G4Media.ro

Cele opt Agenții de Dezvoltare Regională primesc atribuții și rol de Autorități…

Cele opt Agenții de Dezvoltare Regională primesc atribuții și rol de Autorități de Management, pentru a gestiona în mod direct programele finanțate din fonduri europene

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care cele opt Agenţii de Dezvoltare Regională din regiunile de dezvoltare ale României primesc atribuţii şi rol de Autorităţi de Management. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat la finalul ședinței de Guvern, că Ordonanța revoluționează sistemul de gestionare a fondurilor europene.

„ Aşa cum bine ştiţi, în momentul de faţă unul dintre cele mai performate programe operaţionale cu fondurile europene, atât în exerciţiul financiar 2014-2020, cât şi în cel precedent, 2007-2013, a fost Programul Operaţional Regional, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin intermediul Agenţiilor de Dezvoltare Regională. Tocmai în lumina acestor rezultate foarte bune în derularea POR şi la solicitarea beneficiarilor de fonduri europene prin acest program, atât autorităţi publice, cât şi beneficiari privaţi, Ministerul Fondurilor Europene a iniţiat un proiect de descentralizare a gestiunii fondurilor europene prin POR, întărind, practic, atribuţiile şi rolul Agenţiilor de Dezvoltare Regională. Prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă, cele opt ADR-uri din regiunile de dezvoltare ale României capătă atribuţii şi rol de Autorităţi de Management, iar Ministerul va asigura în continuare coordonarea operaţională printr-o structură de specialitate a ministerului în privinţa modului de realizare a proiectelor prin intermediul noilor Autorităţi de Management Regionale”, a declarat Dancă.

El a mai subliniat că măsura reprezintă „o reformă profundă a sistemelor de gestionare a fondurilor europene, care permite descentralizarea modului de gestionare a programelor operaţionale, facilitarea accesului” la nivelul Agenţiilor de Dezvoltare Regională.

Sursa Foto: Facebook/I.Dancă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bine!

 2. Acum sa vezi ce șpăgi de milioane de euro se vor trage la instituțiile in cauză. Si putere administrativa si organizationala si de verificare in mana acelorași functionari publici.

  • Nu e adevarat, gresesti profund…
   Judetul Brasov va construi port la Marea Neagra, in conformitate cu SDL, iar Focsaniul isi va extinde portul la Dunare si faleza aferenta, in confosrmitate tot cu SDL.
   In final, Romania va pierde multi bani de la Bruxelles, iar POR va fi mai rau decat POS DRU/POCU.
   In rest e o mare revolutie pentru baronii locali….

 3. aia sunt niste incompetenti, in mare parte. dc suni sa ii intrebi ceva, ei zic ca doar fac activitate „administrativa” – adica evaluarea o fac nush ce iexperti, cat mai ieftini, niste dinozauri, iar ei, cei de la ADR zic – noi doar primim raportul de evaluare si il transmitem !! adica treaba de secretariat doar!! cine nu crede sa citeasca si ROF si ROI adr-uri, unde efectic doar invart hartii de la „iexperti” externi – luati la kilogram. o sa iasa un kkt, macar la minister am dat de o urma de experti si cu capul pe umeri.

 4. Este momentul repornirii marilor investitii in ruine vechi si noi.

 5. Concurenta arata cine e cel mai bun si cine e ultimul. Daca o regiune condusa de alianta toxica 0 fapte multa coruptie psdaldeudmr cu vrajeala de infractori, esueaza, si o alta obtine rezultate lumea se va ”lumina”/
  Boc era terfelit la haznale in ultimul hal dar Clujul se modernizeaza si creste iar tinerii vor sa traiasca intr-un smart city cu standarde europene.
  Descendenta epocii de aur, ex gurista tov Voiculescu a bagat Bucurestiul in faliment si in amenzi din cauza poluarii.
  Descentralizarea e buna pentru ca nu vor mai fi vesnicele santaje de la varful partidelor. Puterea se muta mai aproape de alegatori si vor putea observa mai bine incompetenta sau valoarea celor pe care -i aleg.

 6. Furt masiv marca PNL.

  Noapte bună, România.

  • Poate. Poate nu. Dar dacă sunt scoși din ecuație miticii din șerpăria Haules-Bucales tot este ceva.

  • Furt masiv in fiefurile PSD, corect.
   Se va vedea diferenta eficientei fondurilor dintre zonele de sud si Moldova (unde se va fura extrem de mult) comparativ cu Transilvania (unde se va fura, dar mult mai putin:)) ). Iar oamenii vor vedea – sper – ca e o diferenta fundamentala intre Vest+Centru vs Sud+Est

 7. Un mic pas catre normalitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.