G4Media.ro

China a trimis patru avioane de vânătoare într-o insulă disputată cu Vietnamul

China a trimis patru avioane de vânătoare într-o insulă disputată cu Vietnamul

China a amplasat miercuri patru avioane de vânătoare J10 pe una dintre insulele din Marea Chinei de Sud, insulă disputată cu Vietnamul, scrie CNN. Site-ul american a intrat în posesia unor imagini din satelit care au surprins aparatele de zbor desfășurate pe una dintre pistele de aterizare de pe Insula Woody.

Imaginile au fost realizate de compania ImageSat International, specializată în fotografierea la înaltă calitate prin intermediul sateliților.

Conform analiștilor citați de CNN, cele patru avioane surprinse pe insula Woody ar fi fost amplasate „cu cel puțin 10 zile înainte”, iar prezența lor „se dorea a fi observată”. China ar dori „să demonstreze că acela este teritoriul lor și că pot amplaseze avioane militare dacă asta vor”, declară un fost specialist din domeniul militar, pentru CNN.

Detașarea unui nou set de aparate de zbor militare vine pe fundalul tensiunilor din zona insulelor Paracel, o zonă disputată de China și VIetnam. Gestul vine la un an distanță de la amplasarea mai multor aparate de zbor: avioane de vânâtoare J11 și bombardiere H-6K, scrie CNN.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează