G4Media.ro

Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la sistemul de furnizare de…

Sursa foto: Energoatom

Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la sistemul de furnizare de energie electrică către Ucraina, susține un oficial pro-rus

Un oficial instalat de Rusia în partea ocupată a regiunii ucrainene Zaporojie a susținut vineri că forțele ucrainene au întrerupt ultima linie electrică care leagă centrala nucleară Zaporojie, controlată de Rusia, de Ucraina, a relatat agenția de știri de stat TASS, citată de Reuters.

TASS l-a citat pe Vladimir Rogov, un membru al administrației locale susținute de Rusia, care a declarat că centrala nu furnizează în prezent energie electrică Ucrainei.

Joi, compania de stat ucraineană pentru energie nucleară a declarat că cele șase reactoare ale centralei au fost deconectate de la rețeaua națională a țării, iar președintele Volodimir Zelenski a dat vina pe bombardamentele rusești.

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost capturată de forțele rusești în luna martie. Ea rămâne în apropierea liniei frontului și a fost atacată în mod repetat în ultimele săptămâni. Atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc de bombardarea instalației.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sfarsitul ra.zbo.iului este aproape!!! Pacat de ucrainieni!!!

    • Asa e, la noapte, pe intuneric, vor anunta ucrainienii ca vor capitula. Sa stai la TV ca se da anuntul pe burtiera.

  2. Ce surpriză ! 😂
    Davai ceas, davai palton, davai reactor ! 😂

  3. Monica robotica, nu za-botzica, nu pogodi