G4Media.ro

China face presiuni asupra țărilor în curs de dezvoltare pentru un plan…

Sursa foto: Photo 90248511 © Andrius Aleksandravicius | Dreamstime.com

China face presiuni asupra țărilor în curs de dezvoltare pentru un plan alternativ de pace în Ucraina

China face presiuni asupra națiunilor în curs de dezvoltare pentru a se alătura planului său alternativ de pace pentru Ucraina înaintea summitului pentru pace din Elveția din acest weekend, relatează Sky News.

Până la 90 de state și organizații s-au înregistrat pentru a participa la summitul din acest weekend de la Lucerna, la care Rusia nu a fost invitată.

China, care are legături strânse cu Rusia, a declarat că nu va participa la conferință deoarece nu îndeplinește cerințele Beijingului, inclusiv participarea Rusiei.

Diplomați de la Beijing au declarat pentru Reuters că China nu a criticat în mod deschis summitul elvețian și nici nu a cerut în mod direct țărilor să se abțină.

Un diplomat ar fi declarat că Beijingul a spus națiunilor în curs de dezvoltare că reuniunea va prelungi războiul, în timp ce doi diplomați cu cunoștințe directe despre acest subiect au declarat că China a spus națiunilor occidentale că multe țări în curs de dezvoltare s-au aliniat la opiniile sale cu privire la conferință.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Mao Ning, a declarat săptămâna trecută: „China speră sincer că o conferință de pace nu se va transforma într-o platformă folosită pentru a crea o confruntare în bloc. A nu participa la ea nu înseamnă a nu susține pacea”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Dacă îi iese o să joace cartea cu Taiwan.

    • Nu cred. China nu cred ca o sa joace cartea asta, precum Ruzzia. In cel mai rau caz pt Taiwan, se ajunge la un episod marca Hong Kong.

  2. De ce nu face presiuni China asupra lui Putin pentru o retragere în granițele rusești de dinainte de 2018? Pt. că juisează în vis după Taiwan.