hong Kong-ului”.

Trump a mai anunţat că a semnat un ordin executiv pentru a pune capăt „privilegiilor speciale” ale Hong Kong-ului, într-o continuare a campaniei preşedintelui împotriva Beijingului, pe care îl acuză că nu a reuşit să gestioneze adecvat focarul de coronavirus. Preşedintele american şi-a anunţat în mai intenţia de a revoca statutul special al Hong Kong-ului, invocând răspunsul Chinei la pandemie.

În replică, China anunță că își protejează interesele, urmând să impună la rândul ei sancțiuni unor entități americane.

„Pentru a-şi proteja interesele legitime, China va da răspunsul corespunzător şi va impune sancţiuni persoanelor şi entităţilor americane în cauză”, a avertizat Ministerul chinez al Afacerilor Externe, conform Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. cit mai multe sanctiuni, cit mai bine… Europa a trait ani intregi (chiar secole), fara China, vom putea trai si de acum incolo…

  2. De ce ati ales sa folositi aceasta imagine pentru articol, care arata Taiwan-ul ca fiind parte din China? E asumata alegerea sau este o eroare?

    • Vasi, esti bine? Romania, SUA si cam toata planeta nu recunosc Taiwan ca stat. Exista o singura China, conform tratatelor semnate de Dej si Nixon. Vreo trei insule din pacific considera ca guvernul Chinei e in Taiwan. Dar nu exista tara pe lume cu doua ambasade chineze, una in Beijing si una in Taipei.

  3. China urmeaza sa recunoasca portorico ca ceva… nu conteaza ce…

  4. pai chinezii au vrut ca hong kongul sa fie tratat din toate punctele de vedere (mai ales cele legale) la fel ca orice alt teritoriu chinez… deci care este problema? acum americanii aplica aceleasi reguli pentru HK ca si pentru restul chinei continentale, nu asta au vrut? poate aveau impesia ca scapa mai usor, dar asta sigur au cautat…

    problema este mult mai importanta decat nivelul de atentie pe care il primeste in occident.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.