G4Media.ro

Cele mai mari note la Bacalaureat din județul Alba, obţinute de o…

Sursa foto: freepik.com

Cele mai mari note la Bacalaureat din județul Alba, obţinute de o tânără care a câştigat în instanţă dreptul de a susţine examenul

O tânără din Alba eliminată din examen în sesiunea din iunie după ce i-a sunat telefonul în timpul probei orale la limba engleză, dar care a obţinut în instanţă dreptul de a se prezenta la Bacalaureat în această sesiune, şi nu peste doi ani, a obţinut acum cele mai mari note din judeţ, toate peste 9, la probele scrise, transmite Agerpres.

Absolventă a Liceului de Arte „Regina Maria”, specializarea Arte plastic şi Decorative, fata a fost eliminată în sesiunea din iunie pentru tentativă de fraudă, după ce, în timpul probei orale la limba engleză, i-a sunat telefonul. Fata a acţionat în instanţă Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba (pentru Comisia de Bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice), susţinând că a fost chemată să se prezinte mai repede la examen decât era programată şi că, din grabă şi din cauza emoţiei, şi-a uitat telefonul mobil în buzunarul de la spate al pantalonului.

Tribunalul Alba a admis cererea tinerei şi a dispus suspendarea executării procesului verbal de sancţionare a fetei şi a anexei acestuia până la soluţionarea definitivă a acţiunii în contencios administrativ care face obiectul unui alt dosar al Tribunalului Alba.

Decizia Tribunalului Alba a fost executorie, astfel încât aceasta s-a putut prezenta la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, fără să fie obligată astfel să mai aştepte doi ani pentru a putea susţine examenul.

De menţionat că recursul declarat de ISJ Alba a fost respins ca nefondat.

Potrivit rezultatelor afişate marţi, tânăra a obţinut la probele scrise 9,25 la Română, 9,25 la Istorie şi 9,80 la Logică, argumentare şi comunicare, ceea ce înseamnă cele mai mari note înregistrate în judeţ. Fata urma să susţină marţi proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (engleză).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. haha, ce tare… aștept toți comentacii indignați când a fost publicată știrea că fata a învins inspectoratul în instanță (comentaci care probabil au trecut bacul la brăila, sau la zimnicea)

  • Ii aștepți degeaba. Oricum, vorbele tale au trecut pe lângă urechile lor, nu au înțeles ceva.

 2. Felicitari tipei!

  Da’ eu, la proba orala de engleza de zilele urmatoare, tot cu telefonu’ in buzunar m-as duce! LoooL 😆 😈

 3. Felicitari absolventei. As vrea sa vad o dezbatere publica intre aceasta tanara si contopistii din Ministerul Tampirii Nationale si/sau inspectoratul judetean. Ma indoiesc foarte tare ca acei functionari catarati in functii prin pile si spagi stau mai bine ca ea la logica, argumentare si comunicare. Dar nici cu voi, G4Media nu mi-e rusine…

  „fata a fost eliminată în sesiunea din iunie”
  „Fata a acţionat în instanţă”
  „Fata urma să susţină marţi proba”

  Voi cat ati luat la comunicare si argumentare la BAC? Chiar nu va suna aiurea exprimare asta repetata? Daca era baiat, cum va refereati la el? Elevul/candidatul/absolventul sau Baiatul? Absolventa are 18 ani, e majora si merita putin mai mult respect, nu suntem in mahala.