G4Media.ro

Cercetătorii italienii susțin că au descoperit un vaccin împotriva cancerului

sursa foto: Pixabay.com

Cercetătorii italienii susțin că au descoperit un vaccin împotriva cancerului

Un grup de cercetători din Italia transmite că a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanșeze răspunsuri imune la tumori și care ar putea spori eficacitatea medicamentelor de imunoterapie, relatează ANSA.

Vaccinul folosește un virus ca un cal troian și instruiește sistemul imunitar să identifice celulele canceroase, au precizat cercetătorii.

Atunci când au fost efectuate teste pe 12 pacienți cu un subtip de cancer de colon în fază de metastază, vaccinul s-a dovedit eficient în asociere cu un medicament imunoterapeutic.

„Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost în mod cert dovedită și că datele obținute în cadrul primelor studii clinice sunt foarte promițătoare. Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer”, a declarat șefa laboratorului Armenise-Harvard, Luigia Pace, citat de ANSA.

Descoperirea a fost ilustrată într-un articol publicat în revista Science Translational Medicine și a fost realizată în colaborare cu compania de biotehnologie elvețiano-italiană Nouscom.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Si peste o luna toti vor muri intr-un accident de avion. Cum a fost si cu cercetatorii care studiau virusul HIV si se indreptau spre o conferinta de sanatate.

  2. Faci forme ușoare de cancer.

  3. La noi s-a descoperit vaccinul care descopera prostii. 😀😀😀😀😀😀