G4Media.ro

Cetățenii din Prelungirea Ghencea, sufocați din cauza lipsei infrastructurii, protestează din nou:…

Foto: G4Media

Cetățenii din Prelungirea Ghencea, sufocați din cauza lipsei infrastructurii, protestează din nou: ei cer lărgirea singurului drum de acces către centrul orașului

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea organizează sâmbătă dimineață cel de-al paisprezecelea protest din ultimii 8 ani pentru urgentarea modernizării străzii care leagă cartierul de centrul Capitalei, potrivit unui comunicat de presă.

Reamintim că locuitorii cartierului trăiesc un infern din cauza lipsei de infrastructură. Ei depind de accesul pe Prelungirea Ghencea, un drum strâmt care nu poate prelua traficul, motiv pentru care locuitorii din zonă petrec zilnic ore întregi în ambuteiaje.

Protestul are loc sâmbătă între orele 10:00 – 13:00, după următorul program:

– între orele 10:30 – 11:30 – adunarea participanților pe Str. Mărăcineni și protest;

– deplasarea participanților se va face pe banda I de circulație, sub protecția organelor de ordine, între orele 11:30 – 12:30, pe următorul traseu: Cartierul Latin, parcarea de pe Prelungirea Ghencea – Serele Militari – Ansamblul Primăvara – intersecție str. Valea Oltului – intersecție cu str. Râul Doamnei – punct final;

– între orele 12:30 – 12:45, protest pe str. Râul Doamnei, după care are loc defluirea participanților care se va face individual.

Locuitorii zonei sunt nemulțumiți de ritmul foarte lent de lucru pe șantier și cer Primăriei Capitalei termene clare, inclusiv contractul de execuție și graficul de lucrări, pentru finalizarea proiectului până la joncțiunea cu Pasajul Domnești, potrivit unui comunicat al asociației.

Modernizarea străzii prevede lărgirea la 2 benzi pe sens plus linie de tramvai pe mijloc, piste de biciclete, trotuare și parcare Park & Rîde lângă Șoseaua de Centură.

Deocamdată singurul tronson pe care se lucrează este cel început în 2019 în mandatul fostului primar, lucrările fiind oprite în 2020 și reluate în 2021 pe aceeași porțiune de 700 metri dintre Str. Brașov – Str. Răul Doamnei.

”Dacă 700 metri se finalizează în 3 ani, oamenii se întreabă când va fi gata toată lucrarea de 5,6 km până la viitorul Pasaj Domnești. În 20 de ani?! Este inuman și este inacceptabil că un proiect de infrastructură început pe hârtie acum 16 ani să fie atât de întârziat! În plus, Primăria Capitalei refuză să comunice public contractul de execuție și graficul de lucrări deși a fost obligată să ofere aceste documente de interes public inclusiv printr-o decizie definitivă a instanței în procesul intentat de asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea”, se arată în comunicat.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ai cumparat prin corespondenta nu au vazut inainte, i-a dus agentul cu helicopterul sau cum?

  • Mentalitate comunista gen „nu-ti convine ia-ti masina mica”! sau „cand ti-ai luat masina nu ai vazut ca nu sunt locuri de parcare?!”. Zecile de mii care si-au luat apartamente la periferia aceste comune imense undeva tot s-ar fi ingramadit, mai bine ai intreba de ce s-au dat autorizatii de constructii cat timp statul nu a facut sistematizare. Oamenii au nevoie sa locuiasca undeva si nu toti isi permit sa-si ia apartament in blocurile vis a vis de Herastrau si oricum nu ar fi incaput toti. Plus ca unii locuiesc de o viata acolo, altii si-au luat poate acum 10-15 ani cand situatia nu era la fel de dramatica si tot vin pentru ca se construieste intr-una!

  • @xeoane,
   asa e acolo din anii 90 si la inceput au fost doar vile, spre 2007-8 au inceput cu blocurile mai serios.
   Sa nu spuna nimeni ca a luat asa fara sa isi dea seama ca e aglometat…

  • De ce nu faceti miting in fata primariei Bragadiru, de care tineti?

  • Daca esti asa destept cum te crezi uita-te pe harta si vei vedea ca 3/4 din strada se afla in Bucuresti!

 2. Daca e adevarat ce spun despre Primăria Capitalei, Nicușor Dan trebuie sa plece dar următorul primar nu poate fi de la USL+UDMR.
  Pe de alta parte, e metrou acum la Raul Doamnei. Trebuie sa fii bizon prost să stai cu mașina in blocaj când ai metrou in cartier.

  • din pacate fix acesti bizoni se plang….
   e mai greu cu civilizarea lor, cand trec de la toaleta din gradina si descoperi baia cu apa calda si toaleta intr-o camera a casei. Brusc uita de ulitele nepietruite si vor sa schimbe caruta cu una de fier si cu care sa zburde liberi oriunde si oricand li se nazare…

  • Stai sa vezi la Otopeni, primar PNL de zeci de ani care face strazi fara trotuare, nu face scoli ca sa nu-si declare tinerii mutati in localitate adresa reala si sa voteze. ND incearca dar n-are bani ca a gasit Primaria cu conturile blocate. Alti primari se scalda in bani si platesc ploaia unor firme de apartment. fara licitatii, fara beneficii

 3. Mai bine cumpărau în militari residence 😅

 4. trebuia sa protesteze atunci cand cei din Ilfov au inceput sa faca blocuri si cand Firea si Oprescu LE_AU DAT AUTORIZATIE.

  • S-a protestat inclusiv imptriva construirii acelui bloc facut in buza benzinariei colt cu Valea Oltului doar ca s-a mers inainte!

 5. dimineata e omor pe Mihai Bravu, e omor pe Dorobanti, e omor peste tot prin oras, si nu mai ies locatarii sa ceara daramarea actualelor blocuri pentru largiri si latiri…

 6. In caz ca nu stii pana la Raul Doamnei stai o ora in trafic, desteptule !!!! Daca nu cunoști situația, nu te baga un seama!