G4Media.ro

CEX PSD: Eugen Nicolicea, propunerea pentru Ministerul Justiției după retragerea sprijinului politic…

CEX PSD: Eugen Nicolicea, propunerea pentru Ministerul Justiției după retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader / Dăncilă: Aștept demisia lui Toader / Dragnea: Îi acord timp lui Iohannis până la prezidențiale, atât

Deputatul Eugen Nicolicea a fost votat de CEX-ul PSD pentru a prelua Ministerul Justiției. Anterior, liderii social-democrați i-au retras miercuri sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader. Aproape toți liderii social-democrați au votat pentru retragerea sprijinului politic, inclusiv premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, s-a decis remanierea Rovanei Plumb de la Ministeru Fondurilor și a Nataliei Intotero de la Ministerul Românilor de pretutindeni. În locul lor au fost propuși Oana Florea, respectiv Tit Liviu Brăiloiu.

La finalul ședinței CEX, premierul Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă demisia lui Tudorel Toader din funcția de ministru și că decizia de remaniere a fost luată în urma refuzului acestuia de a prezenta Guvernului ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal.

La rândul său, Liviu Dragnea a spus că nu așteaptă de la viitorul ministru al Justiției OUG pe Codul penal pentru că deja a fost demarată procedură parlamentară în acest sens, dar a precizat că viitorul ocupant al portofoliului de la Justiție trebuie să rezolve blocajele din minister privind acte normative care țin de aplicarea programului de guvernare, apoi, să se preocupe de starea justiției.

Declarații Liviu Dragnea la finalul CEX:

 • Q: Aveți un plan 2 dacă Iohannis respinge sau amână remanierea?
  A: Dacă intră iar în jocul ăsta neconstituțional, ne vom întâlni iar în coaliție
 • Q: De ce nu a fost premierul de acord cu restructurarea guvernului?
  A: A spus clar că vrea și speră să se rezolve într-o zi sau două
 • Q: Noua propunere la Justiție are sarcini trasate clar de partid OUG-urile?
  A: Nu, nu mai e cazul, a început procedura parlamentară
 • Q: Completurile de 5 judecători?
  A: V-a răspuns foarte clar. Noul ministru trebuie să rezolve blocajele din minister privind acte normative care țin de aplicarea programului de guvernare. Apoi, să se preocupe de starea justiției
 • Q: Dacă Iohannis va tergiversa, există varianta unui interimar la Justiție?
  A: Guvernul va respecta prevederile constituționale
 • Q: Pe site-ul PSD, la capitolul Justiție din programul de guvernare, peste 70% din obiective au fost îndeplinite. Care e meritul și care sunt restanțele lui Tudorel Toader?
  A: Azi în CEX s-au exprimat foarte multe nemulțumiri la adresa lui Toader, pe care eu personal în respect și l-am sprijinit în acești doi ani. Dar s-a acumulat multă nemulțumirile din două motive. Nemulțumirile miniștrilor că se tot întârziau acte normative. Doi – faptul să a discutat foarte mult dl ministru despre eventualitatea inițierii unor OUG fără să facă nimic, lungind discuția despre aceste teme 3-4 luni. A fost o decizie politică
 • Q: Ieri, dl Toader a fost pentru o oră la dvs în birou. I-ați cerut demisia?
  A: Nu
 • A: Aveți informații proaste. Erau două opinii în CEX. Una – să se intre cu restructurarea guvernului în Parlament, a doua era remanierea clasică. S-a votat remanierea
 • Q: În ce relații sunteți cu premierul Dăncilă?
 • A: Aceeași relație ca atunci când am propus-o premier.
 • Q: Mai are majoritate PSD?
  A: Noi am avut majoritate de când am câștigat alegerile. Ne-ați tot cântat prohodul. Avem și acum majoritate.
 • Azi am mai adoptat câteva decizii. Codul Administrativ să se adopte prin OUG într-o perioadă rezonabilă. Trei motive: e o propunere ca procedurile pentru atestarea domeniului public al localităților să fie simplificate. România pierde bani pentru că autoritățile locale nu pot atesta domeniul public.
 • Al doilea motiv – 80% din redevențe să rămână la comunitatea respectivă
 • li s-a cerut miniștrilor ca în 45 de zile să reorganizarea ministerelor ca să fie mai puțină șefime în județe
 • un fermier trebuie să meargă la nouă locații diferite, se pot restrânge numărul de șefi. să meargă într-un singur loc, nu va fi nimeni dat afară, dar unii șefi pot trece pe execuție
 • să fie inclusă și descentralizarea
 • am auzit și eu după cex că DNA-ul lui Iohannis a cerut Curții Supreme să se judece mai repede procesul meu și al lui Darius Vâlcov. DNA a intrat în panică sunt agitați. au un grafic cu date când trebuie executați unul sau altul? de ce, au explicat motivul? astfel de cereri se depun când apar situații excepționale.. unde e situația excepțională? este mult prea pe față, o să văd și eu ce o să facă instanța. eu am de gând să merg în continuare prin județe
 • despre Nicolicea la MJ: este o propunere foarte bună. Este un om care știe procedurile, are cunoștințe juridice foarte bune, este foarte riguros și în care tot partidul are foarte multă încredere
 • Întrebat despre suspiciunile existente la nivelul opiniei publice referitoare la certificatul de revoluționar al lui Nicolicea și la studiile acestuia, Dragnea a răspuns: Există niște suspiciuni la nivelul opiniei publice că Parchetul nu vrea să ia nicio măsură în cazul furturilor de cazuri ale lui Iohannis

