G4Media.ro

Centura București: încep lucrările pentru lărgirea la 4 benzi pe porțiunea dintre…

Centura București: încep lucrările pentru lărgirea la 4 benzi pe porțiunea dintre DN 2 și Autostrada spre Constanța din fonduri UE

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni cu compania italină Tirrena Scavi contractul pentru finalizarea lucrărilor de lărgire a 11 km din Centura Bucurreștiului, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

Lucrările vizează lățirea la 4 benzi pe sectorul de centură dintre DN2 (drumul București – Urziceni) și autostrada A2 (București – Constanța).

Valoarea contractului este de 235 de milioane de lei fără TVA, finanțarea venind de la UE (prin Fondul de Coeziune).

Constructorul va trebui să realizeze câteva noduri rutiere și pasaje noi pentru a elimina intersecțiile la nivel.

Centura București este una dintre cele mai aglomerate șosele din țară din cauză că pe o mare porțiune se circulă pe două benzi, ceea ce duce la timpi de așteptare în trafic uriași. Bucureștiul este singura capitală din UE fără o centură rutieră modernizată.

Foto: Aglomerație pe Centura București (Sursa: Asociația Pro Infrastructură)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. În Românica se încep multe,doar că nu se termină niciodată

  2. Poate faceti si curatenie si mutati stanele de oi de acolo. Am trecut duminica pe acolo si am avut impresia ca sunt in Afganistan

  3. Tirrena Scavi a facut si sectorul de drum Drobeta Turnu Severin-Orsova-Herculane, drum pe care acum se recomanda doar masini de teren. Firma asta minune are ca angajati fix doar proprietarii

  4. Iară…… Păi au mai început și prin 2013. Parca lucra pe acolo tehnologica radion.

  5. In ritm de melc cu 1,7cm pe minut si un cost de 363 lei, dar asta doar daca se termina la termen, daca nu va fi tot in ritm de „Romania” si cu costuri de 5 ori mai mari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.