G4Media.ro

China: A început carantina în jurul „Orașului iPhone”, cea mai mare fabrică…

captura twitter

China: A început carantina în jurul „Orașului iPhone”, cea mai mare fabrică de telefoane Apple din lume

Carantina sanitară a șase milioane de persoane a început vineri într-un oraș din centrul Chinei unde se află cea mai mare fabrică de iPhone din lume, după ciocniri violente între muncitori și poliție, scrie agenția AFP, citată de boursorama.com.

Autoritățile au ordonat locuitorilor din opt districte din Zhengzhou, în provincia centrală Henan, să nu părăsească zona în următoarele cinci zile.

Au fost instalate baricade în jurul clădirilor rezidențiale considerate a fi de risc ridicat și au fost stabilite puncte de control al circulației pe străzi.

Un număr mic de cazuri de Covid-19 au fost raportate în acest oraș de 12,6 milioane de locuitori.

Blocajul vine după protestele violente din această săptămână în care au fost implicate sute de muncitori ai fabricii Foxconn de la periferia orașului, care are peste 200.000 de angajați și este supranumită „orașul iPhone”, deoarece este cea mai mare fabrică din lume pentru telefoanele Apple.

Noi imagini ale protestelor au fost distribuite vineri pe rețelele de socializare, iar geolocalizarea lor a fost verificată de AFP. Aceasta arată o mulțime mărșăluind pe o stradă din estul orașului, unii purtând pancarte.

„Sunt atât de mulți oameni”, se poate auzi un bărbat spunând în videoclip. AFP nu a putut verifica când a avut loc demonstrația.

Mulți angajați nemulțumiți au părăsit joi fabrica, care a fost închisă din octombrie din cauza unei epidemii de cazuri de Covid, în schimbul unor prime de 10.000 de yuani (1.340 de euro).

Protestele furioase din Zhengzhou au avut loc pe fondul nemulțumirii tot mai mari a populației față de politica strictă a Chinei, care impune închideri repetate, limitează circulația și obligă oamenii să fie testați aproape zilnic.

Vineri, numărul de cazuri în China a ajuns la 33.000, un record de la începutul pandemiei, chiar dacă cifra este încă foarte modestă în această țară de 1,4 miliarde de locuitori, iar marea majoritate a cazurilor sunt asimptomatice.

În orașul industrial Guangzhou din sud-estul țării, milioane de oameni au primit ordin să nu-și părăsească locuințele fără un test negativ.

Videoclipuri distribuite vineri pe rețelele de socializare și geoetichetate de AFP arată locuitori din districtul Haizhu din oraș care demontează bariere și aruncă cu obiecte în polițiștii îmbrăcați în costume albe.

 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asta ii modelul chinezesc atât de apreciat de schwab..