Declarații Viorica Dăncilă la finalul CEX:

 • S-a avut în vedere atât blocarea unor acte normative, dar și referitor la lipsa unei decizii,s-a votat și s-a acceptat demiterea lui Tudorel Toader. Sper să fie dublată și de o demisie. În mod normal ar trebui să-și dea demisia. Și celelalte colege vor demisiona
 • La Ministerul Fondurilor Europene, în urma votului, candidatul nostru e Oana Florea. A lucrat la Bruxelles, are experiență.
 • La Românii de pretutindeni, Liviu Brăiloiu. A stat mult timp în Spania. Sunt convinsă că va găsi răspuns la multe probleme.
 • La Justiție nu am avut inițial o propunere, pentru că nu știam care va fi decizia CEX. Am decis cu membrii CEX ca propunerea să fie Eugen Nicolicea
 • Q: Unde a greșit TT?
 • A: A greșit când a spus că va face anumite lucruri și nu le-a făcut. Au fost mai multe proiecte de acte normative care au stat prea mult pe masa de lucru, le-a întârziat.
 • Q: Ați făcut referire la cele două OUG cerute de PSD. În ce măsură a decizia lui Toader și cât a dvs?
 • A: Pentru a adopta un act, trebuie să îl am. Nu am avut actul.
 • Eu nu știu ce opinie va avea viitorul ministru, dar voi cere să pună în aplicare programul de guvernare.
 • Q: Cele două OUG sunt prevăzute în programul de guvernare?
 • A: Cred că nu ați văzut program de guvernare în care să fie trecută fiecare OUG. În programul de guvernare se scrie că vom face dreptate până la capăt.
 • Ordonanțele de care vorbiți au fost transpuse deja în Parlament. Deci nu văd de ce mai discutăm de acest lucru.
 • Q: Așteptați OUG pentru completurile de 5 judecători?
  A: Nu avem încă nominalizarea din partea președintelui.
 • Q: Ați discutat cu președintele, așteptați să le accepte noile nume?
  A: Voi discuta cu președintele imediat ce voi ajunge la guvern, îi voi spune despre nominalizările noastre și sper să își dea acordul și să intrăm în normalitate
 • Eu mereu merg pe buna-credință și pe faptul că președintele poate să dea dovadă de responsabilitate
 • Q: Când veți avea discuția cu Tudorel Toader?
  A: Azi vom avea discuția.
 • Q: Dacă refuză să demisioneze ce veți face?
  A: Haideți să nu facem scenarii

G4Media.ro a transmis în regim live text ședința CEX a PSD:

15:20 – Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader, au precizat surse politice prezente la reuniune. În locul acestora au fost agreate ca propuneri deputatul Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene, senatorul Liviu Tit Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi deputatul Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei.

