G4Media.ro

Cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din…

Cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie, judecată pe 20 noiembrie

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia va judeca în data de 20 noiembrie cererea de suspendare a executării propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean, potrivit Agerpres.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus vineri, la Curtea de Apel Alba Iulia, o acţiune în contencios administrativ, prin care cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Potrivit unor oficiali din Parchetul General, Augustin Lazăr a depus, tot vineri, la Ministerul Justiţiei, o plângere prealabilă împotriva raportului de evaluare întocmit de Tudorel Toader.

În acţiunea depusă la Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr a solicitat suspendarea efectelor raportului întocmit de Toader, până la soluţionarea litigiului de la Ministerul Justiţiei.

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat că a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei a susţinut că dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea ultima evaluare a activităţii profesionale.

De asemenea, Toader afirma că în dosarul de candidatură de la MJ se afla o ordonanţă de clasare pe numele preşedintelui Klaus Iohannis. Ulterior, s-a descoperit că această ordonanţă nu a fost întocmită de Augustin Lazăr, ci de un alt procuror, Cristian Lazăr.

Pe 1 noiembrie, Augustin Lazăr declara că afirmaţia ministrului Justiţiei privind descoperirea unei fraude în dosarul său de candidatură pentru această funcţie s-a dovedit „o manipulare a opiniei publice” şi a anunţat că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform procedurilor legale în vigoare.

„Afirmaţia privind pretinsa descoperire a unei fraude, după doi ani şi jumătate, în procesul de numire a procurorului general s-a dovedit total lipsită de suport probator şi, mai mult decât atât, s-a dovedit a fi o manipulare a opiniei publice, o manipulare şi ţinere în suspans nejustificată faţă de o afirmaţie care a fost făcută în mod interesat, pentru a servi unei proceduri de revocare viciată vizibil. Aş dori să vă spun că, la o simplă lecturare a hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii din 21 aprilie 2016, vom putea să vedem că Secţia de procurori a verificat cu meticulozitate fiecare dintre condiţiile legale care erau impuse pentru candidaţi, respectiv vechime minimă de 10 ani, lipsa sancţiunilor în ultimii 3 ani – şi vă rog să observaţi că numai pentru lipsa sancţiunilor se cere termenul de trei ani – şi în continuare era necesară condiţia unui calificativ foarte bun la ultima evaluare. Prin urmare, Consiliul Superior al Magistraturii, care este garantul independenţei Justiţiei, a constatat că erau întrunite toate condiţiile legale pentru candidaţi. Restul este politică, iar eu îmi rezerv dreptul de a acţiona conform procedurilor legale în vigoare”, spunea Lazăr.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. circul din justitie deabia a inceput, asa se intampla cand se merge cu jumatati de masura, si nu desecretizezi arhiva SIPA sa fie pusa la dispozitia presei, sa stie lumea ce magistrati avem,ce chefuri si altele faceau pe banii nostri,de ce nu se spune ca detasatii aveau indemnizatii de detasare, ca li se deconta cazarea si transportul lunar la domiciliu, cati bani a cheltuit dna Kovesi cu cheful cu peste 150 de procurori la Cheile Gadistei, cu aducerea cu avionul a supectilor de la vama Stamora Moravita, cu aducerea cu masina la DNA a batranei de la Radauti care a fost aruncata apoi pe strezile Bucurestiului! presedintele Trump l-a destituit pe procurorul general si nu a zis nimeni nimic, nici dna Pruna nici dna Macovei;ministrul de finante nu vede nimic, faimosii ambasadori occidentali se fac ca ploua,suntem de 30 de ani in tranzitie si nu se vede nimic in afara de saracie si coruptie, cauza? nu vede nimeni ca nu se poate construi capitalismul cu metode bolsevice

    • Din „pledoaria” ta, inteleg ca tudorel este neprihanitul chemat sa faca ordine in justitia corupta din Romania, iar metodele lui sunt cele mai curate din lume. Te faci ca uiti ca din cei 29 de ani postrevolutionari, psd-ul a fost la butoane cel putin 20 de ani. Cine a spus ca psd-ul ar fi dorit vreodata sa construiasca in Romania capitalismul adevart bazat pe o economie de piata libera si pe statul de drept. Ei si-au dorit intotdeauna, si asta au si facut, un „capitalism de cumetrie”,cum l-a definit tatucul iliescu. Un capitalism bazat pe rapt, pe abuzuri,, pe incompetenta, pe plagiate, pe minciuna, pe nepotism, pe mita electorala dusa la rang de arta de catre dragnea.

  2. Alt comentariu de dacopat care sta numai cu ochii in televizorul intepenit pe Latrina 3 !

    PS. D-ala care-si fotografiaza comentariul inainte sa-l trimita ! :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.