G4Media.ro

China începe să-și evacueze cetățenii din Ucraina

China începe să-și evacueze cetățenii din Ucraina

China a început să-și evacueze cetățenii din Ucraina, a declarat presa de stat, citată de CNN.

Aproximativ 400 de studenți din orașul Odesa, portul de la Marea Neagră, și alți 200 din capitala Kiev, au părăsit țara luni, potrivit publicației de stat Global Times, care a citat Ambasada Chinei în Ucraina. Alți 1.000 de cetățeni sunt așteptați să fie evacuați în țările vecine marți, a adăugat acesta.

Planurile pentru zboruri charter pentru a scoate cetățenii chinezi au fost suspendate în weekend, pe măsură ce luptele s-au intensificat, Ambasada Chinei în Ucraina invocând riscuri de securitate.

Spre deosebire de cetățenii din multe alte țări, cetățenii chinezi din Ucraina nu au primit instrucțiuni să părăsească țara înainte de începerea invaziei Rusiei. Înainte de atacul Rusiei, oficialii chinezi au respins avertismentele din partea Statelor Unite și a aliaților săi că o mișcare agresivă de la Moscova era iminentă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a apărat luni abordarea Beijingului, declarând că ministerul și Ambasada Chinei în Ucraina „au emis avertismente relevante de siguranță în timp util”.

În Ucraina sunt aproximativ 6.000 de cetăţeni chinezi, potrivit presei de stat.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Dacă-l mai sprijină atât de fățiș pe Putin, fie și prin neutralitate… pacifistă, China riscă să nu-și mai vândă așa ușor mărfurile.

 2. Evacuarea personalului diplomatic nu a fost niciodata o solutie pentru un conflict. Singura cale este dialogul si diplomatia. STATI ACOLO!!! (asta ca sa parafrazez)

 3. Pacat ca marea China nu vrea civilizație.

  E clar ca ei pot opri acest război, s-a vazut clar ca l-au amânat pe timpul Olimpiadei, il pot amâna de tot.

  E mare pacat ca marea China nu face nimic, acei morti care sunt sau vor fi îi are pe conștiința.

  Oricum, merita sa si multumim Chinei pt alte invazii care datorită lor nu au avut loc, pacat ca azi alege sa participe la un masacru.

 4. De ce va evacuati cetatenii mai chinezilor? Daca tot il sustineti pe Putin si nu e nicio problema in Ucraina? Pe ucrainieni cine ii evacueaza? Cu case, cu fabrici, cu afaceri, cu gradinite?

 5. Xi de ce ii evacuezi ca fratele Cracanel zice ca e o minciuna razboiul din Ukraina!