14:55 – Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost votat în CEX pentru a prelua Ministerul Justiției

14:35 – Liderii PSD au votat aproape în unanimitate în favoarea retragerii sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Inclusiv Viorica Dăncilă a votat ”pentru”. Singurul care a votat ”împotrivă” a fost liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

12:55 – Viorica Dăncilă, întrebată dacă în şedinţă se va lua decizia unei remanieri guvernamentale şi dacă ministrul Justiţiei va fi remaniat: „Suntem guvern politic, vom decide în CEx”. Întrebată dacă îl susţine în continuare pe Tudorel Toader şi dacă liderii PSD au convins-o în legătură cu necesitatea remanierii acestuia, premierul a spus: „Sunt preşedinte executiv al PSD, este normal să discut cu colegii de partid”.

12:54 – Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au ajuns la sala unde are loc Comitetul Executiv. Cei doi au stat în biroul liderului PSD mai bine de o oră.

12:28 – Ședința CEX nu a început, deși era programată la ora 12:00. Premierul Viorica Dăncilă este în biroul lui Liviu Dragnea de aproape o oră.

12.13 – Ecaterina Andronescu: ”Eu pot să spun despre domnul ministru, că aşa l-am văzut întotdeauna, cu ochii profesorului, l-am văzut profesor şi un profesionist”.

12:11 – Paul Stănescu: „Politica penală a unui Guvern o face majoritatea parlamentară, majoritatea PSD -ALDE, iar ministrul şi Guvernul pun în aplicare politica penală a alianţei de guvernare”. Despre Tudorel Toader: „Și-a făcut treaba!”.

12:10 – Dumitru Buzatu: „E un profesionist bun (Tudorel Toader – n.r.), e un om care are un prestigiu ridicat în lumea universitară şi, evident, chiar dacă activitatea domniei sale în anumite circumstanţe nu a fost chiar cea dorită de toţi colegii noştri, eu cred că i se poate da o notă bună”. El a adăugat că apreciază activitatea prim-ministrului, Viorica Dăncilă.

12:05 – Marian Oprișan, despre necesitatea restructurării Guvernului: „Da, pentru că două colege de-ale noastre părăsesc Guvernul datorită faptului că au devenit candidaţi la alegerile europarlamentare şi e vorba de Natalia Intotero de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi de doamna Rovana Plumb de la Ministerul Fondurilor Europene”

12:00 – Olguța Vasilescu, întrebată dacă în opinia sa ar fi necesară o restructurare a Executivului: „Eu sper că da, de ce să nu fie oportună?”. Întrebată dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar trebui să plece din Guvern, ea a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da. Eu m-am exprimat public”.

11:35 – Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament și s-a dus în biroul lui Liviu Dragnea.

10:20 – Tudorel Toader pe Facebook: ”Nu este timp pentru a răspunde tuturor dezinformărilor!”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

47 comentarii

 1. Dancila are iscusinta preluarii ministerului justitiei si apoi semnarea OUG pe modificarea codurilor penale conform directivelor lui Dragnea.

  • Eugem Lichelicea…..la fel ca si Cerban Nicolae, sunt doua mari caractere de tip sovietic …..era pacat sa nu fie folosite in rol de mop .Lingi si castigi!Esti prost …deci promovezi!

 2. Ce abundență de gunoaie, ce miros oestilențial !! Numai Vulvuța Vasilescu mai lipsea, dar văd că a apărut și ea. Mirosul e și mai puternic.Procedura e completă.

