G4Media.ro

Cel puţin 28 de combatanţi sirieni pro-turci, uciși în confruntările din regiunea…

Cel puţin 28 de combatanţi sirieni pro-turci, uciși în confruntările din regiunea Nagorno-Karabah. ONU cere încetarea imediată a ostilităților

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut din nou, vineri, „o încetarea imediată a ostilităţilor”  în regiunea Nagorno-Karabah, unde luptele s-au  intensificat în utlimele zile.

Guterres a transmis că regretă profund că părţile beligerante continuă operaţiunile militare, în pofida solicitărilor puternice şi repetate din partea comunităţii internaţionale (…) de încetare a focului – relatează AFP.

„Nu există o soluţie militară la acest conflict. Continuarea ostilităţilor nu va face decât să crească suferinţa umană. Dialogul este singura modalitate de a obţine o rezolvare durabilă a conflictului”, a adăugat el.

Antonio Guterres a lansat un apel către toate părţile să respecte drepturile omului şi dreptul internaţional, amintindu-le totodată liderilor ambelor părţi că civilii şi infrastructurile civile trebuie protejate în orice moment.

Cel puţin 28 de combatanţi sirieni pro-turci au fost ucişi în confruntările reizbucnite în urmă cu aproape o săptămână între separatişti armeni şi armata azeră, susţinută de Ankara, în regiunea Nagorno-Karabah, a indicat vineri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală, cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea vastă de informare în Siria, conform Agerpres.

Sursa foto: Wikipedia/ Nicolae Coman

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa fie pace in lume.

    • Violenta este exacerbata de existenta mai multor focare de conflict. Trebuie examinate mai multe scenarii, trebuie luate masurile ce se impun.

    • Recomand populatiei respectarea unor masuri simple de igiena. Spalati-va legumele dupa ce folositi toaleta. Respirati intr-o punga sterila. Pastrati-va calmul. Un comportament responsabil poate sa ne duca la rezolvarea acestei crize.

  2. Turcii nu fac decat sa exporte teroristi si arme si razboaie in jurul lor. Sunt o amenintare directa a pacii. Si vor deveni si pt bulgari si la un moment dat si pt noi. Si UE sta si le plateste pesches cica pt refugiati iar americanii stau si dorm la carma NATO. Istoria se repeta…

  3. Deocamdata turcii sint in avantaj. Razboiul se va termina cind turcii vor pierde avantajul sau Armenia va fi infrinta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.