G4Media.ro

Cel puţin 31 de persoane ucise la protestele din Iran, de la…

Sursa foto: Pixabay

Cel puţin 31 de persoane ucise la protestele din Iran, de la moartea fetei care a fost arestată pentru „purtarea unor haine nepotrivite”, anunţă ONG-ul Iran Human Rights / Autorităţile blochează acesul la Instagram şi WhatsApp

Cel puţin 31 de civili au fost ucişi în manifestaţii, în Iran, de la începutul acestora, în urmă cu şase zile, potrivit unui bilanţ întocmit de către ONG-ul Iran Human Rights, prezentat joi, relatează AFP, preluată de News.ro.

ONG-ul „cere cu insistenţă comunităţii internaţionale să reacţioneze” şi ”să împiedice masacrarea poporului iranian”.

Un bilanţ oficial, prezentat anterior de televiziunea de stat anunţa că 17 persoane au fost ucise în şase zile de proteste.

Moartea lui Mahsa Amini, la vârsta de 22 de ani, a provocat condamnări în lume, oar ONG-uri internaționale au denunţat o reprimare „brutală” a acestor manifestaţii.

Preşedintele Statelor Unite Joe Biden s-a declarat miercuri, la tribuna Adunării Generale a ONU, la New York, solidar cu „femeile curajoase din Iran”.

Tânăra, originară din Kurdistan, în nord-vestul Iranului, a fost arestată la 13 septembrie, la Teheran, din cauza „purtării unor haine nepotrivite”, de către Poliţia Moravurilor, o unitate însărcinată să impună respectarea codului vestimentar strict în republica islamică, în care femeile sunt obligate să-şi acopere părul şi nu au dreptul să poarte haine scurte, deasupra genunchiului, pantaloni mulaţi sau blugi cu găuri.

Ea a murit la 16 septembrie la un spital.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Au ceva de spus feministele?