 3. reprezentantii din cele mai bogate regiuni ale tarii in actiune :))

  • Ei sunt la putere fiindca voi n-ati iesit la vot.

   Cand ai absenteism 61%, e clar ca poporul e prea cretin sa fie condus de oameni destepti.

   Aveti ce votati, vitelor.

 4. Si acuma, supriza pentru nimeni, va exista cvorum si se va vota motiunea simpla fata de Toader.

 5. PSD, singurul partid din istoria Ro care este și la guvernare și în opoziție.
  Ce ratați! Nu ca țin cu minionul ala de Dorel, dar asa ceva nu s-a mai pomenit.
  E dovada clara ca nu PSD e la guvernare, ci PSDragnea, al carui singur program de guvernare e Justiția în favoarea infractorilor!

 6. Toader a primit ce a meritat dupa ce si-a compromis cariera academic inhaitanduse cu infractorii din PSD si ALDE. A slugarit unor semianalfabeti ca cel mai destoinic lacheu, s-a umilit si a mintit pentru ei. Roata s-a intors si inca nici n-a primit pe masura raului pe care l-a facut. Rand pe rand o sa si-o ia toti, nimeni nu e etern la putere.

  • Scuze, am mancat niste litere si o cratima.

  • Singura noastra sansa e faptul ca sunt hoti dar cretini, 0 gandire strategica si nimeni care sa le sopteasca memento mori la ureche.

  • Care cariera universitara ???? Acest om cu nivel intelectual de liceu de vidajoristi, nu are nimic de pierdut, iar universitatea castiga, scapand de el.

 7. Lasati treaba asta cu Tudorel, oricum il doare la…bubite! Mai bine povestiti-ne de Vaselica Veorica…! Si-a revenit? O sa pupe mustata carunta fara sa cracneasca sau a ramas prietena cu Hans si cu Jean Claude, si nu ma refer aici la Hans Zimmer si nici la Jean Claude Van Damme…?!

  • …te completez: mustata carunta si ingalbenita de tutun in exces!

  • …te corectez: mustata carunta si ingalbenita de la atatea secretii… ”Ptiu, sa nu te deochi, dracusorule mic! Lasa mouse-ul in pace si nu te mai gandi doar la prostii…!”

 8. Stati linistiti, o sa va fie dor de Tudorel Trollul.

 9. Nicolicea e pe drum, Dorel este super pe lângă el.
  O să plângeri după bubele lui Todorel!

  • E pe…drum…? L-ai vazut tu…coborand…? Si cam ce viteza avea la coborare, sa stiu cat sa topesc smoala ca sa nu sara prea multi stropi…?

 10. Hai Tudorele, numește-l pe Lazar procuror general, cât mai ai timp, să-ți speli păcatele.

 11. Opinia mea esta ca Tudorel Bubosul sa ramana. Altfel va fi mai rau.

 12. opozitia nu ar trebui sa fie prezenta, sa fie lasati psdei sa-si dea jos ministrul

 13. Nicolicea, Intaiul Justitiar Analfabet al tarii

  • corect, avem prima analfabeta prim ministru, prima analfabeta la interne, de ce sa fie si mai prejos la justitie?

  • În 1976, Eugen Nicolicea a fost admis la Facultatea de Automatizări și Calculatoare a Universității din Ti mișoara. După ce a rămas repetent, acesta s-a transferat la specializarea Electronică, de unde a absolvit în 1982.[4] Ulterior, a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta-Turnu Severin, forma de „învățământ la distanță”.[4]

   Eugen Nicolicea a fost unul dintre cei mai înverșunați susținători ai expulzării regelui Mihai I, susținând în acest sens și o alocuțiune în plenul Camerei Deputaților.[8]

   De-a lungul timpului, Eugen Nicolicea s-a remarcat prin limbaj vulgar și atitudine agresivă la adresa presei.
   Sursa: wikiPediA.org

