G4Media.ro

China ar putea impune măsuri anti-dumping la importurile de carne de porc…

China ar putea impune măsuri anti-dumping la importurile de carne de porc din Uniunea Europeană

China ar putea impune măsuri provizorii antidumping la importurile de carne de porc din Uniunea Europeană, ca parte a investigaţiei de un an lansată luni, a informat joi Ministerul chinez al Comerţului, transmite agenția Reuters, transmite Agerpres.

Ca răspuns la escaladarea tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Bruxelles, China a anunţat în 17 iunie că a lansat o investigaţie antidumping privind importurile de carne de porc şi produsele sale secundare din Uniunea Europeană. Ancheta ar urma să se finalizeze până pe 17 iunie 2025, dar dacă va fi necesar va fi prelungită cu şase luni.

„Dacă, după investigaţia preliminară, se stabileşte existenţa dumpingului şi pagubele la adresa industriei interne, ar putea fi adoptate măsuri provizorii antidumping”, a explicat He Yadong, purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor privind ancheta.

Companiile alimentare globale se tem de represalii, după ce Comisia Europeană a informat săptămâna trecută că intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) chineze, începând din 4 iulie.

Analiştii avertizează că sunt vizate în principal Ţările de Jos, Franţa, Spania şi Danemarca.

În 2023, China a importat carne de porc, inclusiv măruntaie, în valoare de şase miliarde de dolari, arată datele autorităţilor vamale. Mai mult de jumătate a venit din UE.

Statul asiatic este cel mai mare producător de carne de porc şi consumă aproximativ jumătate din cantitatea consumată pe plan global.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Să impună ce vor ei atâta vreme cât si noi taxăm la sange, să se separe blocurile politice și dpdv economic, vom trăi mai prost, dar nu ne vom mai plăti glonțul cu care vom fi executati!!!
    Singurul scenariu in care blocul din care facem parte nu pierde complet este separarea completă, cortina de fier!