G4Media.ro

China a început exercițiile militare în jurul Taiwanului

Sursa foto: Hector RETAMAL / AFP

China a început exercițiile militare în jurul Taiwanului

Exercițiile militare chineze în jurul Taiwanului au început, potrivit presei de stat chineze, citate de The Guardian.

La prânz, ora locală, radiodifuzorul de stat CCTV a transmis:

„De la ora 12:00 astăzi până la ora 12:00 [04:00 GMT] pe data de 7, Armata Populară de Eliberare desfășoară un important exercițiu militar de antrenament și a organizat trageri reale. În timpul acestor exerciții reale de luptă, au fost selectate șase zone importante din jurul insulei și, în această perioadă, toate navele și aeronavele nu trebuie să intre în zonele maritime și spațiul aerian relevante”.

Cele șase zone identificate înconjoară insula și, ocazional, se suprapun cu apele teritoriale taiwaneze. Unele sunt, de asemenea, foarte aproape de porturi cheie, iar autoritățile taiwaneze au acuzat China că desfășoară efectiv o blocadă.

„Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei a desfășurat joi exerciții militare și activități de antrenament la scară largă, inclusiv exerciții cu focuri reale în jurul insulei Taiwan”, a adăugat radiodifuzorul.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forțele sale armate „operează ca de obicei” și monitorizează împrejurimile. „Nu urmărim nicio escaladare, dar nu ne retragem atunci când este vorba de securitatea și suveranitatea noastră”, a declarat ministerul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Experții britanici ce zic,când ataca Taiwanul???

  2. Asa au inceput si rusii