 14. Tudorele, te asteapta colegii tai profesorii de la taraba universitara din Iasi, nulitati si carieristi ca si tine, ca de aia te-au votat dupa chipul si asemanarea lor. RUSINE UNIV AL I CUZA CU ASEMENEA PROFESORI. O universitate cândva de prestigiu nu mai are nici o clasificare europeana, e doar o pravalie de diplome si atât

 15. Mafia si criminalitatea romanesca isi continua evolutia ascendenta.

 16. OUG-urile sunt pe drum.

 17. Pe cine vor mă ăștia, de fapt, ministru justiției? Că e clar pt toată lumea, că dacă Iohannis îl numește pe ăla ministru pierde alegerile! Sau ce mă-sa vor?! Sunt convins că sunt convinși că NU îl numește!

 18. inevitabilul s-a produs!

 19. NU credeam ca se poate mai rau. E incredibil! Un analfabet repetent, fudul si autosuficient sa ajunga la carma justitiei! Mai rau decat atat, este si deasupra presedintelui! Mai, am inebunit de tot? Il punem pe cap-sec asta sa ii spuna lui Johannis pe cine revoca si ce sfori trage in justitie??? Apocalipsa Romaniei se apropie…

 20. Atunci cand nu te faci Zdreanta in Zadar.

 21. Nu-l va numi niciodata Johannis pe Nicolicea, indiferent de ce spune ccr. Cred ca s-a depasit orice limita, nu poti numi un inginer ministru al justitiei. diploma aia de la spiru nu valoreaza nimic.

  • Conteaza certificatul de revoluționar.
   Poate aflăm și noi, in sfarsit cu cine s.a batut el pe la Severin, cati nomenclaturiști a arestat, cati teroristi a pus cu botul pe labe.
   Ca el sunt multi, e plina tara de revolutionari. La adunatii din vale, la risipitii din deal, numai revolutionari.

 22. Dar daca Toderas nu-si da demisia?

  • TT o să își joace toate cărțile.
   Veorica tot asteaptă ceva de la el.
   Am înțeles că vrea o finalizare.

 23. Trebuie verificat daca Univ. ” Spiru Haret” la momentul cand familia revolutionarului cu „rol determinant in revolutie”era studenta la Spiru Haret, la distanta.. Oricum , omul este „toba rasuflata de carte” Cum poate Romania europeana , 2019 sa aiba un asemenea ministru? Atat de jos sa ajungem Chiar Tara-i bataia voastra de joc?

  • Draga Nicule, daca Dancila a ajuns Prim Ministru si o suportam de atata timp, ce mai conteaza Nicolicea? Nu vezi ca toti am amutit, nu ne mai revoltam desi toata tara a fost intoarsa cu susul in jos? Daca un personaj ca Dragnea face ce vrea, cand vrea si cum vrea fara ca noi sa ripostam atunci ne meritam soarta si da, tara a ajuns bataia lor de joc. Nu cred ca oamenii realizeaza in ce pericol suntem. Am inteles ca studii sociologice preconizeaza ca la alegerile europarlamentare nu vor veni mai mult de 30% dintre alegatori!!! Si atunci despre ce vorbim? Pana la alegerile prezidentiale, astia vor schimba totul, iar votul nostru nu va mai conta, iar pana in 2020 ne vom trezi intr-o „frumoasa” dictatura. Cine nu a trait asa ceva nici nu stie ce inseamna….din pacate.

 24. Sefu pe nicolicea ,e faclia,e noapte mintii, nici o intrebare despre justitie nu isi va mai avea sensul.Dupa aista se va las intunericul.E pacat sa ne luati aceste clipe pe care nici o generatie nu le mai traii…

 25. Stiam ca nu aveti limite, ba nenorocitilor! In sfarsit sper sa vada si restul tarii, aia care nu-si rup o ora din viata pentru a merge la vot, de ce sunteti in stare: totul pentru voi, hoti incompetenti, nimic pentru tara!

  #sieuvotez #farapenali

 26. Iarasi i-a tras inca o data pe PSD-isti in teapa Dragnea si o sa o tina pana va primi condamnare pentru ca numai atuncea se poate amnistia dupa ce are o condamnare si nu inainte asa ca la sacrificat pe Tudorel ca sa dea impresia ca iarasi e altcineva de vina pentru ca nu da ordonantele si sa nu se prinda baietii ca totul e despre Dragnea si nimeni altcineva.
  Mai Tudorele ne si amintim cum credeai ca esti important si cat de zeu te credeai iar acuma ai ajuns, ce ai ajuns mai baiatule si mai distractiv e de ce te-au facut asa ca nu ne putem abtine sa nu te intrebam: mergi la Ponta?
  Mai Tudorele problema la tine e chiar mai grava decat la ailalti pentru ca tu chiar ai crezut ca esti atat de important incat nicodata nu te vor sacrifica ca ceilalti si ti-ai luat riscuri cam mari pentru ca eu sunt sigur ca tu ai crezut ca toti ceilalti au fost aruncati la gunoi din cauza lor si de aceea ai si acceptat sa te inhaitezi cu ei „DAR ACUMA SUNTEM SIGURI CA STI CARE E ADEVARUL SI CARE E ADEVARATUL MOTIV CARE TE ARUNCA LA GUNOI SI DE CE AU FOST ARUNCATI SI CEILALTI LA GONOI” asa ca mai ramane intrebarea „ce vei face cu ilegalitatile care le-ai facut pentru ei pana acuma, te va salva Dragnea si Tariceanu?”.
  Macar da-le un sfat inainte de a pleca ca nu te vedem sa fi un luptator si spune-le macar atata „CARE A FOST ADEVARATUL MOTIV SA TE ARUNCE LA GUNOI CA SA INTELEAGA SI CEILALTI CA NU CONTEAZA CAT DE SPECIALIST ESTI SI CE FACI PENTRU E… SI DOAR SA FI….RESTUL TE LAS SA O SPUI TU TUDORELE.”.
  Din cate stim ai cateva dosare deschise si suntem sigur ca se vor aduna asa ca mai Tudorele te mai simti important asa cum erai nu demult, ce vremutri mai Tudorele….CHIAR O SA II LASI PE TOTI IN CEATA SI SA NU LE SPUI MACAR ADEVARTUL MOTIV PENTRU CARE TE-AU EJECTAT ASA FARA NICI O VALOARE?

 27. Si Sultanul spuse:
  Pe acesta il mazilim!

 28. Planul doi al banditului Dragnea este sa scape de aprobarile Presedintelui Iohannis prin restructurarea guvernului. Adica, cu punct si cu virgula, Dragnea va cotopi doua ministere intr-unul singur: ministerul justitiei se va contopi cu ministerul agriculturii sub denumirea ministerului dreptatii agricole. Noul ministru va asigura scaparea de urmarirea legala a infractorului Dragnea. Pentru restucturare, Presedintele aproba in bloc, nu nominal noii ministri. Totusi atrag atentia ca Dragnea nu poate scapa simultan de justitie dar si in viata, pentru in final intervine Justitia Divina care va considera ca un popor este mai de pret decat un bandit ca Dragnea.

 29. Iohannis nu o sa il accepte pe Nicolicea. Nicolicea e buzduganul aruncat la inaintare – Dragnea spera ca Iohannis sa nu il digere prea bine pe Nicolicea, de aceea l-a si trimis la consultari la Cotroceni – ei mizeaza pe Serban Nicolae, un jurist mai abil, un Nicolicea pe stil nou

 30. liviu dragnea trimite jeturi pe justitie iar tericeanu ii tine tulumba si o roteste cat sa-i stropeasca bine pe toti.

 31. Cred ca titlul trebuia sa fie asta:
  SEX PSD, NIPULICEA PROPUS LA MINISTERUL JUSTIEI”

 32. Sa iei muie de la Nipulicea !